Реклама

👨‍🎤 Тест: Квантовий стрибок Шевченка — знайдіть поета у собі

Виставка Олександра Грєхова викликала неабиякий резонанс в українському суспільстві. Ми пропонуємо вам знайти Кобзаря у собі.
Čytaty latynkoju
👨‍🎤 Тест: Квантовий стрибок Шевченка — знайдіть поета у собі
  1. Головна
  2. Історії
  3. 👨‍🎤 Тест: Квантовий стрибок Шевченка — знайдіть поета у собі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Виставка Олександра Грєхова викликала неабиякий резонанс в українському суспільстві. Ми пропонуємо вам знайти Кобзаря у собі.

Квантовий стрибок Шевченка — знайди Шевченка у собі

До річниці народження Тараса Шевченка, що відзначається 9 березня, ми пропонуємо вам знайти Шевченка у собі. Пройдіть цей тест і дізнайтеся, який ви Шевченко з «Квантового стрибка».

Дякуємо Олександру Грехову за дозвіл використати його роботи для створення цього тесту. Питання проілюстровані картинами Тараса Шевченка.

Всі ілюстрації з виставки «Квантовий стрибок Шевченка» ви можете знайти за посиланням.

Що відбулося з виставкою?

На початку лютого київський художник-ілюстратор Олександр Грехов відкрив виставку «Квантовий стрибок Шевченка» у столичному метро. У своїх роботах він переосмислив і осучаснив образ поета, перетворивши його на супергероїв, рок-музикантів та персонажів відеоігор.

Квантовий стрибок Шевченка — Девід Бові

Для мене Шевченко – людина-супергерой свого часу. Незважаючи на навалу життєвих труднощів, він не здався, а знаходив кожен раз в собі внутрішні сили, щоб сміятися, дружити, творити, любити протягом усього свого життя

Олександр Грехов, художник-ілюстратор, автор виставки «Квантовий стрибок Шевченка»

За кілька днів виставку було зіпсовано. Відповідальність на себе взяв Юрій Хорт, відомий активіст націоналістичного руху. «Українофобію загортають у псевдомистецький пакунок», – так написав Хорт на своїй сторінці у Facebook.

І що тепер?

Читайте також: Не Сталкером єдиним: ці ігри зробили в Україні, та ви про це не знали

Інцидент здійняв справжню хвилю – невідомі у масках Гоголя розклеїли ілюстрації Грехова в метро заново, видання The Devochki випустило схожий за концепцією набір стікерів з Лесею Українкою, та й інші художники почали імпровізувати на тему українських класиків. Виставку прийняла в себе піцерія Veterano Pizza, а деякі роботи можна побачити в новому київському «Білому наливі» Діми Борисова.

Читайте також: Який ви Шевченко?

Складно згадати, коли останнього разу так багато говорили про Тараса Григоровича за межами літературознавчих кіл. Сьогодні він – зірка номер один, і це найліпше, що могло з ним статися. Шевченко в першу чергу був народним героєм, і бронзовіти йому аж ніяк не можна.

Читайте також про Шевченко-суперзірку — як сучасні митці та артисти переосмислюють? Небанальний Шевченко: як великий Кобзар перетворюється на сучасну суперзірку творчість Кобзаря.

Share
Написати коментар
loading...