Реклама

👀 Верховна Рада остаточно ухвалила закон про медичний канабіс

Čytaty latynkoju
Unsplash
👀 Верховна Рада остаточно ухвалила закон про медичний канабіс
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👀 Верховна Рада остаточно ухвалила закон про медичний канабіс
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Парламент прийняв законопроєкт про медичний канабіс #7457 у другому читанні. Таким чином, закон введуть в дію десь з другого півріччя 2024 року, за умови підпису президентом.

За прийняття законопроєкту проголосували 248 депутатів, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Нагадаємо, законопроєкт регулює обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності. За словами Железняка, розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання продовжить вважатися злочином.

Виробництво ліків жорстко контролюватиметься на усіх етапах. Вирощувати зможуть лише юрособи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції. Кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта.

Ярослав Железняк

Також нардеп нагадав, що препарати на основі медканабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом — лікар виписуватиме пацієнту відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном.

Нагадаємо, в середині липня 2023 року Верховна Рада зробила перший крок щодо законопроєкту, ухваливши його у першому читанні. А ми детально розповідали про те, що справжніми причинами заборони канабісу були корупція та лобіювання, а не турбота про здоров’я людей.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...