Реклама

📚 Дослідження: що читають українці — історія, психологія, аудіокнижки

Čytaty latynkoju
unsplash.com
📚 Дослідження: що читають українці — історія, психологія, аудіокнижки
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📚 Дослідження: що читають українці — історія, психологія, аудіокнижки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Маркетплейс для автодорожніх поїздок BlaBlaCar провів дослідження щодо вподобань українців у книжках. Відтак українці цікавляться літературою для самопізнання, розуміння державних історичних процесів та обирають аудіокнижки для читання в дорозі.

Інтерес до власної історії та культури – на першому місці

За 2022-й рік дві третини опитаних користувачів почали більше цікавитись книжками про українську історію та культуру. При цьому, 92% опитаних зручніше читати саме українською мовою, англійську обирають 8% читачів.

Бажання розібратись в собі та почути інших

Дослідження вказало на очевидну потребу в психологічній підтримці та кращому розумінні власного «Я». Сьогодні 4 з 10 українців серед всіх літературних жанрів обирають книжки з психології та самопізнання. Крім цього, багато читачів згадують релігійну літературу як жанр, який сьогодні викликає зацікавленість.

Аудіокнижки — найкращий варіант для подорожі

Понад 44% українців обирають читання під час подорожей. Найбільш популярним форматом для дороги є аудіокнижки – їх обирають 51% опитаних, за ними паперові та електронні книжки – 41% та 34% відповідно. Серед найпопулярніших платформ для прослуховування аудіокнижок користувачі виділили Google Play Книги та Yakaboo.

Паперові книжки – за змістом, аудіокнижки — за якістю звуку

Українці не обирають книжки за обкладинкою – майже 69% респондентів купили б книжку, навіть якщо їм не подобається її обкладинка та оформлення. А майже 35% опитаних обирають аудіокнижки за якістю звуку, для третини важливий тембр голосу диктора і близько 31% користувачів люблять книжки, які озвучує сам автор.

Вибір українців: 3 найпопулярніші книжки

До найулюбленіших книжок українців увійшли дві роботи українських авторів. З 10 бестселерів 2022 року за версією Yakaboo, користувачам BlaBlaCar найбільше до вподоби такі книги:

  • «1984» Джорджа Орвелла
  • «300 поезій» Ліни Костенко
  • «Нарис історії України» Ярослава Грицака

Раніше сервіс проводив дослідження щодо того, як 89% українців стали частіше слухати пісні українською мовою.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...