Реклама

🤝 NVIDIA придбала компанію ARM — $40 млрд

ARM працюватиме як незалежна частина компанії, а головний підрозділ розробника процесорних архітектур залишиться в Великобританії.
Čytaty latynkoju
🤝 NVIDIA придбала компанію ARM — $40 млрд
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤝 NVIDIA придбала компанію ARM — $40 млрд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
ARM працюватиме як незалежна частина компанії, а головний підрозділ розробника процесорних архітектур залишиться в Великобританії.

NVIDIA та ARM

Сьогодні вночі з’явилось офіційне підтвердження угоди, згідно з якою NVIDIA придбала британського розробника процесорної мікроархітектури — компанію ARM, про це передає ITC. Про можливий продаж компанії було відомо ще у липні. Очікувалось, що потенційним покупцем може стати Apple, оскільки компанія планує розпочати виробництво комп’ютерів власної розробки на базі архітектури ARM.

Однак остаточно ARM Holdings уклали угоду саме з NVIDIA. Нове придбання для розробників графічних чіпмейкерів обійшлось у 40 мільярдів доларів, що значно менше від початково оголошеної суми — $52 мільярди.

NVIDIA виплатить 12 мільярдів доларів грошима та ще 21,5 мільярда — своїми акціями. За умови досягнення ARM певних цілей, NVIDIA виплатить додатково ще 5 мільярдів доларів. Ще 1,5 мільярда в акціях отримають співробітники ARM.

Читайте також: 🍏 Apple планує випустити єдину підписку на свої сервіси — Apple One

Раніше генеральний директор NVIDIA Дженсен Хуанґ повідомив у інтерв’ю Forbes, що компанія планує інтегрувати технології ARM до своєї мережі.

Також вони наразі не планують змінювати поточну модель ліцензування компанії.

До цього в 2016 році ARM придбала компанія SoftBank — сума угоди склала понад $31 мільярд, що стало найбільшою в історії IT-угодою в Європі того часу.

Також ми вже раніше писали, як вийшов рейтинг найпопулярніших смартфонів 2020 року.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...