Реклама

Binance спрощує умови створення опціонів на криптовалюту

Čytaty latynkoju
Binance спрощує умови створення опціонів на криптовалюту
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Binance спрощує умови створення опціонів на криптовалюту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Біржа Binance оголосила, що дозволить більшій кількості трейдерів створювати опціони на криптовалюти.

Доступ до створення опціонів можуть отримати користувачі, які досягли на Binance рівня VIP 1 чи вище, або тримають на акаунті більш ніж $100 000 в будь-яких активах.

На Binance зараз торгуються контракти на BTC, ETH, BNB, XRP та DOGE, але можливо біржа додасть більше активів.

Щоб отримати доступ до створення опціонів, потрібно написати відділу ф’ючерсних контрактів Binance.

Що таке опціони?

Це контракти на продаж товару за заздалегідь визначеною ціною, у покупця якого є опція — виконати контракт чи відмовитись.

В опціоні завжди вказані чотири параметра: обсяг контракту, його напрямок (кол на ріст активу та пут на падіння), ціна виконання (страйк) та дата експірації.

При укладенні контракту-опціона з продавцем покупець завжди платить премію — частку від вартості активів, які продавець має продати чи купити у нього за контрактом. На момент експірації покупець може вимагати продаж або відмовитись від неї, при цьому премія завжди залишається у продавця.

Розберемо на прикладі кол-опціона на біткоїн.

1) Продавець створив кол-опціон на 1 BTC зі страйком на $28 000 та датою експірації через тиждень.
2) Покупець купив цей опціон і заплатив премію у розмірі $100.
3) Через тиждень біткоїн виріс до $29 000 — на $1000 вище страйк-ціни. Покупець погодився виконати контракт, купив у продавця 1 BTC за ціною $28 000, одразу його продав та отримав $1000 прибутку.
4) Якщо через тиждень біткоїн торгується по $27 000, тобто нижче страйку, покупець відмовляється від контракту і не купує 1 BTC за $28 000. Він втратить премію, але не купить біткоїни з більшим збитком.

При цьому на більшості криптобірж, в тому числі на Binance, торгуються розрахункові опціони. Це означає, що при покупці кол-опціона на 1 BTC зі страйком $28 000 не потрібно тримати $28 000 для покупки 1 BTC. Після експірації біржа проводить розрахунки прибутку з купівлі та продажі та одразу нараховує покупцю USDT.

Опціонами можна активно спекулювати

Створені опціони також торгуються на вторинному ринку. Покупець може купити опціони у когось іншого, хто вже заплатив премію, або перепродати уже куплені опціони.

Ціна опціонів на вторинному ринку зазвичай залежить від того, з якою вірогідністю ціна активу досягне страйк-ціни та зробить опціон прибутковим. Тобто збиткові на даний момент опціони торгуються за копійки, а опціони при грошах — з урахуванням уже можливого прибутку.

Для прикладу візьмемо таблицю опціонів з експірацією наступного дня. Зліва — кол-опціони на ріст ціни біткоїна, справа — пут-опціони на падіння. По центру знаходиться шкала страйк-цін. Зверніть увагу на верхній лівий кол-опціон зі страйком на $24 500 — тримачі готові продати його за $1920, бо за даної ціни $26 274 він уже при грошах і можливо принесе покупцю ще більший прибуток. З іншого боку, пут-опціон зі страйком на $24 500 продається за $5, тому що він глибоко в збитках і ціня вряд чи завтра впаде так низько, щоб його тримач отримав прибуток.

Тож опціонами можна спекулювати як ф’ючерсними контрактами. На прикладі кол-опціону зі страйком на $28 000: якщо біткоїн досягне $29 000 за день до експірації, покупець зможе продати його за $1100-1200 комусь іншому, хто вірить що біткоїн до моменту експірації виросте ще більше, а опціон принесе йому більший прибуток.

😉 Про біржу

Binance — найбільша у світі біржа цифрових активів за обсягом торгів і провідний світовий постачальник інфраструктурних рішень для індустрії блокчейну та криптовалют, що надає користувачам широкий вибір фінансових продуктів.

Сьогодні Binance — це швидкозростаюча бізнес-екосистема, яку експерти порівнюють з Google та Amazon. Екосистема Binance включає в себе торгові майданчики, навчальний та дослідницький центри, некомерційний благодійний фонд, інкубаційні програми та багато іншого.

Скористатись послугами біржі можна за посиланням. Також можна детально ознайомитись з Binance у нашому огляді.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...