Реклама

💼 10 порад, як формувати криптопортфоліо

Що таке криптовалютне портфоліо? Як його формувати? Як зробити його прибутковим? Даємо відповіді на ці та інші питання щодо створення криптовалютного портфелю.
Čytaty latynkoju
💼 10 порад, як формувати криптопортфоліо
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💼 10 порад, як формувати криптопортфоліо
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Що таке криптовалютне портфоліо? Як його формувати? Як зробити його прибутковим? Даємо відповіді на ці та інші питання щодо створення криптовалютного портфелю.

Якщо ви інвестуєте лише в одну криптовалюту, є великий шанс втратити прибуток. Саме тому багато криптовалютних інвесторів вкладають відразу у декілька варіантів. Так вони створюють універсальне криптопортфоліо з тих активів, специфіка та ринкова поведінка яких їм найбільше відома. Сьогодні ми розглянемо переваги створення криптовалютного портфелю, а також поділимося десятьма порадами щодо їх використання.

😎 Що таке криптовалютне портфоліо?

Криптовалютне портфоліо (або портфель криптовалют) це програмне забезпечення, яке дозволяє керувати своїми різноманітними криптовалютними інвестиціями. Ці застосунки відстежують ефективність інвестування у кожен актив та можуть попереджати про різкі зміни в ціні. Криптовалютні портфоліо необхідні, якщо ви збираєтесь інвестувати не тільки в один актив (скажімо, Біткоїн), а намагаєтеся знизити ризики шляхом розподілення ресурсів серед декількох криптовалют. Зниження ризиків і є основною перевагою створення криптопортфоліо.

Порада №1. «Збирайте» лише ті криптовалюти, які добре вам знайомі.

Така порада дійсно має сенс та навіть визначення — бектестінг. Цей термін означає перевірку криптоактиву чи портфелю на його історію — який рівень ризику він мав, чи був дохідним. Проведіть ґрунтовне дослідження тих криптовалют, у які збираєтесь інвестувати.

Порада №2. Використовуйте трекери для своїх криптопортфоліо.

Криптовалютні трекери допомагають користувачам ефективно відстежувати свої активи. Таким чином користувачі бачать свої доходи від інвестицій та відстежують ринкові ціни криптопортфелю в режимі реального часу.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

🤓 До найбільш відомих трекерів криптовалют відносять:

Blockfolio

Blockfolio є найпопулярнішою платформою для організації криптовалютних портфоліо, яка пропонує відстеження цін на більш ніж 8 000 цифрових валют, а продивлятися ціни на активи можна більш ніж у ста фіатних валютах світу. Сервіс також пропонує функцію моментального сповіщення користувача про зміни у ціні.

Інтерфейс Blockfolio. Джерело.

CoinMarketCap

Відома аналітична платформа CoinMarketCap має безліч повноцінних продуктів — серед них і криптотрекер. Як і сама платформа, він зручний у використанні та абсолютно безплатний. Трекер дозволяє відстежувати дані про ціну та баланс портфоліо.

Криптотрекер CoinMarketCap.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

CoinStats

Подібно до CoinMarketCap, CoinStats є аналітичною платформою для відстеження цін криптовалют у реальному часі. Як приємний бонус, компанія також дозволяє завантажити криптотрекер та отримувати моментальні сповіщення про цінові зміни на ринку.

Delta App.

Універсальний застосунок Delta дозволяє відстежувати ціни не тільки на криптовалютні активи, а й ф’ючерси, форекс та ETF-фонди. З кількістю користувачів понад 1.5 млн, Delta App є одним із найбільш популярних та надійних застосунків.

Delta App.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

BitUniverse.

BitUniverse — це програма для відстежування цін усіх криптовалют та їх капіталізації на найбільших біржах. Вона підтримує понад 6 000 активів та відстежує їх на 240+ платформах. BitUniverse доступний до завантаження як на комп’ютері, так і на мобільному інтерфейсі. Він розраховує прибуток та збиток, відстежує ціни на монети в реальному часі, має налаштовувані сповіщення і «вбудований» децентралізований гаманець, що підтримує токени Ethereum стандарту ERC-20.

Ринкова аналітика та трекінг ціни від BitUniverse.

Порада №3. Зважайте на зміну не тільки у ціні, а й у ринковій капіталізації.

Проста порада — намагайтеся передбачити, як зміниться ринковий об’єм монети у капіталізації. Наприклад, ви можете очікувати, що капіталізація активу виросте на 10% через пів року від того моменту, як ви вирішили стати її інвестором. Якщо ж пропозиція монети стане вищою швидше, це може знизити її ціну. Зважайте і на те, скільки монет є зараз в обороті та якою є загальна емісія в запасах — у міру введення нових монет на ринок ціна криптовалюти може «розбавлятися».

