Реклама

✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 19 травня 2022 р.

Пропонуємо вашій увазі дайджест цікавих подій крипто індустрії у світі
Čytaty latynkoju
✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 19 травня 2022 р.
  1. Головна
  2. Крипто
  3. ✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 19 травня 2022 р.
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Пропонуємо вашій увазі дайджест цікавих подій крипто індустрії у світі

1️⃣ Розмови про крах UST/LUNA у крипто просторі

Минулого тижня криптовалютний світ відчутно зосередив увагу на катастрофі UST/LUNA (Terra), під час якої один з найбільших стейблкоїнів впав більш ніж на 70% від паритету з USD.

Ціна UST зараз становить 0,095473$, а LUNA впала до 0,0001488$.

Іншими словами, ставки в 1 мільйон і 10 мільйонів доларів, які Квон зробив 14 березня, на цей час не виглядають реальними, оскільки LUNA доведеться докласти величезних зусиль, аби перевищити свої 88$ до 23 березня 2022 року, щоб генеральний директор Terraform Labs залишився переможцем.

І з огляду на те, що наслідки зараз протікають із повідомленнями про незавершені судові процеси, схоже, ці гроші йому ще знадобляться.

Алгоритмічний проєкт стейблкоїну зазнав краху, а у вівторок 10 травня у заголовках криптовалют домінували монументальні де-прив’язки, оскільки UST впав до 0,1331$, попри те, що його основний спонсор, Luna Foundation Guard (LFG), майже виснажив свої резерви BTC в марній спробі врятувати ситуацію.

  • Той факт, що слайд з’явився (випадково) в день, коли Федеральна резервна система США опублікувала свій «звіт про фінансову стабільність» із попередженням про стейблкоїни, також викликав цікавий поворот.

Наслідки були дещо безпрецедентними. Завдяки ефекту пульсації трейдери вилучають активи з екосистеми UST/LUNA, оскільки щоденна активна адреса LUNA зросла на 720% з 198 8 травня до 1623 11 травня, а трансфери через мережу LUNA зросли на 450%.

Інвестори Terra засуваються до дверей

Масовий набіг банків ще більше посилився через зупинку мережі Terra, а також торговельних послуг для LUNA і UST від Binance і Crypto.com, причому останній посилався на помилку ціноутворення для призупинення торгівлі LUNA.

Відтоді крах спровокував ряд ланцюгових подій з наслідками для всієї галузі в цілому: насамперед масове знищення ринку, що також викликало сумніви у недоброзичливців щодо стабільності ринку.

Від Blizz Finance, протоколу кредитування на Avalanche, і бізнес-кредитування криптовалют, Celsius витягує щонайменше півмільярда доларів в Anchor Protocol за 24-годинний період до Venus Protocol, який втратив 11,2 мільйона доларів, оскільки Chainlink призупинив оновлення цін LUNA і ринок кредитування LUNA, кілька втрат було понесено через взаємопов’язані проєкти.

Блокчейн Osmosis запропонував екстрений хардфорк, щоб перенести стимули з пар UST і LUNA на DEX, а виставку Terra Dapp Expo, заплановану на 9 і 10 червня в Остіні, штат Техас, було скасовано.

З інституційної сторони Pantera Capital, схоже, є однією з небагатьох, хто залишився неушкодженим, оскільки вже вилучила приблизно 80% своїх загальних активів LUNA.

Фактично, відповідно до заяви партнера Pantera Capital Пола Верадітакіта, венчурний капітал успішно отримав рентабельність інвестицій у 100 разів на свої початкові інвестиції в розмірі 1,7 млн ​​доларів.

Що стосується регуляторного аспекту, уряд Великобританії заявив, що він збирається вжити заходів щодо стейблкоїна після краху, тоді як Комісія Європейського Союзу заявляє, що незабаром змусить емітентів будь-яких стейблкоїнів на суму, що перевищує 200 мільйонів євро (або 211 мільйонів доларів) і зареєструє понад мільйон транзакцій щодня, припинити випуски, доки цифри не повернуться нижче порогу.

Особисто До Квон, засновник Terra, зазначає у твіті, що ні він, ні будь-які установи, з якими він пов’язаний, жодним чином не отримали прибутку від інциденту UST/LUNA, оскільки він не продавав активів під час кризи.

З розлюченим натовпом інвесторів у повному складі, дружині Квона фактично довелося викликати поліцію для екстреного особистого захисту після того, як незнайомець увірвався до їхньої квартири в Сеулі, коли розгнівані інвестори вимагали арешту її чоловіка.

Зараз проводиться опитування із запропонованим форком, який викликає значну реакцію з боку широкої спільноти, насамперед через запропоновану токеноміку.

