Реклама

😠 Стінг прогнозує майбутню битву проти штучного інтелекту

Čytaty latynkoju
youtube.com
😠 Стінг прогнозує майбутню битву проти штучного інтелекту
  1. Головна
  2. Музика
  3. 😠 Стінг прогнозує майбутню битву проти штучного інтелекту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Відомий музикант Стінг не в захваті від штучного інтелекту (ШІ) і пророкує майбутню битву з цією технологією.

17-разовий володар Ґреммі в інтерв’ю BBC відзначив, що «будівельні матеріали музики» належать людям і додав:

Це буде битва, в якій нам усім доведеться брати участь у найближчі кілька років — захищати наш людський капітал від штучного інтелекту.

Нещодавні гучні приклади використання ШІ включають використання Девідом Геттою технології штучного інтелекту для додавання «голосу» Емінема до однієї зі своїх пісень, а «колаборація» між Дрейком і The Weeknd, яка, вочевидь, була створена штучним інтелектом, стала вірусною і згодом була видалена з музичних платформ після скарг на порушення авторських прав.

Стінг також відзначив, що прослуховування такої музики викликає в нього відчуття як від перегляду фільмів з CGI, його це «зовсім не вражає».

Мені одразу стає нудно, коли я бачу комп'ютерну картинку. Гадаю, я відчуватиму те ж саме, коли ШІ буде створювати музику. Можливо, для електронної танцювальної музики це працює. Але для пісень, які виражають емоції, я не думаю, що мене це зачепить.

Джеймі Нджоку-Гудвін (Jamie Njoku-Goodwin), генеральний директор U.K. Music, заявив минулого тижня в комітеті з науки, інновацій і технологій парламенту Великої Британії, який розслідує питання управління ШІ, що в музичній індустрії допоміжний ШІ виявився корисним. Зокрема, для виявлення порушень авторських прав, аналізу аудиторії і для бізнес-моделей, але коли справа доходить до генеративного ШІ, виникає «набагато більше занепокоєння.

Своєю чергою Стінг додає:

Інструменти корисні, але ми повинні керувати ними. Я не думаю, що ми можемо дозволити машинам просто взяти все на себе. Ми повинні бути обережними.

Раніше професор завалив студентів після того, як ChatGPT помилково звинуватив їх у шахрайстві.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...