Реклама

😁 ШІ-трек Дрейка та The Weeknd подали на «Ґреммі»

Čytaty latynkoju
😁 ШІ-трек Дрейка та The Weeknd подали на «Ґреммі»
  1. Головна
  2. Музика
  3. 😁 ШІ-трек Дрейка та The Weeknd подали на «Ґреммі»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Спільний трек Дрейка та The Weeknd, створений за допомогою штучного інтелекту, подали на премію «Ґреммі».

Ні Drake, ні The Weeknd не мають до цього жодного відношення — композицію під назвою Heart on My Sleeve створив саундпродюсер Ghostwriter.

Як розповів генеральний директор Академії звукозапису Харві Мейсон-молодший в інтерв’ю The New York Times, такий трек «абсолютно прийнятний, тому що був написаний людиною».

Представник Ghostwriter також розповів NYT, що Heart on My Sleeve подали на номінації «краща реп-пісня» і «пісня року» — нагороди, які вручаються авторам пісні, а не її виконавцям. У цьому випадку текст пісні був написаний Ghostwriter, попри «комп’ютерне» виконання вокалу.

Єдине що суперечить «Ґреммі» — відсутність треку на стрімінгах. Академія вимагає, щоб пісня мала «широке розповсюдження та була доступна по всій країні через звичайні магазини, сторонні інтернет-магазини та/або стрімінгові сервіси». У Heart on My Sleeve з цим проблема — трек через порушення авторських прав не може офіційно вийти на музичних платформах.

Нагадаємо, у Heart on My Sleeve автор симулює вокальні партії Дрейка і The Weeknd. Після прем’єри за лічені дні пісня стала популярною у TikTok, Spotify, YouTube та інших сервісах, але згодом була видалена зі стримінгових платформ.

Раніше ми розповідали, що YouTube запустив нову ШІ-ініціативу за підтримки виконавців, авторів пісень і продюсерів з Universal Music Group.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...