Реклама

🦾 Binance запустила DCA-бот: що це та як він допоможе в інвестиціях

Čytaty latynkoju
🦾 Binance запустила DCA-бот: що це та як він допоможе в інвестиціях
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🦾 Binance запустила DCA-бот: що це та як він допоможе в інвестиціях
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

DCA або Dollar Cost Averaging — це стратегія поступової покупки активів. Замість того щоб вкласти всі гроші одразу, інвестор купує актив невеликими ордерами, здебільшого під час падіння ціни. Так він набирає позицію по кращій ціні і зможе заробити більше під час бичого ринку.

На днях Binance додала DCA-бота для спотового ринку, тож ця стратегія стала доступною для всіх користувачів біржі.

Як DCA-бот допомагає заробляти

DCA добре підходить для середньострокових та довгострокових інвестицій в волатильні активи. Його завдання — поступово накопичити криптовалюту згідно стратегії користувача, а потім продати її з прибутком.

Основні параметри для роботи бота:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

  1. Процент падіння ціни, після якого бот купить актив. На Binance це від 0,2% до 15%.
  2. Тейк-профіт — процент на який має вирости актив від середньої ціни позиції, при якому бот продасть накопичену криптовалюту. Він має бути більшим за 0,5%.
  3. Обсяг ордерів. Користувач вказує загальну суму інвестиції, суму одного DCA ордеру і максимальну кількість DCA ордерів.

Припустимо, Аліса налаштувала DCA-бота, щоб він вклав в біткоїн 1000 USDT. Вона встановила відхилення ціни для покупки 5%, тейк-профіт — 20%, суму одного ордеру — 200 USDT. Бот буде купляти біткоїн щоразу, коли ціна буде падати на 5% від рівня останньої покупки.

Аліса запустила DCA бота при ціні BTC $25 000. За деякий час курс впав до $20 000, а потім відновився до $27 500. В результаті бот поступово купив 0,0444 BTC з середньою ціною покупки $22 621. Коли біткоїн виріс до $27 500, бот продав все що накопчив за 1200 USDT. Якби Аліса одразу вклала 1000 USDT в BTC по курсу $25 000, то при продажі по $27 500 отримала б лише 1080 USDT. Так DCA-бот заробив Алісі додаткові 120 USDT.

Таким же чином можна налаштувати бота для продажу, щоб він поступово продавав криптовалюту під час росту ціни та в результаті приніс користувачу більший прибуток, ніж при продажі всіх накопичень одним ордером.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Як кастомізувати DCA-бота під власну стратегію

Binance Spot DCA підтримує просунуті налаштування, за допомогою яких бота можна зробити агресивнішим чи консервативнішим.

Накопичення без продажі. Встановіть тейк-профіт на 99999%. Бот автоматично продасть криптовалюту тільки коли ціна виросте надзвичайно високо, тож у вас буде час продати її самостійно чи вивести з біржі.

Відкладений старт. В додаткових параметрах вкажіть триггерну ціну — бот активується лише коли курс досягне вказаного рівня.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Консервативне накопичення. В додаткових параметрах встановіть множинник відхилення ціни на 2 чи більше. Тоді при відхиленні в 5% перший ордер спрацює на 5% від точки входу, другий — на 15%, третій — на 35% і так далі.

Агресивне накопичення. В додаткових параметрах вкажіть множинник DCA-ордерів 2 чи більше. Тоді кожен наступний ордер буде більше попереднього.

Стоп-лосс. DCA-бот може автоматично продати всі активи, якщо збитки досягнуть вказаного значення. Також для риск-менеджменту можна вказати діапазон роботи бота, щоб він перестав купляти актив при надто сильному падінні.

Як запустити DCA-бота

  1. Перейдіть на сторінку DCA-бота.
  2. Виберіть валютну пару в меню зліва.
  3. Вкажіть основні параметри роботи бота в меню справа. За бажанням налаштуйте просунуті параметри.
  4. Підтвердіть запуск бота.

😉 Про біржу

Binance — найбільша у світі біржа цифрових активів за обсягом торгів і провідний світовий постачальник інфраструктурних рішень для індустрії блокчейну та криптовалют, що надає користувачам широкий вибір фінансових продуктів.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Сьогодні Binance — це швидкозростаюча бізнес-екосистема, яку експерти порівнюють з Google та Amazon. Екосистема Binance включає в себе торгові майданчики, навчальний та дослідницький центри, некомерційний благодійний фонд, інкубаційні програми та багато іншого.

Скористатись послугами біржі можна за посиланням. Також можна детально ознайомитись з Binance у нашому огляді.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...