Реклама

🐝 Як ми редакцією коворкінг обирали

Čytaty latynkoju
🐝 Як ми редакцією коворкінг обирали
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🐝 Як ми редакцією коворкінг обирали
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Наша редакція працює в змішаному форматі: частина — у київському офісі, інші — віддалено, подекуди навіть в інших містах. Довгий час нашою домівкою був офіс нашого видавця та його команди. Та минулої осені наступив момент, коли потрібно було «вилітати з батьківського гнізда».

Варіантів для вибору фактично три: можна зняти офіс у бізнес-центрі, можна — окреме приміщення (наприклад, у квартирі), а можна піти працювати в коворкінг. Ми довго зважували всі варіанти, а потім згадали, що колись робили спецпроєкт разом з BeeWorking — тоді ще тільки подільським коворкінгом, де порівнювали вартість усіх цих варіантів та можливості, які вони надають.

Перечитавши наш матеріал, ми вирішили перевірити власні розрахунки на практиці і домовилися про перегляд з адміністраторкою коворкінгу. Так вийшло, що ми нативно прорекламували BeeWorking не лише нашим читачам, а й самі собі.

🤔 Як ми коворкінг обирали

Насправді, авжеж, ми обирали місце нашої майбутньої роботи за певними критеріями.

Що нам було потрібно?

  • Зручна для всієї команди локація
  • Гарантоване місце роботи в будь-який зручний для нас час
  • Достатня кількість кімнат для перемовин, щоб не грати в лотерею з бронюванням
  • Тиха робоча атмосфера
  • Можливість не думати про побутові питання

Ми розглядали декілька варіантів — на Майдані Незалежності, біля опери, на Печерську та ще один коворкінг на Подолі. Деякі з них зовсім не підходили нам за ціною та зайвими для нас опціями, інші — не для всіх зручним розташуванням. В одному коворкінгу пропонували доплачувати за мітінг-руми, а інший закривався о 20:00, що б стало на заваді нашій роботі.

Врешті решт, за сумою критеріїв вийшло, що BeeWorking — оптимальний варіант.

🗺 Локація

Чим далі, тим складніше пересуватися Києвом: місце перевантажене людьми та персональним транспортом. В нашій роботі оперативність — це все, адже дуже сумно пропускати інфоприводи, бо стоїш у заторі на шляху до офісу. З огляду на наші місця проживання, найбільше нам підходила подільська локація (а особливо головному редакторові, який сам живе на Подолі, хоча й не використовував адмінресурс під час ухвалення цього рішення!).

BeeWorking на Подолі знаходиться в 10 хвилинах неспішної прогулянки від двох станцій метро — Контрактова площа та Поштова площа, а також біля фунікулеру. Також у 5 хвилинах — автобусна зупинка.

Поряд — відділення Нової пошти, Укрпошти, супермаркет «Сільпо» на Контрактовій, маленькі крамниці, а про кафе й бари на Подолі нікому додатково розповідати точно не потрібно.

Проте, якщо Поділ вам не підходить, ще одна локація BeeWorking є на Голосієві, неподалік від станції метро Виставковий центр (ВДНГ). Там теж все чудово як з транспортом, так і з інфраструктурою навколо.

👀 Варіанти розміщення

Коли ми прийшли на екскурсію коворкінгом, нам запропонували три варіанти розміщення (від найдешевшого до найдорожчого): нефіксовані місця у лаунжі, фіксовані місця в опенспейсі та окреме приміщення.

Лаунж нам не підходив з багатьох причин, і головна з них — це необхідність командної роботи. Коворкінг користується популярністю, тож кілька вільних місць поряд можна й не знайти у якісь моменти. Натомість, на окреме приміщення ми спочатку не наважувалися: воно коштує дорожче, а переваги для нас на той момент не були такі очевидні.

