Реклама

💂‍♀️ Чи можливо вивчити англійську мову самостійно за рік до рівня B1?

Тут ділюся дієвими порадами
Čytaty latynkoju
💂‍♀️ Чи можливо вивчити англійську мову самостійно за рік до рівня B1?
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 💂‍♀️ Чи можливо вивчити англійську мову самостійно за рік до рівня B1?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тут ділюся дієвими порадами

Сьогодні мовою комунікації називають англійську мову. Завдяки їй люди можуть розвиватися, насолоджуватися творчістю улюблених виконавців і знайти роботу мрії. Для досягнення своїх бажань потрібно вивчити цю мову (хоч до середнього рівня) і це реально зробити за один рік.

Спершу Ви повинні визначитися з часом пізнання іноземної. Її можна вивчати кожного дня, а можна й три рази на тиждень — головне займатися систематично. Також потрібно віднайти мету, аби пізніше не “закинути” навчання.

Далі варто розпочати пошуки ресурсів. На сайті British Council існує багато безкоштовних відео уроків. Так само й у BBC learning English. Щодо книг, то чудовим вибором стане серія книг від “Pioneer” mm Publications. Там Ви знайде багато цікавих вправ, інформацію про англомовні країни та набір слів з кожного модуля, які потрібно вивчити.

Тепер розпочинається навчання. Перед учнем постає питання: як розвивати всі секції англійської? Як відомо, то їх є декілька: listening, reading, writing, speaking, grammar, vocabulary і pronunciation.

Listening — слухання. Найкраще це почати виконувати завдання з книги і не боятися чогось не розуміти, адже з кожним кроком англійська буде обов’язково покращуватися. Після декількох тижнів праці, Ваш мозок почне пристосовуватися до іноземної і Ви можете спробувати почати дивитися короткі серії мультсеріалів в Youtube. Одним з найкращих для початківців є “Peppa Pig”, адже він містить чудову лексику і легкий сюжет. Потім можна перейти до мультфільмів від Disney, наприклад, “The little Mermaid”, “Sleeping beauty”, “Mulan”, “The Princess and the Frog”. Коли Ви відчуєте, що тепер розумієте 70% сказаного, то можете переглядати серіали. Варто почати із ситкомів (“Full House” і його продовження “Fuller House” ; “Friends). У цих комедіях багато повсякденної лексики та синонімів до інших слів. Серіали чи мультфільми краще дивитися з англійськими субтитрами. Якщо не розумієте більшості слів, то лише у цьому випадку перекладіть їх. Маєте бажання — то заведіть словник, де будете виписувати невідомі слова, або можете скористатися сучасною безкоштовною версією програми “Quizlet”. Також варто зауважити, що прокачати listening можна й за допомогою слухання музики. В Інтернеті є лірика до улюблених пісень, яку можна вивчити і намагатися почути у виконаннях.

Reading — читання. Найкраще почати читати легкі тексти, які варто обов’язково перекладати і потім писати невеликий висновок щодо них (зможете ще трішки попрактикувати написання). Також можна обрати книгу для прочитання(залежно від вашого рівня). Для початківців підійдуть казки, а для впевненого A2 з переходом на B1 пригодницькі твори Джека Лондона, наприклад, відома історія “White Fang”.

Writing — написання. З початку вашого навчання обов’язково починайте писати прості конструкції речень. Далі експериментуйте з додаванням нових вивчених слів і часами. Під час прочитання чи перегляду чогось, приділяйте увагу цікавим фразам, які зміцнять Ваше написання і потенціал.

Speaking — говоріння. Якщо Ви успішно навчитеся застосовувати перші три секції, то ця частина не здаватиметься важкою. Говоріть самі з собою перед дзеркалом, уявіть, що перед Вами співрозмовник. Кожного дня намагайтеся описувати ваші дії, робіть висновки проведеного часу. Також можете, наприклад, після перегляду серії ситкому загально описати її.

Grammar — граматика. Розробіть детальний план вивчення 16 часів та інших структур. Після прочитання правил переходьте до вправ. Практикуватися можна на сайті “Test English“, де відразу пише пояснення.

Vocabulary — знання слів. Найкраще поповнювати свій словниковий запас завдяки перегляду серіалів, прочитанню книг і написанню вправ. Намагайтеся вивчати по 15 нових слів кожного дня, аби швидше почати насолоджуватися англійською.

Pronunciation — вимова. Ось тут найкращим способом буде наслідування розмов акторів із серіалів. Читайте тексти з британським/американським/австралійським акцентом.

Під час вивчення англійської не забувайте про основний факт — не все відразу. Ви не зможете з першого дня почати вільно розмовляти чи розуміти спікерів. Головне, щоб Ви йшли до своєї мети і не боялися робити помилки, адже вони роблять людину сильнішою. Вивчайте іноземну мову із насолодою, бо це дуже тендітний і важливий процес, який приносить радість і мотивацію йти далі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...