Реклама

🧚‍♀️ «Чарівний Світ.UA»: вийшов застосунок з доповненою реальністю про українську міфологію

Надалі розробники планують створити платформу «Чарівний Світ.UA».
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧚‍♀️ «Чарівний Світ.UA»: вийшов застосунок з доповненою реальністю про українську міфологію
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🧚‍♀️ «Чарівний Світ.UA»: вийшов застосунок з доповненою реальністю про українську міфологію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Надалі розробники планують створити платформу «Чарівний Світ.UA».

Застосунок «Чарівний Світ.UA»

Нещодавно вийшов мобільний застосунок для дітей, який допомагає вивчати українську міфологію. Програму розробили менш ніж за чотири місяці. Як зазначив керівник проєкту Нік Лисицький, розробили 20 міфічних персонажів — створили їх ілюстрації, 3D-моделі та анімації.

Під час розробки консультувались з науковцями-етнографами, вони допомагали обрати найкраще оформлення персонажів та перевіряли правдивість історій героїв. Також він зазначив, що проєкт базується на технології едьютейнменту (від англ. education — «навчання» та entertainment — «розваги») — можна вивчати міфологію України граючись в ігри. «Чарівний Світ.UA»

Читайте також: 🔪 Red sus: що таке Among Us та чому ця гра стала такою популярною

Відповідальна за комунікаційну політику проєкту Александра Кроліковскі зазначила, що головна мета проєкту — розв’язати проблему національної ідентичності.

Команда намагається популяризувати українську культуру серед молоді.

Метою проєкту є відновлення сенсів та збереження міфології України, перенесення її в сучасний контекст, діджиталізація цих героїв, аби вони не лишалися на сторінках книжок у бібліотеках, а ставали частиною повсякденного життя та гри сучасних українських дітей. Українське суспільство відчуває необхідність відновлення зв'язку зі своїм культурним кодом, і в процесі роботи над додатком це було ще раз підтверджено.

Александер Кроліковскі, Відповідальний за комунікаційну політику проєкту

У застосунку «Чарівний Світ.UA» можна познайомитись з кожним з персонажів. Спочатку пропонують ознайомитись з його історією — можна навіть прослухати текст. Потім можна пройти квіз з трьох частин. Необхідно відповідати на питання про персонажа та виконувати різноманітні міні-ігри.

Потім можна отримати доступ до зображення у доповненій реальності та 3D-моделі. Аби відкрити всіх героїв необхідно зареєструватись у застосунку. Серед персонажів «Чарівний Світ.UA» можна побачити: Перуна, Шубіна, Чугайстра, Пека, Цура, Сварога, Велеса, Пана та багато інших.

Застосунок є цілком безкоштовним. Завантажити його можна в App Store та Google Play.

Також ми вже раніше писали? Uber запускає сервіс Pool Chance для шейринґу поїздок в Києві — кешбек за поїздки, як Uber запускає сервіс Pool Chance для шейринґу поїздок в Києві — кешбек за поїздки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...