Реклама

🤳 «Кишенькова країна»: вийшов AR-застосунок з об’єктами культурної спадщини України

Створено мобільний застосунок, який оживляє листівки з об’єктами культурної і архітектурної спадщини за допомогою технології доповненої реальності.
Čytaty latynkoju
🤳 «Кишенькова країна»: вийшов AR-застосунок з об’єктами культурної спадщини України
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤳 «Кишенькова країна»: вийшов AR-застосунок з об’єктами культурної спадщини України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Створено мобільний застосунок, який оживляє листівки з об’єктами культурної і архітектурної спадщини за допомогою технології доповненої реальності.

Застосунок «Кишенькова країна»

Проєкт «Кишенькова країна» — це наймасштабніше 3D-оцифрування об’єктів матеріальної культурної та архітектурної спадщини України за підтримки УКФ. Під час експедиції команда SKEIRON охопила усі 24 регіони та АР Крим зі сходу на захід і з півночі на південь і оцифрувала 40 об’єктів архітектурної спадщини.

Усі оцифровані об’єкти будуть доступні у форматі AR-листівок, які можна буде сканувати застосунком Pocket City AR з аудіогідом української та англійською мовами.

Проєкт SKEIRON

Щороку кількість архітектурних пам’яток в Україні зменшується. Не існує єдиного повного реєстру пам’яток культурної спадщини, тому важко сказати, який відсоток з них використовується в туризмі.

3D-сканування дозволить зафіксувати теперішній стан пам’яток, а використання AR-технологій розробити сувенірну продукцію, щоб популяризувати українську архітектурну спадщину в межах країни і закордоном.

Мапа проєкту

Читайте також: 🎼 Ukrainian Live Classic: вийшов перший застосунок з українською класичною музикою — вже можна завантажити

Серед складових застосунку:

  • Бібліотека всіх листівок, які компанія створила або створить (Україна, Київ, Одеса, Харків, Львів, Чортків)
  • Аудіогід про об’єкти українською та англійською мовами
  • Застосунок працює на платформах іOS та Android

Найкращий сувенір — це місто, яке можна взяти завжди з собою. Запросити у подорож, привезти клаптик спогаду, подарувати емоцію — сучасні технології творять неймовірне. «Кишенькове країна» — проєкт, який популяризує архітектуру міст через сувенірну AR-продукцію. Ми привертаємо увагу до руйнування історичних пам’яток і створюємо сувенірну туристичні листівки у форматі доповненої реальності.

Андрій Гривняк, Співзасновник компанії SKEIRON

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...