Реклама

🏋️‍♂️ Що таке Первинна біржова пропозиція (IEO)?

Čytaty latynkoju
🏋️‍♂️ Що таке Первинна біржова пропозиція (IEO)?
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🏋️‍♂️ Що таке Первинна біржова пропозиція (IEO)?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

🤔 То що таке IEO?

Первинна біржова пропозиція або Inicial Exchange Offering (IEO) — це продаж токенів, що контролюється біржею криптовалют. IEO доступна виключно для користувачів біржі, хоча деякі пропозиції можуть проводитися на кількох ринках. Первинна біржова пропозиція дозволяє інвесторам отримувати нові криптовалюти (токени), одночасно залучаючи кошти для перспективних проєктів.

Багато людей у ​​криптовалютному просторі називають Initial Exchange Offerings наступним кроком в еволюції ICO. По суті, IEO — це ще один спосіб краудфандингу різних криптовалютних стартапів через біржу, яка виступає в якості посередника. За допомогою криптовалютного обміну проєктам вдається отримати значно більше уваги, інтересу та довіри.

Читайте також: 🔥 Що таке IDO?

Після успішного IEO емітенти токенів сплачують комісію за лістинг разом із узгодженою кількістю токенів для використання послуг платформи IEO. Незабаром токени будуть представлені на біржі, де інвестори зможуть отримати доступ до миттєвої ліквідності.

💪🏻 Характеристики IEO

Первинні біржові пропозиції мають обмежену кількість монет, пропонованих за фіксованою ціною, ліміт на мінімальні та максимальні токени, доступні для покупки на одного користувача, а також виділені прийняті криптовалюти.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Однак, на відміну від токенів ICO, монети IEO вже карбуються до краудсейла. Крім того, вони виходять на біржі через кілька днів або тижнів після IEO, що робить її більш зручною для інвесторів. Також процес первинної біржової пропозиції включає посередника (платформу IEO), якому довіряють обробляти кошти. Це сприяє підвищенню довіри інвесторів до проєкту, чого не вистачає більшості ICO.

Першим масштабним IEO став BitTorrent, запущений TRON через Binance Launchpad у січні 2019 року. Майже 60 мільярдів токенів BTT було розпродано за лічені хвилини і зібрано приблизно 7,2 мільйона доларів США. Після спостереження за успіхом IEO Binance інші біржі почали копіювати модель.

Біржі, які підтримують IEO

👀 Переваги та недоліки IEO

Перевагами IEO є:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

  • Підвищена довіра інвесторів. Інвестори співпрацюють не з командою проєкту IEO, а з біржею, яка є надійнішою.
  • Безпека як для емітентів токенів, так і для інвесторів. Емітенти токенів також у виграшній позиції, оскільки платформи IEO керують правилами, такими як обов’язкові перевірки KYC/AML для кожного учасника.
  • Низький поріг входу. Платформи IEO гарантують, що майже будь-хто, незалежно від його досвіду в крипто-просторі, може легко зробити свій внесок.
  • Гарантований біржовий лістинг. Токени з’являються на біржі незабаром після IEO.
  • Виявлення шахраїв. Команди проєкту IEO не аноніми й не фейки, тому вони не зникнуть після збору ваших коштів.

Однак IEO також пов’язані з такими викликами:

  • Нечіткі правила та обмеження. Багато країн ввели обмеження або повністю заборонили ICO, що може негативно відобразитися і на IEO.
  • Усі інвестори повинні дотримуватися AML/KYC. У криптовалютній спільноті перебувають люди, які надають перевагу конфіденційності, тому проходження процедури AML/KYC для деяких може бути серйозною проблемою.
  • Маніпулювання ринком і концентрація монет. Більшість токенів IEO карбуються заздалегідь, тому перед інвестуванням завжди слід перевіряти динаміку розподілу маркерів. І команда проекту, і біржа IEO можуть тримати невиправдано велику частину токенів у себе, що може призвести до втручання в ціни згодом. До того ж, переважна більшість бірж бере участь у фіктивній торгівлі.
  • Обмежена кількість інвесторів. Від інвесторів було багато скарг на те, що не всім вдається придбати токени під час IEO.
  • Боти. Існує занепокоєння щодо ботів, яких можна запрограмувати на участь у IEO та займати місце інвесторів.

🚀 Як взяти участь у IEO?

У певному сенсі, процес первинної біржової пропозиції ще простіший для звичайного користувача. На відміну від ICO, вам не потрібно надсилати кошти на смарт-контракт, двічі перевіряти адреси транзакцій або переконуватися, що у вашій транзакції достатньо газу чи комісій для своєчасної обробки.

Типовий процес IEO виглядає так:

  1. Знайдіть IEO, у який хочете інвестувати.
  2. Далі необхідно зареєструватися на біржі та підтвердити свій обліковий запис, пройшовши процедуру KYC/AML.
  3. Перевірте криптовалюти, які ви можете використовувати для участі в IEO, і внесіть їх на свій рахунок.
  4. Дочекайтеся початку IEO і купіть токени.

Звичайно, процес може бути й складнішим, оскільки кожна платформа IEO має свої методи забезпечення справедливого процесу для всіх користувачів. Наприклад, Binance Launchpad представив метод розподілу токенів на основі лотереї для Matic Network IEO.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

І наостанок порада: кожен IEO має тенденцію розпродаватися досить швидко, тому будьте готовими встигнути придбати токени. IEO хоч і пропонує вищий рівень безпеки, ніж ICO, але не варто забувати про принцип DYOR при виборі проєктів, у які будете інвестувати.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...