Реклама

👨🏻 «Тарас. Повернення»: вийшов фільм про Тараса Шевченка

Фільм вже показують на 145-ти екранах країни.
Čytaty latynkoju
👨🏻 «Тарас. Повернення»: вийшов фільм про Тараса Шевченка
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👨🏻 «Тарас. Повернення»: вийшов фільм про Тараса Шевченка
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фільм вже показують на 145-ти екранах країни.

«Тарас. Повернення»

У кінопрокат вийшла документальна стрічка про життя поета та художника Тараса Шевченка під час заслання до Казахстану. Сценаристом та режисером картини виступив український письменик Олександр Денисенко.

Як зазначає автор стрічки, сценарій до фільму написали ще у 2012 році. Картина перемогла на конкурсному відборі Держкіно і отримав фінансову підтримку на реалізацію проєкту. Загалом бюджет стрічки складає 44,8 мільйона гривень.

Тарас Шевченко у фільмі — не герой і не пророк. Тарас Григорович був інтелектуальний чоловік, і мені потрібна була його душа. Я знайшов актора — це Борис Орлов, в очах якого є думка. Борис програє дуже багато речей в собі. Це видно. І мені таке кіно імпонує. Я проти українського плакатного кіно

Олександр Денисенко, Режисер
Читайте також: 🎭 «Оскар» змінив правила номінації фільмів на премію

Фільм знімали протягом чотирьох років. Зйомки відбувались в Одесі та Казахстані. Допрем’єрний показ «Тарас. Повернення» відбувся на день народження Кобзаря в 2017 році.

Лише через три роки фільм виходить на великих екранах у широкий прокат.

Також ми вже раніше писали? Multiplex відкрив перший кінотеатр із 270-градусним панорамним екраном у Києві — що це таке та де саме, як Multiplex відкрив перший кінотеатр із 270-градусним панорамним екраном у Києві — що це таке та де саме.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...