Реклама

🖥️ Яким є майбутнє анонімності користувачів Інтернету? Розповідає Алексіс Русел з Nym Technologies

Блокчейн-платформа, що забезпечує користувачів конфіденційністю нового покоління.
Čytaty latynkoju
🖥️ Яким є майбутнє анонімності користувачів Інтернету? Розповідає Алексіс Русел з Nym Technologies
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🖥️ Яким є майбутнє анонімності користувачів Інтернету? Розповідає Алексіс Русел з Nym Technologies
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Блокчейн-платформа, що забезпечує користувачів конфіденційністю нового покоління.

«Представники демократичних країн обговорювали, як використовувати нові технології для спостереження. А я на власні очі бачив корупцію Microsoft у деяких країнах Африки»

Nym – це блокчейн-платформа, що забезпечує користувачів конфіденційністю нового покоління. Цей новий проєкт у сфері децентралізованих технологій має всі шанси стати майбутньою бронею, яка буде захищати дані користувачів в інтернеті. Журналістка WTFBit Writing Поліна Бражнікова взяла інтерв’ю у виконавчого директора компанії Nym Technologies Алексіса Русела, в якому він розповів про особливості роботи блокчейн-компанії в Швейцарії, ілюзію безкоштовних сервісів та нову технологію мікснету для захисту конфіденційності людей в Інтернеті.

Ви прийшли в сферу блокчейна та криптовалют після вивчення права протягом 6 років. Чому вирішили присвятити себе роботі з децентралізованими та захищеними технологіями?

Хоч я й не був найталановитішим хакером, та мені вдалось у 2001 році отримати магістра з публічного права технологій. А після цього я 7 років працював спеціалістом з електронного уряду в ООН. Вже тоді я перебував під глибоким впливом руху шифропанку і намагався досліджувати нові інструменти децентралізації.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Вивчаючи Linux та ToR, я залишався глибоко стурбований наявністю можливості контролювати своє цифрове життя. Досвід роботи в ООН допоміг мені зрозуміти, що владні структури ще в 2003 році не були зацікавлені в тому, щоб дозволити людям використовувати децентралізовані технології. Навіть представники демократичних країн обговорювали, як використовувати ці нові технології для спостереження. А я на власні очі бачив корупцію Microsoft у деяких країнах Африки. Це не стало для мене несподіванкою, враховуючи те, в якому світі ми живемо, однак ситуація з цифровою безпекою може погіршитись. Створення альтернативної суспільної організації, яка б працювала на децентралізованих технологіях, стала для мене неминучою роботою.

Коли в 2013 ви заснували крипто-обмінник Bity, то ще мало хто розумів, що таке біткоїн. Розкажіть, з якими труднощами ви стикалися, вже тоді працюючи у сфері криптовалют?

Біткоїн включає в себе багато фундаментальних понять, які дуже важко зрозуміти, коли їх зазвичай не вивчають у школі. Криптографія, відкритий код, протокол, однорангова мережа, спільноти – кожне з цих понять має негативний імідж для більшості людей. Типу, криптографія – це про приховування нелегальних речей,  спільноти – це купа хіпі, а однорангові мережі використовують злочинці для спілкування. Але для мене всі ці поняття мають позитивне значення, а біткоїн – це чудовий інструмент для розуміння цифрового суспільства.

Звичайно, у 2013 році мені довелося зіткнутися з регуляторами та банками, які вважали, що все це просто шахрайство. Але вони ніколи не могли надати жодного доказу цього, і я продовжував спілкуватися з ними, використовуючи їхню мову. Коли Bity став першим ліцензованим брокером біткоїну у Швейцарії, єдиним дивним словом у додатку залишилось «біткоїн».

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Все одно нам не були раді. Ми отримали процедуру примусового виконання від іншого регулятора в перший день регулювання (зверніть увагу на іронію), ще до того, як ми почали свою діяльність. Це було дивно і показало, що регулятору буде важко прийняти нас.

Потім один з банків також закрив наш рахунок, коли ми стали регульованими. Знову ж таки, це було досить іронічно. Але в цілому я спілкувався з усіма, витрачаючи багато часу на пояснення основних змін, які приносить біткойн. Насправді він знаходиться не так вже й далеко від цінностей швейцарського соціуму.

Сьогодні ви – головний виконавчий директор компанії Nym technologies. Розкажіть своїми словами, чим займається Nym і яка ваша роль у компанії?

Nym створює найбільшу інфраструктуру конфіденційності, яку я можу тільки уявити. Компанія використовує особливу технологію, яка називається мікснет.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

За допомогою мікснету усі дані користувача перемішуються, як колода карт, для того, щоб було неможливо визначити, хто з ким спілкується. Я дійсно пишаюся тим, що є частиною цього проєкту. Як головний виконавчий директор, я стежу за тим, щоб компанія працювала безперебійно, а всі працівники мали все, необхідне для виконання своєї роботи. Регулярна зарплатня – це вже велике досягнення для багатьох розробників! Я також слідкую за тим, щоб компанією керували прозоро та безпечно.

Що Nym для світу та для вас особисто?

Завдяки Nym ми забезпечимо загальний рівень анонімності в Інтернеті. Вона має вирішальне значення, оскільки справжня конфіденційність можлива лише тоді, коли я сам вирішую, що саме я хочу розкрити та кому. Тому я вважаю, що Nym є ключовим інструментом для досягнення цієї конфіденційності.