Тож ми обрали фіксовані місця в опенспейсі. Для нас знайшли три місця поряд на третьому поверсі з чудовим панорамним дахом, який додає природне освітлення. Інтер’єр виконаний у темних кольорах з жовтим, «медовим», акцентом. Робочі місця в опенспейсі також організовані як бджолині соти.

Всього на поверсі кілька десятків місць, а також декілька закритих офісів зі скляними стінами. На кожному поверсі є куточок з кавою, чаєм та снеками, санвузол з двома кабінками та сейф для зберігання особистих речей. Біля кожного місця — розетки в достатній кількості.

Хоча резидентів у BeeWorking багацько, атмосфера навіть у відкритому просторі досить комфортна, перевантаження не відчувається. Та все ж варто пам’ятати, що опенспейс залишається опенспейсом, тож від розмов та іншого стороннього шуму нікуди не подітися. Якщо для вас це критично, розгляньте варіант з офісом.

Врешті решт, за кілька місяців ми саме це й зробили.

Остаточно зрозумівши, що нам тут подобається, ми вирішили «підвищити клас» розміщення та зняти невеликий окремий офіс на тому ж поверсі. За дещо більшу вартість оренди ми отримали чудову звукоізоляцію (і тепер у нас в редакції знову постійно грає Spotify), можливість довго й нудно обговорювати різні редакційні справи прямо на місцях (а не бронювати кімнату для перемовин) і власне кондиціонування. Тепер все ідеально.

👨🏼‍💻 Що є у коворкінгу та які послуги він надає

Авжеж, люди йдуть коворкінг не просто знімати площу, а в першу чергу з тим, щоб не думати про побут, і мати якомога більше додаткових можливостей, які не потрібно організовувати самостійно.

Доступ до коворкінга — цілодобовий. Резидентам видають спеціальні картки, з якою зайти до приміщення можна в будь-який час будь-якого дня (навіть опівночі 31 грудня, але це перевіряти ми не захотіли).

Як вже писали вище, на кожному поверсі є базові побутові зручності, а на додачу — вільний доступ до принтера та копіра. Якщо вам здається це банальністю, то в одному з інших коворкінгів нам сказали, що за кожну роздруківку вони беруть 5₴. Це була глобальна мережа з неабиякою репутацією.

💼 Meeting Rooms

Це дуже важливий аспект для будь-якої команди, тож про нього окремо. На кожному поверсі є кімната для перемовин (всього три). Щоб ними скористатися, потрібно її попередньо забронювати. Це робиться через спеціальний застосунок. Кожному резиденту нараховуються кредити, які вони можуть витратити на такі бронювання. Нам цих кредитів було достатньо з головою навіть коли ми сиділи в опенспейсі. Жодного разу не було такої ситуації, коли ми вичерпали свій ліміт бронювань на місяць, хоча перемовин у нас достатньо.

Попри непогану заповненість коворкінгу, у нас також жодного разу не було проблем з часом бронювання. Майже завжди хоч одна з кімнат доступна для використання, а якщо бронювати хоча б зранку, то можна обрати найзручніший для себе варіант. Можна запрошувати на зустріч будь-кого без додаткової оплати.

Труднощі з організацією дзвінків за зустрічей були одним із головних наших побоювань перед тим як ми обрали варіант з коворкінгом. Дуже тішимося, що вони не справдилися.

За весь період, що ми працюємо в BeeWorking, у нас не було жодної проблеми з інтернетом. В будь-якій точці будівлі сигнал ідеальний, а швидкість ніколи не просідає.

Повноцінна кухня з їдальнею є на -1 поверсі, поряд з лаунжем. Адміністрація коворкінгу регулярно замовляє також різні смаколики: фрукти, тістечка, піцу тощо. Також проводяться різноманітні тематичні вечірки для резидентів.

У будівлі коворкінгу є також ігрова кімната з консолями та настільними іграми, а також дитяча.

