Реклама

✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 29 квітня 2022 р. 

Пропонуємо вашій увазі дайджест цікавих подій крипто індустрії в світі
Čytaty latynkoju
✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 29 квітня 2022 р. 
  1. Головна
  2. Крипто
  3. ✨ Блокчейн тижневик ProBit Bits — від 29 квітня 2022 р. 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Пропонуємо вашій увазі дайджест цікавих подій крипто індустрії в світі

У цьому випуску ProBit Bits впровадження криптовалют виділяється як тема для підсумовування ключових подій.

1️⃣ Нігерія 🇳🇬 в топі країн за володінням криптовалютою

Згідно з новим звітом криптобіржі KuCoin, 33,4 мільйона нігерійців — або 35% населення у віці від 18 до 60 років — володіють або торгували криптовалютами протягом останніх шести місяців. У звіті Into The Cryptoverse встановлено, що 65% нігерійських криптоінвесторів (учасників дослідження) займаються одноранговою торгівлею між фіатом та криптою, і близько 70% з них планують збільшити свої інвестиції в криптовалюту протягом наступних шести місяців.

Хоча й у звіті говориться, що впровадження цифрових активів у Нігерії відбувається швидко, криптоплатформа Luno оцінює середній перший депозит Нігерії на біржі в 10 доларів, тоді як середній для Африки становить 53 долари США. З іншого боку, Triple-A оцінює загальну кількість власників криптовалют Нігерії в 13 мільйонів (або 6,31% від усього населення). Сервіс додає, що саме в цій африканській країні найбільша кількість людей, які шукають у Google ключові слова «біткоїн» і «крипто».

 

2️⃣ Німеччина 🇩🇪 стає дружнішою до криптовалют

Інша версія звіту по конкретним країнам також повідомляє, що 16% населення Німеччини у віці від 18 до 60 років інвестували, володіли або брали участь у торгівлі криптовалютами протягом останніх шести місяців. 41% цього сегмента планують збільшити свою частку криптоінвестицій протягом шести місяців, а ще 13% допитливих німців планують інвестувати в криптовалюту протягом наступних півроку, хоча лише 23% з них заявили, що з високою ймовірністю це зроблять.

Серед інших висновків, розвиток криптоландшафту Німеччини призвів до підвищення рівня країни в рейтингу Coincub за 1 квартал 2022 року з 46 країн. Зараз Німеччина займає 1-е місце в списку найбільш дружніх до криптовалют країн, випереджаючи Сінгапур і США.

 

3️⃣ Доступ до Lightning Network зростає майже на 80 000% за рік

За оцінками Arcane Research, кількість людей, які мають доступ до Lightning Network (LN), різко зросла зі 100 000 до 80 мільйонів у період з минулого літа по березень 2022 року.

Платіжний рівень, який дозволяє мільйонам людей надсилати частки біткоїнів миттєво й одночасно, також засвідчив зростання вартості платежів на понад 400%, що говорить про потенціал покращення фінансової доступності приблизно для двох мільярдів людей, які не мають можливості використовувати банківські послуги у всьому світі.

У дослідженні Arcane додається, що LN також може зробити платежі за грошові перекази дешевшими, заощаджуючи значну частину з 40 мільярдів доларів (або 6,4% від загальної кількості надісланих 600 мільярдів доларів), які щорічно втрачають компанії з грошових переказів як комісійні за перекази.

 

4️⃣ Дубай 🇦🇪 привертає увагу крипто

Крипто та блокчейн компанії становлять майже п’яту частину нових компаній, зареєстрованих в Дубаї в першому кварталі 2022 року, за даними Dubai Multi Commodities Center (DMCC), який повідомив, що 1 квартал 2022 року став найефективнішим з моменту його створення в 2002 році.

Вільна зона торгівлі товарами та підприємництва каже, що її найкращий квартал за два десятиліття збільшився на 13% у річному обчисленні, на 25% в середньому за 5 років, і вже зареєстровано 665 нових компаній — 16% (або близько 106) з них для діяльності, пов’язаної з криптовалютою.

Хоча Криптоцентр DMCC був запущений у травні 2021 року, деякі пов’язані події привернули увагу криптосвіту до Дубая тільки останнім часом, оскільки Об’єднані Арабські Емірати прагнуть стати глобальним криптоцентром. У березні Дубай схвалив новий закон, що регулює торгівлю віртуальними активами й охоронні послуги, та сформував Орган регулювання віртуальних активів (VARA). У березні в місті також відбулася друга грандіозна виставка – Crypto Expo Dubai.

 

5️⃣ Крипто-регулювання «перевертається» у глобальному масштабі

Керівники великих криптовалютних брендів висловили свою думку, що регулятори ринку криптовалют, включаючи ОАЕ, США та Великобританія, більш позитивно підходять до цифрових валют.

За словами генерального директора Binance Чанпена «CZ» Чжао, тенденція змінюється з негативної на позитивну, а співзасновник виробника криптовалютних гаманців Blockchain.com Ніколас Кері каже, що глобальний регуляторний ландшафт набирає нових обертів. Артур Брайтман, співзасновник блокчейну Tezos, вважає, що «вони починають сприймати це серйозно…».

Така думка поширилася після того, як уряд Великої Британії оголосив про плани запровадити стейблкоїни як спосіб оплати на місцевому рівні після підписання США розпорядження щодо загальноурядового підходу до цифрових активів.

 

6️⃣ Крипто на користь чи ні: поки Україна 🇺🇦 підтримує пожертвування, Вікімедіа хоче триматися подалі від криптосвіту

Україна продовжує отримувати підтримку у вигляді крипто-пожертв, оскільки війна триває. Віце-прем’єр-міністр України та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров відзначив ще одну крипто-інтервенцію для тих, хто перебуває на передовій, високо оцінюючи доставку частини військової техніки.

Зусилля щодо пожертвування криптовалют в Україні очолює @_AidForUkraine, який став п’ятим за величиною благодійним фондом в країні, оскільки наразі завдяки йому вже зібрано понад 100 мільйонів доларів. 👏

Спільнота Вікімедіа, з іншого боку, попросила свій фонд припинити приймати пожертвування криптовалютами. Спільнота підтримала пропозицію — 232 проти 94 (або 71,17%) — припинити приймати криптовалюти, оскільки світовий рух за безкоштовний освітній контент, схоже, віддаляється від крипто простору через пов’язані з цим питання екологічної стійкості та захисту свого іміджу.

Наразі Фонд Вікімедіа приймає пожертви в Bitcoin, Bitcoin Cash та Ethereum.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...