Реклама

🎞️ Гра в імітацію. Як відтворити кольори плівкових фото без використання самої плівки?

Плівкові фото ніби мають якусь магію, яка криється не в віці цих фото. Навіть сучасні плівкові фотографії завдяки своїм кольорам не схожі на цифрові.
Čytaty latynkoju
🎞️ Гра в імітацію. Як відтворити кольори плівкових фото без використання самої плівки?
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎞️ Гра в імітацію. Як відтворити кольори плівкових фото без використання самої плівки?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Плівкові фото ніби мають якусь магію, яка криється не в віці цих фото. Навіть сучасні плівкові фотографії завдяки своїм кольорам не схожі на цифрові.

Важливо: автор в будь-якому випадку проти видання цифрових фото за плівкові, вся надана інформація лише для ознайомлення та експериментів з розумінням передачі настрою завдяки кольору в фотографії.

В реальній плівковій фотографії особливі кольори отримують завдяки особливостям плівок та хімії для їх проявлення. Детально про це писати не буду, бо не мають практичного досвіду, щоб про це розповідати.

Існує безліч способів, щоб імітувати «плівковий ефект», від спеціальних налаштувань для програм обробки фото до окремих застосунків на телефони. Також існують окремі сервіси та програми для цього, вони краще працюють, бо розробляються, як правило тим, хто працюю з плівкою на в лабораторіях і тому краще розуміється на бажаному вигляді після обробки.

Розкажу про один з таких сервісів, а саме — Film Emulator by Jonas Wagner. Ми завантажуємо зображення, далі або обираємо один з готових варіантів, що відповідає особливостям реальної плівки, або ж просто працюємо з налаштуваннями, щоб досягти бажаного результату. Звісно можна поєднувати запропоновані варіанти та змінювати конкретні параметри в них для досягнення бажаного ефекту.

Завдяки такому інструменту можна зрозуміти, як будуть виглядати ваші фото, якщо зробити їх на ту чи іншу плівку. Ось приклад двох фото, одне з яких оброблено сервісом, а інше зробив я на плівкову камеру, його було проявлено та відскановано з плівки в лабораторії професіоналами фото справи.

 

Вгадали, де яке? Насправді тут була підказка, бо всі, хто був в Одесі, можуть впізнати її порт на першому фото, яке зробив особисто на Olumpus TRIP та плівку Kodac Gold 200 у 2020 році.

Друге зроблено сервіс з трохи поліпшеними налаштуваннями пресету Ultima Colors 100.

Сподобався матеріал? Тоді пропоную підписатись на мій Телеграм канал, де пишу про свої пригоди з плівковою фотографією, застосунки на телефон для фотографії та програми для обробки фотографії. Для мене це лише хобі, тому там лише власний досвід та помилки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...