Реклама

🧐 Крипточекліст: на що звертати увагу при виборі монети?

Розглядаємо особливості інвестування у криптовалюту та даємо вісім порад новачкам, які вирішили придбати свої перші віртуальні монети.
Čytaty latynkoju
🧐 Крипточекліст: на що звертати увагу при виборі монети?
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🧐 Крипточекліст: на що звертати увагу при виборі монети?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розглядаємо особливості інвестування у криптовалюту та даємо вісім порад новачкам, які вирішили придбати свої перші віртуальні монети.

Спочатку криптовалюти розглядалися як платіжний засіб майбутнього — попри це, час минув, а застосовуються віртуальні гроші у повсякденному житті дуже рідко. Перспективи інвестування — ось що цікавить більшість користувачів, які вирішили придбати свою першу цифрову валюту. При цьому, традиційних знань про функціонування фінансового ринку виявляється недостатньо, адже, на відміну від фіатного, ринок віртуальних валют є більш волатильним та ризиковим.

Попри усі історії успіху тих інвесторів, які придбали біткоїн у 2010-му році та зараз мають мільйони, інвестування у криптовалюту може призвести до величезних втрат. Сьогодні ми обговоримо вісім порад, які допоможуть вам правильно обрати проєкт для інвестицій.

🤨 Зрозумійте, навіщо вам інвестувати у криптовалюту.

Саме від цього залежить, наскільки ви готові вкладатися у цю індустрію — вам цікаво інвестувати лише через зростаючу популярність криптовалют, чи вам цікавий конкретний проєкт? Ви хочете займатися професійним трейдингом чи вам просто цікаво спробувати? У кожного інвестора є свої цілі, саме тому необхідність у глибокому дослідженні індустрії може бути різною для кожного.

🧐 Дослідіть індустрію

Важливо розвинути у себе відчуття того, як функціонує ринок криптовалют. Виділіть час на те, щоб детально розібратися у тому, у що ви можете інвестувати — зверніть увагу не тільки на біткоїн, але і на альткоїни, не обмежуючись найбільш відомими назвами Ripple, Litecoin, чи Ethereum.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Як тільки ви почнете хоч трохи розбиратися у роботі блокчейну та цифрових валют, ви зможете зрозуміти, у чому полягає особливість тої чи іншої монети — і тоді настане час обрати одну (чи декілька), у які ви будете інвестувати.

😉 Спілкуйтеся з іншими трейдерами

Надійна та перспективна ICO-компанія буде робити все, аби про неї знали у криптоспільноті. Відстежуйте останні обговорення, що стосуються обраної вами монети. До найвідоміших криптофорумів належать такі платформи як Bitcointalk.org та cryptocurrencytalk.com. Перевіряйте, що зараз на порядку денному як на форумах, так і у соціальних мережах.

Читайте також: 💼 10 порад, як формувати криптопортфоліо

Вам також може знадобитися професійна підтримка у виборі криптовалюти, тому можете користуватися порадами досвідчених інвесторів. Зверніть увагу на те, що популярні медіа говорять про ICO вашого вибору. Тим паче кількість онлайн-користувачів, що інвестують у криптовалюту, вже більша ніж 100 млн, згідно із дослідженням від Crypto.com.

Кількість користувачів, що інвестують в криптовалюту, вже більша за 100 млн. Джерело.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

📚 Читайте білі книги (white papers)

Не поспішайте інвестувати в криптовалюту до того, як прочитаєте вайт пейпер проєкту — документ, який обов’язково має бути розміщений на сайті монети з її технічними характеристиками, історією створення, політикою проєкту. Якщо такий знайти неможливо — це може бути “дзвіночком” того, що розробникам довіряти не варто. Особливо детально дослідити монету необхідно, якщо ви вирішили інвестувати в малознайому криптовалюту або ICO (первинне розміщення монет).

Зверніть увагу на те, скільки інформації має біла книга. Якщо вона не містить важливі технічні характеристики (включаючи подальші плани розробників з конкретними датами), це може говорити про фундаментальні проблеми з криптовалютою.

🪙 Проведіть ринковий аналіз монети.

Знати лише технічні характеристики криптовалюти недостатньо — ви повинні розуміти, чи користується монета попитом на ринку. Що робить її особливою? Її концепція є повністю унікальною чи вона просто доповнює алгоритм вже наявної криптовалюти? Будьте уважними — команда розробників монети може провести власний аналіз ринку та опублікувати його як частину білої книги. Краще провести розслідування самостійно та вирішити, чи є криптовалюта вигідною для інвестування. Як же це зробити?

