Реклама

📗 Базове вивчення польської мови

Поради і розвіяння міфів
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📗 Базове вивчення польської мови
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📗 Базове вивчення польської мови
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Поради і розвіяння міфів

Згідно з даними ООН близько 2,5 млн українців знайшли прихисток у Польщі. Більшість з них вперше стикнулася з польською мовою, але для функціонування в суспільстві потрібно мати хоч якийсь словниковий запас.

Для багатьох відомий міф про легкість польської і схожість до української. Насправді існує багато розбіжностей, починаючи з граматики і закінчуючи вимовою. Наприклад, слово zapomnieć означає забути, а не запам’ятати. Owoce має значення фрукти, а не овочі. Також ще однією поширеною думкою стало “ой, буду вчитися говорити і все“. Задля кращих знань і розвитку мови потрібно розвивати ВСІ секції мови (так як в англійській).

Варто почати навчання із визначенням підручника. Найпопулярнішими серіями книг є “Polski. Krok po kroku“. Вони містять загальні теми, відомості про Польщу, цікаві вправи, списки слів, CD диск або штрих код для виконання завдань зі слухання.

Серія книг

Серія книг

Далі потрібно приділити час для перегляду і прочитанню контенту польською мовою. Спершу почніть з мультфільмів, а далі можете перейти до фільмів чи серіалів. Щодо читання, то оберіть якийсь журнал або книгу для дітей, адже там легка лексика.

Для комунікації з поляками, намагайтеся листуватися польською і розмовляти. Так як багато українців працює в Польщі, поляки точно зможуть Вас зрозуміти і навіть підтримати у навчанні.

Польська мова не буде здаватися важкою, якщо приділяти їй вільний час і не нехтувати порадами. Тому навчайтеся, порушуйте мовний бар’єр і завдяки цьому відвідайте історичні місця в Польщі!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...