Реклама

ЄБРР надає інвестиції на модернізацію металургійного гіганта України

«ArcelorMittal Кривий Ріг» отримає $350 млн на відновлення цехів і зниження викидів
Čytaty latynkoju
ЄБРР надає інвестиції на модернізацію металургійного гіганта України
  1. Головна
  2. Новини
  3. ЄБРР надає інвестиції на модернізацію металургійного гіганта України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«ArcelorMittal Кривий Ріг» отримає $350 млн на відновлення цехів і зниження викидів

Розвиток української промисловості можливий лише через модернізацію — особливо, якщо йдеться про такі традиційні галузі, як металургія. Модернізацію Криворізького гірничо-металургійного комбінату профінансує Європейський банк реконструкції та розвитку. Інвестиції складуть $350 млн. На часі дізнатися ябільше про те, куди й навіщо буде інвестовано ці кошти.

Для чого інвестиції

$150 млн із загальної суми надійде у вигляді синдикованого кредиту від приватних банків, зазначають сторони проекту. Завдяки інвестиціям комбінат зможе модернізувати установки для агломерації – одного з початкових етапів збагачення залізної руди. За ці ж кошти буде здійснено капремонт однієї з доменних печей та запустять 2 нові установки для безперервного лиття. Проект модернізації передбачає і природоохоронні заходи. Також організатори модернізації та сторони інвестиційного договору планують підвищити конкурентоспроможність та оптимізувати енергоспоживання. Одна із основних цілей інвестиційного проекту — зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Викиди пилу мають скоротитися з нинішніх 14,7 тис тонн до 3 тис тонн на рік, кажуть представники комбінату.

Нагадаємо, що 22 млрд грн на капітальні інвестиції отримає22 млрд грн на капітальні інвестиції отримає «Укрзалізниця» національний український перевізник — компанія «Укрзалізниця». Із цієї суми частку в 7 млрд грн скерують на модернізацію та реконструкцію залізничної інфраструктури в Україні. Основним завданням на 2018 рік для «Укрзалізниці» є зняття обмежень на магістралях, приведення швидкості руху до паспортних значень, а також її підвищення, зауважують представники компанії.

Share
Написати коментар
loading...