Переконайтеся у тому, що монета має мету. Унікальність криптовалюти є найголовнішим чинником, який може посприяти популярності криптовалюти. Коли на ринку уперше з’явився біткоїн, він розглядався як повністю унікальний проєкт. З того часу з’явилося безліч “клонів”, які намагалися зробити криптовалюту дешевшою, швидкою в обробці, надійною. Як результат, ви можете виявити безліч непотрібних криптовалют, які просто повторюють алгоритми одна одної.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте також: 💣 Міжнародні телеграм-канали про крипту: топ-20

Протилежним прикладом є Ефіріум — повністю окремий блокчейн. Унікальність проєкту полягає у тому, що розробники почали використовувати блокчейн не тільки для обробки транзакцій, а також для передачі даних. Смартконтракти є також винаходом розробників Ефіріуму. Унікальний підхід команди був винагороджений прихильністю криптоспільноти — у кінці 2017-го року монета різко підвищилась у ціні.

Еволюція ціни Ефіріуму. CoinMarketCap.

Інвестуйте у декілька активів. Не розраховуйте на успішність лише однієї криптовалюти. Щоб побачити, що працює, а що — ні, краще розподілити фінанси, які ви виділили на інвестування, серед 3-4-х проєктів. Зважайте на те, що багато проєктів ICO закриваються, а монети — “спалюються”. Згідно зі статистикою Coinopsy, наразі майже 2 000 криптовалют є “мертвими”.

Ви також маєте чітко розділяти ризикові та стабільні активи. Якщо ви новачок, то зазвичай пропонується вкладати більшу частину суми у більш стабільні активи (до них належать Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Waves), та залишати меншу (яку ви готові втратити у випадку невдачі) для ризикових чи нових проєктів. У міру того, як ви навчаєтесь принципам трейдингу чи отримання пасивного прибутку з криптовалют, ви можете помірно збільшувати рівень ризику.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Криптовалюти з найбільшою капіталізацією на ринку. Саме вони вважаються найбільш надійними для інвестування. Однак, пам’ятайте про ризик непередбачуваності тренду. Investing.com.

Не поспішайте за трендом

Для інвестування в криптовалюту вам необхідно розуміти, чи є тренд стійким. Не поспішайте купувати монету — прослідкуйте за її трендом впродовж довгого часу, особливо якщо проєкт є новим. Оскільки ринок криптовалют є новим та не надто стабільним, ніхто не може сказати точно, коли варто продавати чи купляти криптовалюту. Не панікуйте, якщо тренд не грає вам на руку, і не поспішайте інвестувати в криптовалюту тільки тому, що це робить якийсь блогер чи знайома вам людина. Проводьте власний аналіз ринку.

Читайте також: 🤑 Як крипта регулюється в Україні та чого бракує

📍 Дослідіть комерціалізацію монети

Існує думка про те, що токен без комерційної вартості не матиме жодної вартості у майбутньому. Ви завжди можете визначити вартість токена за тим, скільки він має значення щодо активу чи інших популярних монет, таких як біткоїн, або скільки він має на біржі. Переконайтеся, що актив, в який ви плануєте інвестувати, має реальні комерційні програми в майбутньому. Ця інформація має бути доступна у білій книзі проєкту. Якщо ні, не соромтеся звертатися до розробників ICO та ставити питання.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

🆙 Цікавтеся планами на майбутнє

Перевірте перспективність монети та оцініть, чи планують розробники розвивати проєкт і надалі. Знову ж таки, це має бути окреслено у білій книзі проєкту. Обирайте ті монети, які надають щось унікальне та мають перспективу для подальшого розвитку — наприклад, швидші та безпечніші транзакції, знижені комісії й т. д.

Остання порада — інвестуйте лише у ті проєкти, яким точно довіряєте. Виділіть ту суму, яку ви точно не боїтеся втратити у випадку невдачі обраного проєкту. Пам’ятайте, що, інвестуючи у цифрову валюту, ви ризикуєте у будь-якому разі — адже ніхто не знає, що чекатиме на цю сферу завтра.

Дисклеймер: інвестування у криптовалюту — справа ризикова та спекулятивна. Ця стаття містить лише ознайомчий характер, та не є рекомендацією щодо інвестицій.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...