Реклама

📈 Binance: найпопулярніша криптобіржа. Огляд

Чому трейдери торгують на Бінансі, як відкрити рахунок та які умови? Які криптовалюти є на Binance та інші питання
Čytaty latynkoju
📈 Binance: найпопулярніша криптобіржа. Огляд
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 📈 Binance: найпопулярніша криптобіржа. Огляд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чому трейдери торгують на Бінансі, як відкрити рахунок та які умови? Які криптовалюти є на Binance та інші питання

Binance – це криптовалютна біржа, яка зараз вважається найбільшою та найпопулярнішою в світі. Причина одна – саме Бінанс пропонує найбільшу кількість криптовалютних пар для торгів. 14 квітня 2020 року Binance побила рекорд з добового об’єму торгів у розмірі 108 млрд гривень та 30-денний об’єм у майже 4 трильйони гривень. Дані показники є найвищими у світі. Попри те, що платформа працює трохи більше трьох років, вона зарекомендувала себе як одна з найінноваційніших та відкритих користувацьких бірж.

З головного:

  • Сторінка сайту доступна на 23-х мовах, включаючи українську
  • Декілька трейдерських режимів
  • Біржа відображає ринкову вартість криптовалют у гривні, доларі та 45-ти інших валютах
  • Доступні депозити та вивід на карти VISA/Mastercard

Огляд біржі Binance, як торгувати на Binance

 

Платформа пропонує доступ до сервісу у трьох форматах: для мобільного застосунку, десктопну версію та API для інтеграції платіжних засобів Binance до інших платформ.

– Історія Binance

Біржа була заснована Чанпеном Чжао, який наразі є генеральним директором платформи. Чжао працював над програмним забезпеченням для бірж та брокерів, пізніше – був технічним директором Blockchain.com та став співзасновником китайської платформи OkCoin. У 2017 році Чанпен відкриває свою біржу.

Первинне розміщення монет нового проєкту стало одним з найбільш успішних ICO в історії. Ідея стартапу була досить простою – розробити максимально зручний та надійний інтерфейс як для новачків, так і трейдерів-професіоналів. Усього за двадцять днів ICO команда біржі зібрала близько $15 млн в обмін на Binance Coin (BNB). Усього за шість місяців Binance стала найбільшою біржею в світі за об’ємами торгів.

Ринки Binance, купити криптовалюту

Найбільші ринки Binance

Бінанс як здійснює обмін криптовалют на фіат, так і проводить операції між криптовалютами. Наразі платформа є доступною в усіх країнах, окрім 15, із відповідністю до федеральних законів. У Сполучених Штатах діє сервіс тільки для американських користувачів – Binance US. Штаб-квартира компанії отримала реєстрацію у Гонконзі, але після вимог китайського уряду закритись усім криптовалютним біржам, Бінанс перевели в офшор.

– Верифікація на Бінанс

Верифікація на біржі для суто криптовалютних операцій не обов’язкова. Тим не менш, якщо користувач здійснює операції із фіатними валютами та виводить більше ніж 2 біткоїна на добу, йому потрібно буде виконати декілька умов:

  • Стандарт. Користувач має заповнити форму, надіслати фото та документи – після цього він може виводити до 100 біткоїнів за добу.
  • Профі. Користувач має пройти співбесіду зі співробітником біржі. Це дозволить йому виводити необмежену кількість валюти.

Більше про KYC та верифікацію? Що таке KYC та як його пройти ми писали у нашій попередній статті.

За допомогою цього інтерфейсу можна купити криптовалюту на Binance

Трейдерський інтерфейс Binance

– Торгові пари Binance

Бінанс має дві версії: базову та розширену. Їх відмінність полягає у тому, що Binance Advanced пропонує більш якісні графіки та більший спектр технологічних інструментів. Через велику кількість користувачів та доступних альткоїнів, біржа пропонує величезну кількість торгових пар.

Огляд ринку торгових пар Binance.
Серед найпопулярніших BNB/BTC, ETH/BTC та NEO/BTC

Бінанс пропонує три види торгів: спотові (термінові), маржинальні та ф’ючерсні.

Спотові торги проводяться терміново. Маржинальна торгівля відрізняється тим, що торги проводяться під певний завдаток – ця операція є спекулятивною, адже якщо учасник купляє ефіри за гривню, то через певний проміжок часу він має продати ці ефіри. Ф’ючерсні угоди укладаються, коли партнери домовляються про фіксовану ціну та строк продажу валюти.

Придбати криптовалюту на біржі можна трьома способами: через P2P (однорангову) торгівлю, кредитні картки й електронні платежі. Біржа також інтегрує свій сервіс через співпрацю з Visa – картка Binance Visa дозволяє розплачуватися криптовалютою у звичний усім спосіб, непомітно обмінюючи її на фіат під час здійснення оплати.

Улітку 2020 року Binance анонсувала запуск електронних переказів завдяки партнерству біржі з Clear Junction. Це значить, що віднині біржа приймає прямі банківські платежі в євро та фунтах стерлінгах через SEPA (Єдина європейська мережа розрахунків) та Faster Payments (платіжна система Великобританії).