Але якою є різниця між технологією Nym і VPN?

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

За допомогою VPN можна створити безпечний зв’язок між комп’ютером та сервером. Це можна використати для користування Інтернетом, неначе ви і є цим сервером. Хоча сьогодні VPN дуже розповсюджений інструмент, та все ж зв’язок між комп’ютером та сервером насправді видно: інтернет-провайдер може побачити, що ви використовуєте певну VPN. А от Nym приховає усі ваші комунікації: інтернет-провайдер буде знати, що ви підключені до нього, але не буде знати, з ким ви комунікуєте.

Чому для нового Інтернету та Web 3.0 такий тип безпеки, як Nym є важливим?

Той тип безпеки, який надасть Nym, має вирішальне значення для Web 3.0. Особливо, коли все, що нам належить, наші угоди та відносини остаточно стануть цифровими та частково записаними в книгах обліку. Злочинці, державні організації чи великі корпорації отримають ще більший стимул аналізувати та відстежувати деяких осіб. Щоб зберегти баланс між такими суб’єктами та окремими особами, ми повинні використовувати доступні інструменти, які дозволять тримати весь наш цифровий слід поза досяжністю. Звісно за винятком випадків, коли ми самі бажаємо розкрити його частину. Nym дотримується ключового підходу: конфіденційність може бути побудована лише на анонімності. А Nym – це мережа, яка забезпечує анонімність.

Як ви ставитеся до ZCash, Beam, Grin та інших рішень конфіденційності? Чому, на вашу думку, такі технології розробляють переважно приватні компанії?

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Ми однозначно потребуємо всіх цих чудових рішень. Конфіденційність – це не те, що можно віднести до позитиву чи негативу. Вона складається з багатьох інструментів, включаючи криптовалюти, які побудовані на різних методах приховування транзакцій. Nym забезпечить додатковий рівень конфіденційності цих криптовалют, видаливши з них метадані Інтернету.

Існує реальний ринок інновацій у сфері конфіденційності. І інвестори, і споживачі готові платити за такі рішення, які дозволяють їм контролювати свої дані, а також створювати надійні онлайн-спільноти. У той час як уряди масово фінансують системи спостереження, намагаючись зламати наш захист, новий ринок впроваджує контрзаходи.

Ваша компанія знаходиться в Швейцарії. Чи є у неї якісь особливі можливості для роботи з різними державними органами?

Швейцарія є федерацією та має свої місцеві та федеральні органи влади. До місцевої влади достучатись дуже легко. У нашому кантоні Невшатель уряд активно підтримує блокчейн-спільноту. Найбільша можливість, яку мають компанії – це досить чітке регуляторне розуміння того, що можна зробити.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Наскільки поширене використання криптовалюти та децентралізованих додатків у Швейцарії?

Їх популярність швидко зростає. Швейцарці все ще мають низький рівень інфляції і свою робочу валюту. Тому стимул повністю перейти на криптовалюту досить низький. Однак це допитливі люди, які до того ж добре освічені в економіці. Є багато компаній, які просувають інновації далі, наприклад, працюють без банківських рахунків, все тримають в криптовалютах. Весь фінансовий сектор, банки, аудитори, довірені особи та юристи швидко адаптуються.

Як Nym планує виходити на масштабну аудиторію?

Nym – це світовий проект. Ми створюємо надійну стратегію разом з нашою спільнотою. Випуск нашого токена на блокчейні дозволить нам співпрацювати з нею, щоб контактувати з усіма розробниками та постачальниками послуг, які можуть отримати вигоду від інтеграції Nym. Наша громада – головна рушійна сила.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

В офіційному документі Nym вказується можливість використання технології, що дозволяє користувачам довести, що вони мають право на доступ до послуги, без необхідності розкривати свою справжню особу постачальнику послуг. Який поріг входу для потенційних користувачів вашої технології?

Завдяки фантастичній роботі команди, яка розробила схему обліку Coconut, свою справжню особу дійсно не потрібно розкривати. Ця технологія дозволяє користувачеві довести, що він заплатив, використовуючи докази з нульовим знанням, не розкриваючи його ідентичності, також гарантуючи, що цей доказ не є подібним до жодних інших доказів. Ми сподіваємося, що кожен зможе отримати доступ до мікснету Nym.

Коли з’явився інтернет, він став загальнодоступним, тому що він був безкоштовним. Ваша компанія пропонує платити за приватність. Як ви вважаєте, чи будуть через 5 років ті 60% населення людей, які сьогодні користуються інтернетом безкоштовно, платити за приватність?

Насправді нічого безкоштовного не буває. Сьогодні, коли ми використовуємо існуючі «безкоштовні» сервіси, хтось оплачує рахунок за центр обробки даних і пропускну здатність. Ми вважаємо, що більшість використаних ресурсів в Інтернеті в майбутньому будуть оплачуватися в рамках нової економіки токенів. Але це не буде кінцевий користувач, який буде платити за ресурс конфіденційності, наприклад як за Nym. Постачальник послуг може включити це в свою загальну пропозицію. Тому чіткої відповіді немає. В одних випадках платитиме кінцевий користувач, а в інших – постачальник послуг. Але так само, як сьогодні – хтось буде платити. Ми раді, що економіка токенів завдяки технології блокчейн забезпечить кращу ціну для кінцевого користувача.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Запитання підготувала команда WTFBit.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...