Реклама

👀 Джоан Роулінг свариться з поліцією через нове законодавство Шотландії

Čytaty latynkoju
👀 Джоан Роулінг свариться з поліцією через нове законодавство Шотландії
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👀 Джоан Роулінг свариться з поліцією через нове законодавство Шотландії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Письменниця Джоан Роулінг розкритикувала у X новий закон Шотландії, направлений проти злочинів на ґрунті ненависті в Інтернеті.

Закон, який набув чинності 1 квітня, зробив злочином поширення інформації, яка розпалює ненависть на основі віку, інвалідності, релігії, сексуальної орієнтації, трансгендерної ідентичності або інтерсексуальності.

У той же день Роулінг засудила нове законодавство у дописі на X. За її словами, тепер деякі її висловлювання можна трактувати як злочини. Вона також додала, що «свободі слова і переконань в Шотландії прийшов кінець».

Крім того, письменниця саркастично пожартувала, що коли вона повернеться в Шотландію, за її вислови її заарештує поліція.

Наступного дня місцева поліція заявила, що коментарі Роулінг «не вважаються злочинними». Відповідь поліції Джоан Роулінг знову прокоментувала в X

Я сподіваюся, що кожна жінка в Шотландії, яка бажає висловитися про реальність і важливість біологічної статі, буде заспокоєна цим оголошенням, і я вірю, що до всіх жінок — незалежно від профілю або фінансових можливостей — будуть ставитися однаково відповідно до закону.

Джоан Роулінг

Нагадаємо, сварка Роулінг та транс-спільноти триває вже багато років. Раніше ми підготували великий матеріал, де зібрали історію життя Джоан Роулінг, її перемоги та неоднозначні висловлення.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...