Станом на цю публікацію, голосування становить 77,15% за форк.

У разі успіху форк призведе до розколу: попередній чейн буде перейменовано в Terra Classic, а новий післяфорковий чейн залишиться на оригінальному тезці Terra.

Якщо вам цікаво, очікується, що це буде ідентичне дзеркало форку Ethereum у 2016 році, що призвело до Ethereum та Ethereum Classic.

2️⃣ Це також про ціну Bitcoin і майнінг

У четвер, 12 травня, Bitcoin впав до 25 000 доларів, відтягнувши прибутковість майнінгу до найнижчого рівня з грудня 2020 року.

Такі процеси відбуваються, коли рівень складності Bitcoin досяг чергового найвищого рівня за всю історію, досягнувши 4,89% до 31,25 т, ставши другим за величиною коригуванням після зростання на 5,56% 27 квітня. Водночас мемпул Bitcoin поповнювався.

Комісія за транзакції зросла до рівня липня 2021 року, який був зафіксований незабаром після того, як Китай заборонив майнінг криптовалют.

Що стосується видобутку Bitcoin, законодавці Норвегії відхилили законопроєкт, який міг би свідчити про заборону майнінгу в країні, що добре відома як провідний центр для майнінгу криптовалют в Європі.

3️⃣ Нігерія оприлюднила правила щодо цифрових активів

Фінансовий регулятор Нігерії, Комісія з цінних паперів і бірж (SEC), опублікувала правила, які, за її словами, «поширюються на всіх емітентів, що прагнуть залучити капітал за допомогою пропозицій цифрових активів».

Нігерія є однією з провідних країн з найвищим рівнем залучення криптовалют. Крипто платформи в основному розглядають фреймворк як значний прорив у забезпеченні вкрай необхідної чіткості та захисту для клієнтів і бізнесу криптовалют, а також величезну можливість для тіснішої співпраці між промисловістю та регуляторами.

Це пов’язано, зокрема, з тим, що опубліковані правила є серйозним зрушенням у підході країни до криптоіндустрії після заяви центрального банку в циркулярі від лютого 2021 року про те, що криптобіржам в Нігерії заборонено співпрацювати з фінансовими установами.

Регулятор класифікує цифрові активи як цінні папери, які підпадають під нагляд SEC.

4️⃣ ФК “Челсі” в першому партнерстві з цифровими активами

Один із провідних футбольних клубів світу, ФК «Челсі», уклав партнерство з топовою платформою цифрових активів Amber Group у своїй першій співпраці з компанією цифрових активів у якості офіційного спонсора.

Amber Group використає угоду, щоб представити WhaleFin — свою флагманську платформу цифрових активів — футбольним фанатам у всьому світі за допомогою показу логотипу платформи на формі чоловічої та жіночої команд ФК «Челсі», починаючи з сезону 2022/23.

Amber Group шукатиме розголошення своєї універсальної платформи WhaleFin як шлюзу до крипто фінансування для всіх, включаючи тих, хто працює як на інституційних, так і на роздрібних ринках цифрових активів.

План полягає в тому, щоб залучити компанії та бренди до крипто фінансування, надаючи повний спектр послуг, починаючи від інвестування і закінчуючи фінансуванням і торгівлею, для установ, окремих осіб і творців, щоб розкрити весь потенціал цифрових активів у децентралізованому середовищі.

Хоча це свідчить про зростаючу популярність цифрових активів і роль, яку вони відіграють у допомозі інвесторам створювати багатства в цифрову еру, партнерство не є першим кроком футбольного клубу в просторі цифрових активів.

Інші клуби, які мали певну форму партнерства з крипто проєктом, включають Вест Хем, футбольний клуб Ла Ліги Сантандер, Реал Сосьєдад і французький Парі Сен-Жермен (ПСЖ).

5️⃣ Центральноафриканська Республіка стала другою країною, яка визнала Bitcoin законною валютою

З’явилася друга країна, яка прийняла Bitcoin у якості легальної валюти.

Центральноафриканська Республіка (ЦАР) дотримується шляху Сальвадору, щоб зробити провідну криптовалюту законним платіжним засобом, а також легалізувати використання криптовалют загалом.

Наприкінці квітня парламент країни одноголосно ухвалив законопроєкт, який зробив їх першою країною в Африці, що прийняла Bitcoin. Прийняття ЦАР Bitcoin як законного платіжного засобу представляє низку проблем для країни та регіону, вважає Міжнародний валютний фонд.

Тим часом регіональний банківський регулятор Центральної Африки випустив нагадування всім країнам-членам (включаючи ЦАР) про заборону блоку на криптовалюти.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...