Реклама

🔑 В яких сферах застосовують блокчейн-технології?

Čytaty latynkoju
🔑 В яких сферах застосовують блокчейн-технології?
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🔑 В яких сферах застосовують блокчейн-технології?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Блокчейн — це новітня технологія, інтерес до якої зріс разом із популярністю криптовалют. Сьогодні її широко обговорюють не тільки у світі фінансів. Блокчейн вже намагаються використовувати для зберігання та обробки персональних даних, ідентифікації, в маркетингу й комп’ютерних іграх.

У дослівному перекладі «блокчейн» — це безперервний ланцюжок блоків. У ньому містяться всі записи про угоди. На відміну від звичайних баз даних, змінити або видалити ці записи неможливо, можна тільки додати нові.

Читайте також: 🏋️‍♂️ Що таке Первинна біржова пропозиція (IEO)?

Блокчейн ще називають технологією розподілених реєстрів, тому що весь ланцюжок угод і актуальний список власників зберігають на своїх комп’ютерах безліч незалежних користувачів. Навіть якщо один або кілька комп’ютерів дадуть збій, інформація не зникне. Отже, де можна застосувати технології блокчейну, окрім криптовалют?

💸 Міжнародні платежі

Процес міжнародних переказів, який зазвичай займає велику кількість часу, коштів та сторін, що беруть участь, завдяки блокчейну значно скоротить час транзакцій, витрати, а також прибере необхідність у складній інформаційній структурі.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Так, у вересні 2016 року британський банк Barclays та стартап Wave провели першу успішну торговельну угоду з використанням блокчейну. Крім того, багато представників фінансового сектора об’єднуються в альянси та консорціуми, такі як EEA, R3 та Hyperledger, для розвитку та впровадження блокчейн-рішень.

😎 Захист авторського права

Порушення авторських прав вважається однією з найбільших проблем у таких сферах, як мистецтво, музика, кіно та література. Застосування блокчейну дозволяє авторам підтверджувати та захищати свої права та володіння інтелектуальною власністю. Крім того, технологія забезпечує зберігання та оперативне оновлення інформації про будь-які об’єкти.

Так, компанія Ascribe завдяки блокчейну допомагає художникам підтверджувати авторське право на створені предмети мистецтва за допомогою унікальних ідентифікаторів та цифрових сертифікатів. Також передбачено передачу права володіння від художника чи автора до покупця чи колекціонера. А проєкт SingularDTV запускає децентралізовану систему розповсюдження цифрового відеоконтенту на блокчейні Ethereum, який дозволить користувачам розміщувати свої твори, монетизувати та керувати їх розповсюдженням.

📑 Смарт-контракти

Смарт-контракти існують у вигляді алгоритму, який дозволяє укладати договори, що самовиконуються, на блокчейні. Такий вид контрактів ідеально підходить для використання в комерційних угодах, оскільки вони гарантують переказ коштів або інших дій, як тільки сторони виконають всі зазначені в договорі зобов’язання. Смарт-контракти не вимагають участі посередників та виконуються автоматично, що робить їх особливо зручним інструментом для стартапів.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Проєкт JoyToken розробляє протокол інфраструктури для ігрової індустрії, де смарт-контракти використовуються для безпеки, можливості ведення записів та проведення аудиту. А міжкорпоративна платформа Jincor дозволить будь-якому бізнесу використовувати смарт-контракти без будь-яких спеціальних технічних знань та великих фінансових витрат.

Також, згідно зі звітом консалтингової компанії Deloitte, страхова галузь активно працює над впровадженням смарт-контрактів, які дозволять знизити витрати, підвищити ефективність та автоматизувати більшу частину процесів. Використовуючи блокчейн як сховище, представники ринку страхування можуть сформувати єдину та глобальну базу гарантійних контрактів та заяв.

💥 IoT

Internet of Things — це наступний логічний бум у сфері блокчейн. IoT містить мільйони додатків і багато проблем із безпекою, а збільшення кількості ІoT-пристроїв означає збільшення шансів для хакерів викрасти ваші дані.

