Реклама

💼 Оголосили нову програму ЄС «Креативна Європа» 2021 — 2027

Програма допоможе секторам культурних та креативних індустрій Європи розкрити весь свій потенціал, оговтатись від кризи та стати більш конкурентоспроможними, екологічними, діджитальними та інклюзивними.
Čytaty latynkoju
💼 Оголосили нову програму ЄС «Креативна Європа» 2021 — 2027
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 💼 Оголосили нову програму ЄС «Креативна Європа» 2021 — 2027
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Програма допоможе секторам культурних та креативних індустрій Європи розкрити весь свій потенціал, оговтатись від кризи та стати більш конкурентоспроможними, екологічними, діджитальними та інклюзивними.

Нова програма «Креативна Європа»

Вчора, 26 травня, Європейська Комісія офіційно оголосила нову програму «Креативна Європа» на період з 2021 по 2027 рік. Її бюджет становить 2,4 млрд євро, що на 63% більше ніж попередньої.

Як зазначила Марія Габріель, комісарка ЄС з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді, понад 8 мільйонів людей у Європейському Союзі працюють у культурній сфері.

У той час, коли музеї, кінотеатри, об’єкти культурної спадщини та театри починають відновлювати свою роботу, я хочу ще раз наголосити, що Європейська Комісія підтримує культурні та креативні індустрії. Завдяки збільшенню бюджету «Креативна Європа» прагне посилити відновлення секторів, одночасно сприяючи різноманіттю та креативності, яку вони нам пропонують

Марія Габріель, комісарка ЄС з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді

Що нового

В рамках нової програми більший акцент буде зроблено на міжнародній копродукції, співпраці та промоції європейських робіт.

Також буде посилена підтримка таких секторів як архітектура, література, музика та культурна спадщина, завдяки більшому рівню співфінансування ЄС та окремим конкурсам. Окрім того, з’являться спеціальні програми підтримки сектору нових медіа та медіаграмотності. Варто зауважити, що у всіх конкурсах особлива увага буде приділятися дотриманню гендерної рівності та політики ЄС щодо охорони навколишнього середовища.

Також програма буде підтримувати наступні напрямки:

  • Переклад літературних творів та розвиток видавничого партнерства;
  • Премії ЄС у галузі літератури, музики, архітектури та культурної спадщини, а також нагороди «Європейська культурна столиця» та ініціативи European Heritage Label;
  • Посилення доступності та видимості європейських аудіовізуальних творів у різних країнах;
  • Creative Innovation Lab – заохочення інноваційних підходів до створення, розповсюдження та промоції в різних секторах;
  • Посилення медіаграмотності, плюралізму та свободи як європейських цінностей.

З червня 2021 року очікується відкриття перших грантових конкурсів нової програми. Слідкувати за новинами програми та новими конкурсами можна на офіційній сторінці Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні.

Ми вже писали, що таке програма «Креативна Європа» та як отримати грант. Якщо ж вам поталанило й ви вже отримали грант, але не знаєте, що робити далі, то ми розповідали, який подальший план дій. А про те, як розвивати креативну індустрію під час кризу можна дізнатись тут.

У тому випадку, якщо ви скептик та думаєте, що гранти це занадто важка процедура, то спеціально для вас ми зібрали 5 найпоширеніших міфів про гранти.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...