Реклама

🐷 Як мем «Швайнокарась» збіг від русні та став українським культурним символом

Čytaty latynkoju
🐷 Як мем «Швайнокарась» збіг від русні та став українським культурним символом
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🐷 Як мем «Швайнокарась» збіг від русні та став українським культурним символом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ми вирішили започаткувати міні-рубрику «Українські меми», у рамках якої ми розповідатимемо вам про топові українські меми — актуальні та історичні. Ми дослідимо як вони з’явилися, пояснимо, чому вони стали популярними та, авжеж, оберемо для вас лише найкращі.

Почати рубрику ми вирішили з мема, що перетворився на справжній культурний феномен. Його історія, яку ви знайдете у мережі, створена руснявими сайтами і викривлює його походження та розвиток. Ми вирішили виправити цю прикрість та розказати справжню історію мема, який створили, щоб ображати українців, але щось пішло не так.

Зустрічайте нашого героя — «Швайнокарась».

🧐 Як з'явився мем

Оригінальне фото карася (без свинячої голови) вперше опублікував невідомий автор у 2010 році, про що свідчить вебархів. Але Днем народження «швайнокарася» слід вважати 18 лютого 2013 року, коли американка Брайс Грабер відфотошопила фото, додавши до нього голову свині, та підписала це pigfish.

Про почесну роль мами «швайнокарася» Грабер вже розповіли в твіттері та навіть поділилися з авторкою контекстом.

Історія ж цього фото як українського мему починається пізніше, коли після вторгнення Росії в Україну у 2014 році ми почали називати русню «свинособаками» (цей термін прийшов до нас з німецької мови і символізує збірний образ негативних якостей обох тварин). Росіяни намагалися дати відсіч та знайти достойну відповідь, але в них мало що виходило. Одним з варіантів виявився «швайнокарась», який походить від німецького schwein («свиня»). Таким чином, русня хотіла підкреслити, що, як вони вважають, ми постійно їмо сало.

Вперше це слово вигадав божевільний фанат новоросії, створивши термін «понадусьоровий швайнокарась». Метою життя цього персонажа була образа українців цим та іншими мемами. Він тонами закидував їх у коментарі до українських пабліків. Так його підхопили інші користувачі та стали активно використовувати у срачах на російському анонімному форумі Двач під час сварок між українцями та росіянами.

Згодом на творчість недомемаря звернув увагу паблік «Український наступ» та почав стібатися з її жалюгідності. Оскільки наші меми виявилися значно смішнішими, а зображення «швайнокарася» припало до душі українцям, то ухвалили колективне рішення надати йому політичний притулок.

🚀 Злет популярності

Після початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 році про мем згадали знову. Користувачі українського твіттера та інших соцмереж зробили його символом нашої величі — трохи стилізували істоту та додали кровожерливу посмішку, що показує настрій українців на сьогодні. Тож тепер його популярність стрімко зростає — вже як символу «чогось страшного для русні».

Допоміг популяризувати мем в українському сегменті Twitter користувач Zwykły bóbr.

🧐 Мистецтво «швайнокарася»

Українці ніколи не обмежуються тільки мемами, адже ми шануємо свої символи, тож у Twitter можна знайти безліч артів різної складності, але усі вищої якості та ідеї. Підготували для вас добірку з ними. Насолоджуйтесь та створюйте свої.

«Швайнокарась» став справжнім улюбленцем, його вишивають, роблять іграшки у його формі з глини та тканини, виготовляють різноманітні картинки у різних техніках.

А ще його малюють кульковими ручками, фарбами та олівцями.

Та навіть готують їжу у формі «швайнокарася».

Дійшло до того, що люди хочуть зробити тату зі «швайнокарасем».

⚡️ І добірка мемів

Ми не могли залишити вас без мемів про «швайнокарася». До речі вже є меми, які вимагають позбавити карася голови свині.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...