🤩 Враження

Олександр Мамзуренко, головний редактор

«Раніше я ніколи не працював у коворкінгах. У мене були певні побоювання, що відкрита атмосфера буде відволікати від роботи та не дасть спокійно працювати, а мені дуже важливо мати можливість концентруватися під час написання текстів. Проте це побоювання не справдилися. Навіть у опенспейсі BeeWorking рівень шуму досить помірний, а якщо й виникають якісь питання, то все можна вирішити за допомогою адміністрації. Натомість повністю зникає головний біль про те, що треба замовити воду, зателефонувати провайдеру, бо знову чогось не працює інтернет, викликати клінінг тощо — можна зосередитися на улюбленій роботі, а не організації побуту»


Владислава Шевченко, комерційна директорка

«Коворкінг привабив мене насамперед своїм різноманіттям. Можна працювати в офісі, а для брейншторму перебратися у переговорну та писати ідеї на магнітній дошці (окрема вподобайка за неї). А ще на кухні великий вибір різних чаїв, що дуже гріє мою душу. До того ж я багато спілкуюся з клієнтами, тож мені важливо мати можливість усамітнитися та провести перемовини. У попередньому офісі для того, щоб не заважати колегам, а також бути сфокусованою на розмови, мені доводилося виходити на кухню. У коворкінгу натомість я можу забронювати мітінг-рум для колу. Ще мені подобається ігрова кімната, коли голова зовсім не здатна креатив, можна дозволити собі пограти з колегами у Mortal Kombat або почілити у FIFA. Добре розслабляє та допомагає скинути негатив»


Станіслав Троянов, відповідальний за приколи Na chasi

«Я людина дуже активна й у мене постійно перед роботою й після неї є багато різноманітних зустрічей та завдань. Водночас я постійно намагаюсь займатись спортом, що іноді може спричинити певні проблеми — постійно треба носити форму, окремо кудись їхати в спортзал й багато іншого. Тут у коворкінгу є чудовий базовий спортзал, який покриває усі мої потреби — можна займатись спортом хоч на обідній перерві (чи навіть іноді це об’єднувати із роботою, як це роблю я). Для мене не було проблемою, що в одному приміщенні знаходяться інші люди. Я дуже швидко тут адаптувався й зробив це місце максимально «своїм» — приніс свій чайник, чашку і я знав, що ніхто ці речі чіпати не буде, оскільки тут поважають приватність. Також варто зазначити, що тут дуже зручно працювати у вихідні дні, якщо є така потреба. Наприклад, 1 січня я був єдиною людиною на увесь коворкінг (крім охоронця). А ще тут до речі є багато іноземців, тому за потреби можна попрактикуватись у англійській мові, що для мене також плюс насправді»

👏🏻 Плюси й мінуси

Скільки тексту не пиши, але врешті решт все зводиться до конкретних переваг та недоліків. Тож, підсумуємо саме таким чином, аби дати вам чітке розуміння: чи потрібно вам працювати в коворкінгах та конкретно BeeWorking, або цей варіант вам не підійде.

👍🏻 Плюси роботи в BeeWorking:

  • Забудьте про побутові питання: від чаю до кави до ідеального прибирання — все за вас вирішує адміністрація коворкінгу і це виходить дешевше, ніж якби ви організували все самостійно (пруф)
  • Приходьте працювати, коли вам зручно
  • Сплачуйте адекватну вартість за своє робоче місце порівняно з іншими пропозиціями у Києві

👎🏻 Мінуси:

  • Робота у відкритих просторах коворкінгу може підійти не всім. Рекомендуємо записатися на перегляд перед тим, як ухвалити рішення про заїзд

🐝 Як замовити

У BeeWorking є сайт з усією інформацією та розцінками. Там ви можете записатись на екскурсію, яку вам проведе ввічлива адмінстраторка. Наразі для оренди доступні дві локації — на Подолі та Голосієві. Проте, в планах відкрити також коворкінги на Олімпійській та Лук’янівській, деталі про це можете дізнатися також в адміністрації коворкінгу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...