Біржа пропонує і сервіси з кредитування “Binance Lending Products”. Вони пропонують користувачу “заморозити” свої криптовалютні активи на певний проміжок часу, під час якого Ви будете отримувати відсотки з загальної суми. У 2019 році запропонувала короткотермінову систему лендингу на 14 днів.

– Binance Coin

Днем народження Бінанс Коїна (BNB) можна вважати 25 липня 2017 року, коли монета стала загальнодоступною для придбання. Проєкт було випущено на блокчейні Ефіріуму. Криптовалюта є централізованою (як і більшість монет, випущених біржами), що означає контроль третьої сторони над емісією нових монет. Тим не менш, BNB має обмеження в 176 з гаком мільйонів. Регулярно проходить “спалювання” токенів, що підтримує ціну та баланс цієї екосистеми.

За BNB також можна купувати інші криптовалюти на біржі. Станом на зараз, ціна коїна становить приблизно 780 грн, а на Coinmarketcap вона посідає почесне восьме місце.

Binance Coin — власна криптовалюта Binance

Джерело: Coinmarketcap

Бінанс має і власний стабільнокоїн – Binance USD (BUSD) з прив’язкою до американського долара. У рейтингу криптовалют монета посідає 33-тє місце.

BUSD — криптовалюта Binance з прив'язкою до долара

Не дивлячись на позитивну репутацію найпопулярнішою біржі, вона не вважається найнадійнішою. Біржа кілька разів піддавалася нападу хакерів. Перша значна атака відбулася у 2018 році, коли хакерам все таки не вдалося вивести гроші з акаунтів. Тим не менш, це стало поштовхом для конкурсної програми для white hat (справедливих) хакерів – Бінанс запропонували грошову винагороду тим, хто знайде програмні вразливості у системі.

У 2019 році біржу знову зламали – і вивели з акаунтів користувачів близько $40 млн у криптовалюті. Бінанс компенсувала усі втрати користувачів. У тому ж році невідомий користувач виклав конфіденційну інформацію 10 000 користувачів, яку постраждалі вказували у своїй KYC-верифікації (Know Your Customer). Після кожної хакерської атаки біржа повертала клієнтам кошти з власного резерву.

– Переваги Binance

  • Двофакторна аутентифікація. Як найбільша біржа у світі, Бінанс також забезпечує додаткові сервіси з захисту користувачів – для цього потрібно налаштувати двофакторну аутентифікацію при реєстрації.
  • Великий вибір альткоїнів. Одна з причин популярності біржі – це величезна кількість торгових пар та криптовают. На біржі можна придбати як ефір та лайткоїн, так і зовсім маловідомі криптовалюти на кшталт CyberMiles (CMT), BakeryToken (BAKE) або STRAX Token.

Альткоїни на Binance

  • Низькі комісії. Кількість криптовалют, що доступні для обміну на біржі, сягає майже 200. Що стосується комісії – біржа пропонує привабливу ставку у розмірі 0.1% для кожної транзакції. Вона є ще нижчою для трейдерів, що торгують ф’ючерсами Бінанс – 0.02% для відправників та 0.04% для отримувачів. Для порівняння – головний конкурент Kraken встановлює комісію у залежності від розміру кожної транзакції, сягаючи іноді 0.15-0.2%. Coinbase бере 0.5% за транзакцію, хоч комісія може варіюватися в залежності від ринкових цін. Депозити в криптовалюті є безкоштовними для всіх монет.
  • Велика аудиторія. Популярність біржі є перевагою не тільки для неї самої, але і для користувачів, адже якщо вам потрібно продати криптовалюту з низьким об’ємом торгів – є шанс зробити це за декілька секунд.
  • Binance Launchpad. Біржа розміщує нові криптовалюти відразу по завершенню їх ICO, що є значною перевагою для тих компаній, що випускають валюту. При цьому для лістингу криптовалюта все ще має зарекомендувати себе як надійна – що є перевагою для тих, хто інвестує в неї.

– Недоліки Binance

Хакерські атаки. Як найбільша біржа, Бінанс найчастіше піддається нападам хакерів. При цьому в 2018 році платформа заснувала Фонд безпечних активів для користувачів. 10% від доходу компанія перераховує на резервний рахунок, що дозволяє компенсувати втрачені кошти у разі чергової хакерської атаки.

Обмежений сервіс підтримки. На відміну від інших бірж (таких як Coinbase) Бінанс не пропонує сервіс підтримки користувачів за телефоном. Сподіваємося, вам ця функція не знадобиться.

(Не-)підтримка фіатних депозитів. Для того, щоб новачку придбати альткоїн, йому потрібно придбати монети Ефіріуму чи Біткоїна за фіат і тільки потім обміняти їх на потрібну криптовалюту. Придбати можна також нативну криптовалюту біржі – Binance Coin (BNB). Як виключення, за один долар можна купити еквівалентний стабільнокоїн – USDT, яким потім розраховуватися в десятку торгових пар.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...