Internet of Things, наповнений блокчейном, дає більш високий рівень безпеки для запобігання злому даних, використовуючи прозорість і непідкупність технології. Filament створює програмне та апаратне забезпечення мікрочіпів, які дозволяють підключеним пристроям працювати на блокчейні. Продукти компанії Reno шифрують дані бухгалтерської книги, розповсюджують інформацію в режимі реального часу на інші машини, підключені до блокчейну, і дозволяють монетизувати ці машини на базі часових позначок.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

HYPR усуває ризики кібербезпеки в пристроях IoT за допомогою своїх децентралізованих рішень для облікових даних. Знімаючи паролі з централізованого сервера, використовуючи біометричні рішення та рішення без паролів, компанія робить пристрої IoT практично незламними.

👀 Безпека ідентифікації

За даними експерта з крадіжки особистих даних LifeLock, лише в 2017 році понад 16 мільйонів американців поскаржилися на шахрайство та викрадення особистих даних. Шахрайство такого масштабу може відбуватися через що завгодно: від підроблених документів до злому особистих файлів.

Зберігаючи номери соціального страхування, свідоцтва про народження та іншу конфіденційну інформацію в децентралізованому реєстрі блокчейнів, уряд може помітити різке зниження кількості заяв про крадіжки особистих даних. Ось кілька проєктів на основі блокчейну, які працюють над безпекою особистих даних.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Ligero надає легкі, масштабовані протоколи для надійних багатосторонніх обчислень і доказів без інформації, забезпечуючи високоздатну платформу для полегшення децентралізованої співпраці як на блокчейні, так і поза ним. Платформа дає змогу виконувати конфіденційні транзакції, приватні смарт-контракти, безпечні аукціони для децентралізованих бірж.

Civic — це екосистема на основі блокчейну, яка дає людям уявлення про те, хто володіє їх інформацією. Користувачі компанії укладають смарт-контракти, де вони вирішують, хто може ділитися їх особистою інформацією. Якщо договір розірвано або неавторизоване джерело намагається отримати доступ до особистих даних, вас негайно попередять.

💪🏻 Охорона здоров'я

Блокчейн в охороні здоров’я хоча й знаходиться на початку свого впровадження, але вже демонструє певні перспективи. Ранні блокчейн-рішення показали потенціал зниження витрат на охорону здоров’я, покращення доступу до інформації між сторонами та оптимізації бізнес-процесів.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Як для медичних працівників, так і для сімей, які надають догляд, WholeCare спрощує та впорядковує інформацію, необхідну для належного управління та надання допомоги тим, хто її потребує. Платформа WholeCare об’єднує дані про план лікування, протоколи прийому ліків, створення записів на зустріч із лікарем та інше.

🗣 Використання в уряді

Одне з найдивовижніших застосувань для блокчейну може бути у формі покращення державного управління. За даними New York Times, блокчейн має потенціал знижувати мільйони годин бюрократії, притягувати державних службовців до відповідальності за допомогою смарт-контрактів і забезпечувати прозорість, реєструючи публічний запис усіх видів діяльності.

Голосування на основі блокчейну може покращити залучення громадян, забезпечуючи рівень безпеки та непідкупності, що дозволяє голосувати на мобільних пристроях. Voatz — це мобільна платформа для голосування, яка працює на блокчейні. Зашифрована біометрична система безпеки дозволяє безпечно голосувати на мобільному пристрої з будь-якої точки світу, не боячись злому чи пошкодження даних. Західна Вірджинія є одним із перших американських штатів, які використовують цю платформу для збору голосів відповідних службовців і мандрівників за кордоном під час виборів.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

📩 Анонімне відправлення повідомлень

Такі стартапи, як Obsidian, використовують технологію блокчейн для безпечного обміну інформацією в чатах, месенджерах та соціальних мережах. На відміну від WhatsApp та iMessage, які використовують кінцеве шифрування, Obsidian застосовує блокчейн для збереження метаданих користувачів, як-от пошта, номери телефонів чи інші ідентифікатори особи. Obsidian використовує випадкові метадані з розподіленого реєстру і, таким чином, гарантує конфіденційність користувачів та їх повідомлень.

🗝 Висновок

Технології блокчейн мають великі перспективи і поза світом фінансових транзакцій, оскільки вони надають багато переваг, як-от: шифрування, анонімність, мінімальні комісії, поняття консенсусу, захист прав та надійне збереження усієї інформації.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...