Реклама

🎞️ Гра в імітацію 2. Ідеальна підробка, цифрових фото під плівкові

В цьому короткому матеріалі, покажу інструмент, завдяки якому можна перетворити цифрове фото на плівкове і це майже неможливо буде довести.
Čytaty latynkoju
🎞️ Гра в імітацію 2. Ідеальна підробка, цифрових фото під плівкові
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎞️ Гра в імітацію 2. Ідеальна підробка, цифрових фото під плівкові
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В цьому короткому матеріалі, покажу інструмент, завдяки якому можна перетворити цифрове фото на плівкове і це майже неможливо буде довести.

Важливо: автор в будь-якому випадку проти видання цифрових фото за плівкові, вся надана інформація лише для ознайомлення та експериментів з розумінням передачі настрою завдяки кольору в фотографії.

Перша частина була більш простою, але й інструмент був безплатний. В цьому матеріалі, ми «підіймемо ставки». Мова піде про програму-плагін Nik Analog Efex 2. Він є частиною NIK Collection — це неймовірний набір плагінів для фотографів, які можуть працювати з Adobe Photoshop та Adobe Lightroom, а також, як самостійні програми.

Колись їх купила Microsoft і ледь не закрила, але потім їх викупили чудові Dxo і врятували. Наразі ціна набору 130 євро, окремо на жаль купити його складові неможливо, але є пробна версія і цього може вистачити. Короткий опис від творців інструменту і перейдемо до справи:

«Відкрийте для себе золотий вік аналогової фотографії. Відтворіть вінтажні образи, які колись пропонували легендарні камери і об’єктиви, знімаючи на знамениті плівки минулої епохи».

Отже, зараз я покажу Вам два фото, одне зроблено мною на плівкову камеру, а інше оброблено Nik Analog Efex 2, що виглядати таким. Спробуйте вгадати, де яке.

Вдалось вгадати? Отже, 1 фото, це фото яке було оброблено мною завдяки програмі. Згодом ми розглянемо всі важливі частини інтерфейсу, але спочатку до головного. Саме пункт 2.

(1) Стандартні редагування фото; (2) Інструменти імітації плівки; (3) Налаштування застосованих інструментів; (4) Готові пресети параметрів інструментів; (5) Зберегти власні параметри, як готовий пресети; (6) Місце, де відображаються пресети користувача;

Під цим номером ми бачимо операції, які ми з різними параметрами можемо виконати відносно фото, там є: Lens Distortion (Викривлення об’єктива), Bokeh (Боке), Zoom & Rotate blur (Розмиття при масштабуванні та повороті), Motion Blur (Розмиття у русі), Light Leaks (Засвіти), Dirt & Scratches (Бруд та подряпини), Photo Plate (Фотопластина), Lens Vignette (Віньєтка), Film Type (Тип плівки), Multi Lens (Мульти-об’єктив), Frames (Рамки) та Levels & Curves (Рівні та Криві). Вважаю, що окремо варто пояснити лише декілька, а саме:

  • Light Leaks (Засвіти) — імітація засвітів сонця, що в реальному житті буваю від потрапляння відзеркалених випадкових променів у кадр;
  • Dirt & Scratches (Бруд та подряпини) — в реальному житті можуть бути наслідком пилу в лінзі чи на сканері, або ж пошкодженню фото під час прояву чи збережені плівки перед скануванням.
  • Photo Plate (Фотопластина) — відтворюють підтікання, які бувають через велику кількість хімічних розчинів при прояві, як наслідок залишають характерні сліди після висихання.
  • Film Type (Тип плівки) — мається на увазі не конкретна плівка, а її температурний тип та особливості кольорової передачі, як для кольорових та і для чорно-білих.
  • Multi Lens (Мульти-об’єктив) — імітація камер, що роблять кадр одночасно декількома лінзами і тому він поділяється на частини.
  • Frames (Рамки) — обробка країв стилістично повторюючи популярні плівки або просто додаючи рамку, що зазвичай роблять з професійними знімками, щоб акцентувати увагу.

Розписувати детально кожне налаштування чи готовий пресет немає сенсу, бо їх можна комбінувати та змінювати, а результат краще бачити на власні очі. Лише зауважу з власного досвіду, що 3 плівкові фотографи з великим досвідом, жоден не здогадались, що перед ними підробка коли показував знімки оброблені цією програмою.

Насправді ж вона може слугувати простим інструментом колористики або ж дійсно для передачі знімки духу більш раннього часу для реалізації авторського задуму.

Дякую, що дочитали цей матеріал. Запрошую підписатись на мій авторський блог про фотографію, де зокрема ділюсь і своїми справжніми плівковими фото.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...