Реклама

🍉 Чому кавун — це база? Історія походження мему

Čytaty latynkoju
🍉 Чому кавун — це база? Історія походження мему
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🍉 Чому кавун — це база? Історія походження мему
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ми вирішили започаткувати міні-рубрику «Українські меми», у рамках якої ми розповідатимемо вам про топові українські меми — актуальні та історичні. Ми дослідимо як вони з’явилися, пояснимо, чому вони стали популярними та, авжеж, оберемо для вас лише найкращі.

Минулого разу ми вже відкрили вам таємницю створення одного мему під назвою «Швайнокарась». Прочитати про те, як він збіг від русні та став українським культурним символом можна за посиланням.

Продовжуємо нашу рубрику та розповідаємо вам про мем «Кавун — це база», який заполонив усі тг-канали. Впевнені, що ви неодноразово його зустрічали і, можливо, навіть додавали кавуневі емодзі у свій нік, але чи знаєте ви історію цього мема?

Якщо ні, то ми зібрали для вас усю наявну інформацію про походження мему, хоча це було не так просто, адже автори ретельно приховують її.

Чому кавун — це база?

🍉 Звідки з'явився кавун

Емодзі кавуна набуло популярності у 2021 році, коли український тг-канал ВО «Мусора» почав застосовувати символ ягоди замість коловрата у назві та символіці. Це зробили для того, аби уникнути всякого роду блоків та банів, які частенько прилітали за використання коловрату.

Приносимо вибачення за скрін москальською мовою, але цей тг-канал рік тому вівся нею, а скрін важливий для пояснення.

До речі, автори дуже нервово ставляться до користувачів та каналів, які починають юзати символіку кавуна, якщо вони, на його думку, не відповідають тим ідеалам, які були закладені на початку.

Справжньої популярності кавун здобув, коли його додав до своєї назви та став активно використовувати популярний тг-канал з мемами «Український наступ». До речі, багато користувачів у коментарях зазначають, що ВО «Мусора» та «Український наступ» є дружніми пабліками та зв’язані між собою.

Таким чином, фанатів символу стає все більше, учасники починають обмінюватися повідомленнями з зображеннями кавуна, ставити символи у свої ніки в Telegram та створювати власні меми.

З початком війни кавун починають популяризувати автори пабліків, закликаючи використовувати їх активніше через окупацію Херсонської області та загрози сезону кавунів.

Так, користувачі починають застосовувати кавун у якості мемів. Зокрема, за повідомленнями користувачів у Telegram, один з учасників «Українського наступу» зробив гіфку з кавуном. За її основу він взяв мем з відомої серії відеоігор Yakuza. Це одна зі сцен, де герой дістає кавун зі сумки та кладе на стіл перед своїм заклятим братом.

Сам мем був доволі вірусним у 2020 році в азійському Twitter, коли користувачі підставляли замість кавуна різні об’єкти та обігрували його.

🇺🇦 Що таке «база» під час війни?

«База» (Based) — це мем, який широко використовують у США для позитивної оцінки та схвалення дій чи думок людини. Слово має антонім — «крінж». Це коли людина, каже щось таке, що тобі соромно за неї.

В Україні під час війни мем набув окремого значення. Відтепер «база» — це коли людина каже щось антимоскальське.

Нам точно не вдалося відтворити шматок цієї хронології, але хтось з підписників пабліку на хвилі популярності кавуна поєднав два меми воєдине — і так вийшов «Кавун — це база». Мем з’явився орієнтовно у середині квітня.

Він розшифровується таким чином:

  • Коли людина каже щось проти москалів, то це база
  • Якщо це настільки класна база, то їй дають кавун, мегакавун чи навіть склад кавунів
  • Водночас, промоскальські заяви — це крінж, за який кавун забирають

🔥 Історія кавуна — це теж мем?

Сама історія виникнення мему також стала своєрідним мемом. «Український наступ» свідомо не розповідає історію мему та розказує, що лише 1% людей правильно розуміє значення мему. Сподіваємося, що ми увійшли до нього та розповіли правдиву історію мему.

Творців каналу неодноразово просять у коментарях розкрити походження мему, але вони залишаються стійкими та лише підживлюють цікавість ось такими постами, де пояснюють значення різних понять, але щоразу залишають поза увагою нашого кавунчика.

⚡️ Добірка мемів

Звичайно, під час написання матеріалу ми передивилися сотню мемів про кавуна, але для вас ми зробили добірку з найкращими. Насолоджуйтеся!

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...