Реклама

🤓 10 фактів про комікси, які ви могли не знати (+ фото з Comic Con Ukraine 2021)  

Čytaty latynkoju
🤓 10 фактів про комікси, які ви могли не знати (+ фото з Comic Con Ukraine 2021)  
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤓 10 фактів про комікси, які ви могли не знати (+ фото з Comic Con Ukraine 2021)  
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

На початку вересня відбувся Comic Con Ukraine 2021 — найбільший фестиваль поп- та ґік-культури в Україні. Цього року захід відвідала рекордна кількість людей — понад 40 тисяч. На фестивалі можна було побачити неймовірну кількість поціновувачів коміксів, відеоігор, аніме, косплею, фільмів і серіалів та багатьох інших речей.

Репортаж про те, як пройшов захід — які зіркові гості були, хто отримав звання найкращого косплею року та які активності були доступні відвідувачам — читайте у попередньому матеріалі.

Своєю чергою Comic Con Ukraine 2021 нас надихнув своєю атмосферою на цей матеріал, тож ми пропонуємо вам дізнатись 10 нових фактів з коміксів, які ви могли не знати, та переглянути фото з самого фестивалю.

Усі знають, що автором Людини-павука є легендарний головний редактор Marvel Стен Лі. Однак лише небагатьом відомо, що дизайн героя розробив Стів Дітко — ілюстратор українського походження.

Саме художнику належить ідея червоного-синього костюма та павутиння із зап’ясть персонажу. Також Дітко працював над образами Доктора Восьминога, Пісочної людини, Ящура, Містеріо, Зеленого гобліна та Доктора Стренджа.

Розповсюдженою є думка, що найпершим персонажем коміксів про супергероїв є Супермен — перші графічні розповіді про його пригоди з’явились у 1938 році. Насправді ж, є інший персонаж з надздібностями, який з’явився набагато раніше — Тінь. Випуски про Тінь виходили з 1931 року. У коміксах про Тінь герой вмів ховатися у тінях і непомітно пересуватись з місця на місце.

Крім того, він змінював свій вигляд, що дозволяло йому слідкувати за лиходіями та боротись з ними. Наразі перші комікси про Тінь є великою рідкістю й продаються на аукціонах за великі суми. Подейкують, буцімто саме Тінь й став прообразом для Бетмена. Щоправда, точного підтвердження для цього немає.

Насправді слово «супергерой» є торговою маркою. Права на це слово з 60-х років XX минулого століття належать одночасно Marvel Comics і DC Comics.

Іншим цікавим фактом є те, що раніше слово «зомбі» повністю належало Marvel — у 1973 році воно з’явилось у коміксі «Розповідь про зомбі» (Tale of the Zombie) після чого й стало торговою маркою компанії. Вже у 1996 році видавництво відмовилось від цього права.

Насправді Галк (або Халк) — не зелений, а сірий. Всім відомий колір злого велетня вийшов цілком випадково під час друку першого тиражу коміксу. Стен Лі все ж схвалив цей варіант після чого Халка постійно стали зображати зеленим.

До речі, якби Галк дійсно існував, то він би носив взуття 87 розміру, його шкіра була б в 10 разів міцніше кевлару, а тиск його на грунт становив би 14 тонн на квадратний дюйм.

DC та Marvel спільно випускали серію коміксів, персонажами яких були схрещені супергерої обох всесвітів. У обох всесвітах існує один й той самий персонаж — Доступ (англ. Access). За історією і Marvel, і DC це лише дві різні частини від іншого всесвіту під назвою Amalgam. Доступ може переміщуватися між всесвітами, а його завдання — не давати персонажам повторюватись. Він може об’єднати двох героїв з інших світів й у них будуть спільні можливості.

Права на Доступа є у двох компаній й часом вони випускають лімітовану кількість коміксів кросоверів, де об’єднують своїх найпопулярніших персонажів.

Існує альтернативна версія Супермена, де він — українець. У коміксах Марка Міллара є різниця у годину в часі з оригінальним всесвітом, через що герой приземляється на своєму шатлі не у Канзасі, а у невеличкому колгоспі десь в Україні.

Наразі цей комікс вільно продається, попри імовірне порушення закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Насправді «бульбашки» для позначення діалогів у коміксах мають свою назву — філактер.

Варто згадати, що бульбашки можуть змінювати свою форму в залежності від використання — бульбашка думок буде у хмаринці, для крику — із гострими кутами, для трансляції використовують зубчастий хвіст й так далі.

Одним з найпопулярніших антигероїв коміксів вважається Джокер, за появу якого можна подякувати роману «Людина, яка сміється» французького письменника Віктора Гюго. За сюжетом книги, син англійського лорда Гуніплен потрапив до банди, яка перетворює людей на «циркових виродків» — вони спотворили його обличчя і йому доводилось постійно посміхатись попри біль.

У 1928 році вийшов однойменний фільм за романом, головну роль у якому зіграв німецький актор Конрад Фейдт. Його образ складався з довгого волосся, блідої шкіри та широкої посмішки — саме це й надихнуло згодом авторів DC на такого персонажа як Джокер.

Супергерої на те й супергерої, що вони мають незвичайні можливості та сили. Але серед їхнього переліку виділяється один персонаж — Normalman. Його створив художник Джим Валентино і за сюжетом головний герой коміксів потрапляє із Землі на іншу планету, де усі її мешканці мають неймовірні здібності й навички. Normalman є звичайною людиною на цій планеті, що й створило його «незвично незвичайним».

Напевно, у багатьох поціновувачів коміксів є давнє питання: «Чому супергерої носять труси поверх штанів?». Насправді тут все досить просто — головним трендсеттером цієї моди був Супермен, який і став образом для багатьох інших персонажів. Художник Джо Шустер, працюючи над образом героя, намагався зробити його схожим на циркових силачів, оскільки в тогочасній Америці цирки були особливо популярними. Це надавало знайомих рис й характеризувало самого Супермена як дуже сильну людину.

Вже потім, коли почали з’являтись інші нові персонажі, це деталь поступово переходила до інших героїв.

Якщо вам сподобались фото з цього матеріалу, то радимо вам почитати історії людей, які відправились в соло-похід у гори — «Максимальна самоізоляція». Також раніше ми проводили експеримент, чи здатні пророцтва з магазинних чеків змінити життя — дізнатись про результат можна у матеріалі «Передбачення для вас».

А якщо вас давно цікавило, як працює OnlyFans, то спеціально для вас ми поспілкувались з людьми, які зароблять собі цим на життя — «Я оголююсь за гроші».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...