Реклама

✍️ Tumblr продали власнику WordPress.com у понад 50 разів дешевше, ніж раніше купили

Компанія Automattic Inc, що володіє платформою WordPress.com, придбала блогсервіс у оператора Verizon, який заволодів Tumblr у 2017 році в рамках купівлі Yahoo.
Čytaty latynkoju
✍️ Tumblr продали власнику WordPress.com у понад 50 разів дешевше, ніж раніше купили
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. ✍️ Tumblr продали власнику WordPress.com у понад 50 разів дешевше, ніж раніше купили
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія Automattic Inc, що володіє платформою WordPress.com, придбала блогсервіс у оператора Verizon, який заволодів Tumblr у 2017 році в рамках купівлі Yahoo.

Про придбання Automattic Inc платформи Tumblr повідомляє The Wall Street Journal. Сторони не розкривають суму угоди, але портал Axios з посиланням на власні джерела знайомі з умовами придбання, пише, що Tumblr продали за ціною «суттєво нижчою за $20 млн».

Якщо інформація підтвердиться, це напрочуд дешево, враховуючи, що у 2013 році Yahoo придбала цей блогінговий сервіс за $1.1 млрд. Варто також зазначити, що платформа є і завжди була збитковою.

Tumblr та «дорослий» контент

Платформа довгий час була відома доволі лояльним ставленням до публікації «дорослого контенту» — від еротики до відвертої порнографії, в тому числі досить специфічних жанрів. У грудні 2018 року попереднім власником було прийнято рішення заборонити весь відвертий контент, що викликало величезне обурення користувачів платформи та хвилю жартів та мемів.

Окрім обурення самим обмеженням, аудиторія звинуватила адміністрацію ресурсу в лицемірстві, зазначивши, що цілком законні прояви людської сексуальності підпадають під заборону, а, наприклад, публікації ультраправого напрямку або насильство — ні.

Власники Tumblr залишилися непохитними, і заборона набрала чинності. Впродовж наступних кількох місяців аудиторія платформи суттєво впала. За даними SimilarWeb, повідомляє The Verge, вже у січні цього року ресурс втратив 30% аудиторії проти липня 2018, коли цей показник становив понад 600 млн відвідувачів на місяць. Станом на сьогодні аудиторія стабілізувалася на ще більш низькому показнику — приблизно 380 млн відвідувачів щомісячно.

Це і також те, що сервіс так і не вдалося монетизувати, вплинуло як на рішення Verizon продати платформу, так і на катастрофічне падіння вартості Tumblr.

Новий власник

Важливо відрізняти WordPress від WordPress.com

WordPress — це безкоштовна open source система керування контентом. Її може встановити на власний сервер та модифікувати хто завгодно. У неї немає власника.

WordPress.com — блогінговий сервіс від компанії Automattic Inc, який дозволяє будь-кому безкоштовно створити власний блог на базі WordPress без технічних навичок. Компанія Automattic Inc також відома кількома додатковими сервісами для WordPress, а також великим внеском в розвиток самого рушія.

CEO Automattic Inc Метт Малленвеґ у коментарі The Washington Post заявив, що заборону на відвертий контент скасовувати не будуть. Співробітники Tumblr збережуть свої робочі місця, а сам сервіс, за словами Метта, «доповнить WordPress.com», оскільки він також є блогінговою платформою, проте розрахованою на дещо іншу аудиторію.

Раніше ми повідомляли? Міжнародний розробник у сфері штучного інтелекту купив український стартап StepShot про придбання українського стартапу StepShot міжнародним розробником штучного інтелекту.

Share
Написати коментар
loading...