Реклама

Дівчата теж вміють: в Україні створили комікс про школярок-винахідниць

З нагоди Дня дівчат в ІКТ в Україні створили комікс про чотирьох дівчат, які об'єдналися, щоб створити винахід та виграти поїздку на зустріч з Ілоном Маском.
Čytaty latynkoju
Дівчата теж вміють: в Україні створили комікс про школярок-винахідниць
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Дівчата теж вміють: в Україні створили комікс про школярок-винахідниць
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З нагоди Дня дівчат в ІКТ в Україні створили комікс про чотирьох дівчат, які об'єдналися, щоб створити винахід та виграти поїздку на зустріч з Ілоном Маском.

Щороку в останній четвер квітня у світі відзначають Міжнародний День дівчат в ІКТ (інформаційно-комунікаційних технологіях). Цього року Україна долучилася, розробивши комікс для дівчат.

Як виник

Ідея створення коміксу є результатом Хакатону для дівчат-студенток  на тему «Як зацікавити дівчат з раннього віку до технічних спеціальностей?». Він проходив у Києві в липні 2018 року.

STEM не тільки для чоловіків

За даними дослідження Microsoft у 2018 році, дівчата часто приділяють менше уваги вивченню STEM-предметів через гендерні стереотипи. Їм не вистачає успішних прикладів для наслідування та практичних навичок. У результаті – лише 23% жінок працюють у STEM-професіях.

Сюжет

У коміксі розповідається про пригоди чотирьох дівчат, які на власному прикладі покажуть, як це бути дівчинкою-STEM. У невеликому місті ІТ-компанія оголосила конкурс серед школярів і школярок: потрібно створити винахід, що змінить світ на краще. Команда переможців полетить у Каліфорнію на зустріч з Ілоном Маском.

Читайте також: Українці випускають другу частину коміксу «Троє проти Зла», збирають Спільнокошт

Чотири десятикласниці об’єднали свої зусилля, щоб реалізувати проект, який допоможе подолати проблему світового масштабу. Їхні супротивники – найрозумніші хлопці міста, і серед них є син вчителя математики. Чи вдасться дівчатам перемогти?

Чому важливо

Щоб забезпечити конкурентоспроможність країни у сфері розвинених технологій, необхідно мати велику спільноту розробників. Якщо у неї увійде дуже мало жінок, країна може втратити половину потенціалу своїх кандидатів.

Саме тому надзвичайно важливо забезпечити молодих дівчат лідерськими навичками та практичним досвідом у сфері STEM, щоб залучити більше жінок до технологічної галузі та дозволити їм ставати рушіями соціальних змін.

Комікс можна прочитати за посиланням.

Share
Написати коментар
loading...