Порада № 4. Досліджуйте команду розробників та джерела фінансування.

Щоб інвестувати в криптовалюту, ви маєте довіряти команді, яка випустила її на ринок. Для цього можете дослідити їхні профілі, попередні проєкти та репутацію на ринку. Таке ж значення мають і юридичні особи, що стоять за фінансуванням ICO (якщо у своє криптортфоліо ви не побоялись включити зовсім нові для ринку монети).

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Обсяг фінансування проєкту може бути важливим показником надійності, як і сам процес ICO та статусність венчурних інвесторів, які співпрацювали із розробниками. Якщо монета так і не отримає достатньої капіталізації, а команда більше не матиме фінансів для подальшої роботи над монетою, проєкт можуть закрити.

Порада №5. Зважайте на кількість учасників мережі та кількість змін, які були внесені до програмного коду криптовалюти — якщо він відкритий.

Якщо криптовалюта випускається з відкритим вихідним кодом, це означає що будь-який учасник мережі може внести до нього зміни, покращуючи технологію. Зважайте на те, які пропозиції учасники мережі вносять до розробників коду та які існують проблеми. Не обов’язково розбиратися у тому, як працює кодова частина програми — головне переконатися, що у монеті відсутні будь-які серйозні вразливості.

Стежте за Твіттером розробників, технологічними новинами та конференціями — це також демонструє ступінь залученості команди до обговорення проєкту. Можете також взяти до уваги white paper монети — і найкраще почати саме з цього, щоб проаналізувати, наскільки реалістично оцінюють перспективу монети самі розробники.

Порада №6. Досліджуйте перспективу альткоїнів.

Немає сенсу створювати криптовалютне портфоліо, якщо ви робите основну ставку на біткоїн. Розподіл фінансових ресурсів між багатьма активами також знижує ризик та підвищує імовірність потрапити на перспективну монету. Біткоїн вже не є єдиним інструментом для інвестування в крипту. На біржах зараз можна знайти сотні, якщо не тисячі інших альткоїнів на вибір.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Рейтинг альткоїнів з CoinMarketCap.

Порада № 7. Оцініть ризик свого портфелю на ринку.

Перед початком інвестування важливо визначити, скільки фінансів ви готові вкласти в активи, скільки ви готові втратити, та на який прибуток ви можете об’єктивно розраховувати. Це будуть короткострокові чи довгострокові інвестиції?

Нарешті, визначтесь, чи будете ви інвестувати у більш чи менш ризикові криптовалюти (і, відповідно, розраховувати на більший прибуток з високим ризиком, чи навпаки)? Відповіді на ці питання допоможуть створити свій приблизний профіль очікувань.

Порада №8. Слідкуйте за щоденними новинами та оновленнями.

Ми вже зазначали про переваги встановлення програм, які надсилають криптосповіщення про зміни у ціні чи ринковій капіталізації монет. До того ж деякі трекери також пропонують таку функцію. Але це не єдине, що допоможе вам вчасно реагувати на ринкові тенденції. Слідкуйте за технологічними новинами, підписуйтесь на розробників та будьте в курсі останніх подій — вони теж можуть впливати на ціну ваших активів (наприклад, новини про заборону криптовалют у певній країні чи атаки хакерів).

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Порада №9. Будьте терплячі.

Якщо ваше криптопортфоліо нараховує не так уже і багато активів, у які інвестуєте, не розраховуйте на швидкий прибуток. Відразу заробити мільйони не вдасться — довге перебування у цій сфері та терплячість допоможуть вам досягти бажаних результатів.

Краще уникати ризикованих інвестицій у спробах отримати моментальний прибуток. З іншого боку, немає сенсу очікувати, поки біткоїн впаде майже до нуля — здатність швидко реагувати на зміни також має бути в арсеналі професійного трейдера.

Порада № 10. Будьте готовими до змін.

Ринок криптовалют є циклічним, використовуйте це на свою користь. Навіть погана угода може дати позитивний результат. З іншого боку, якщо ціна йде у протилежному напрямку, вам потрібно сповільнювати свої торгові позиції.

Також краще поважати сильні ринкові тенденції — навіть якщо ви прочитали десь «стовідсотковий» прогноз ринку про оптимістичність тренду, краще закрити позицію, якщо ціна починає знижуватися. Користуйтеся тенденціями ринку, а не чиїмось передбаченнями — це допоможе зберегти прибутковість вашого криптовалютного портфелю.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...