Реклама

😷 Spotify помічатиме подкасти з обговоренням COVID-19 після звинувачень у поширенні дезінформації

Čytaty latynkoju
Unsplash
😷 Spotify помічатиме подкасти з обговоренням COVID-19 після звинувачень у поширенні дезінформації
  1. Головна
  2. Музика
  3. 😷 Spotify помічатиме подкасти з обговоренням COVID-19 після звинувачень у поширенні дезінформації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Стрімінговий сервіс планує додавати примітку щодо змісту до будь-якого подкасту, в якому обговорюють коронавірус. Компанія оголосила про це після того, як музиканти Ніл Янг та Джоні Мітчелл прибрали свою музику з сервісу потокового мовлення на знак протесту: на їхню думку, Spotify розміщує у себе подкасти, що розповсюджують дезінформацію про пандемію коронавірусу.

Ніл Янг, фото Flickr

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

В компанії заявили, що примітка щодо змісту, котру планують додати найближчими часом, направлятиме слухачів таких подкастів у «центр COVID-19» Spotify, де можна отримати доступ до актуальної інформації від «вчених, лікарів та органів охорони здоров’я по всьому світу, а також знайти посилання на надійні та довірені джерела».

Компанія також оприлюднила правила для подкастерів. Вони також включають заборону на контент, який «пропагує неправдиву чи оманливу медичну інформацію, що може зашкодити здоров’ю людей». Не дозволяються і твердження про те, що СНІД, COVID-19, рак та інші серйозні захворювання є містифікацією і вигадкою.

Минулого тижня Ніл Янг висловив своє занепокоєння з приводу обговорень дезінформації про COVID-19 гостями та автором програми The Joe Rogan Experience, яка виходить в ефір виключно на Spotify і незмінно очолює чарти подкастів. Музикант виступив з проханням видалити його музику з платформи Spotify. Через кілька днів з проханням видалити свою музику зі Spotify звернулась Джонні Мітчелл. Виконавиця заявила про солідарність з «Нілом Янгом та світовою науковою».

Подкаст Джо Рогана неодноразово критикувався за поширення дезінформації про пандемію та вакцини. Особливе обурення викликало його інтерв’ю зі спеціалістом з інфекційних захворювань та винахідником мРНК-вакцин, доктором Робертом Мелоуном, котрого в грудні минулого року заблокували у твіттері за поширення дезінформації.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...