Реклама

Історія нестандартного взуттєвого бізнесу родини Качоровських

Аліна доброзичливо прощається з кожним клієнтом, що виходить з приміщення. Здається, що вона давно знайома з кожним, хто взутий у Kachorovska та п’є з їхніх горнят, і вони всі – її рідні, навіть, якщо холодно ховають очі у відповідь
Čytaty latynkoju
Історія нестандартного взуттєвого бізнесу родини Качоровських
  1. Головна
  2. Історії
  3. Історія нестандартного взуттєвого бізнесу родини Качоровських
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Аліна доброзичливо прощається з кожним клієнтом, що виходить з приміщення. Здається, що вона давно знайома з кожним, хто взутий у Kachorovska та п’є з їхніх горнят, і вони всі – її рідні, навіть, якщо холодно ховають очі у відповідь

Вона – співзасновниця бренду Kachorovska. Та все не так легко, як може здатися на перший погляд: Аліна, її чоловік та мама балансують між трьома бізнесами під одним брендом —  взуттєвим ательє, магазином і кав’ярнею.

«Спочатку було взуття — потім з’явилася кава»

Історія бренду Kachorovska у столиці почалася 10 років тому з малесенького офісу, де приймали лише індивідуальні замовлення. З часом кількість замовлень поступово зростала. Свою роль у цьому зіграли такі незалежні фактори, як Революція Гідності26 про «24» — знакові миттєвості Незалежності та хвиля економічного патріотизму в країні.

Згодом бренд запускає власну лінійку продукції, не лише під індивідуальне замовлення. Співзасновниця бренду Аліна Очеретяна пояснює: «Додавши до нашого бізнесу другий компонент, тоді ми вже стали гібридним бізнесом: в одному приміщенні ми приймали замовлення і продавали готові пари».

Коли місця стало замало і захотілося відокремити ательє від магазину, орендодавці запропонували приміщення колишнього банку в Києві, що було на поверх нижче від тодішнього магазину-ательє Kachorovska. Вже за 2 місяці на першому поверсі відкрилася кав’ярня, до якої перемістився магазин, — а ательє залишилось на другому поверсі.

Аліна Очеретяна — про взуттєвий бізнес родини Качоровських

Магазин-кав’ярня Kachorovska

Що дає поєднання взуттєвого магазину та кав’ярні під одним дахом — світові тренди гібридного бізнесу

Аліна Очеретяна пояснює, що метою створення кафе не було залучення більшої кількості клієнтів або просто отримання прибутку. За її словами, співзасновники справи хотіли, щоби сюди можна було приходити всією родиною, і ніхто з членів такої сім’ї не дратувався би, що мама — наприклад — півгодини приміряє взуття. За її словами, достатньо, щоби кафе просто окуповувало себе.

Кав’ярня планувалася як додаток до основного бренду Kachorovska, проте за 2 роки показала себе як самостійний бізнес. Аліна розповідає: коли вони відкривалися, гібридне поєднання бізнесів ще не було мейнстрімом. Та сьогодні вона помічає, що в світі це набирає популярності. Саме тому відкриваються ресторани з лекційними просторами, фотостудії та магазини одягу в поєднанні з кав’ярнями.

«Споживацька культура змінилася: багато компаній у Сполучених Штатах збанкрутували, 3 тис магазинів закрилися за останній рік. Для брендів це означає, що настала пора змінюватися. Один з американських streetwear-брендів навіть зробив скейт-майданчик всередині, аби відвідувачі тестували скейтборди, які вони продають», — розповідає співзасновниця взуттєвого бренду.

Магазин Supreme з скейт-парком всередині, Бруклін

Магазин Supreme з скейт-парком всередині, Бруклін

Бренди так змінюються, бо з’явився попит — людям потрібен новий досвід. Нам легко зрозуміти це, оцінюючи по самим собі: нам набридли традиційні магазини, тому ми ходитимемо у екстраординарні місця.

Як виробляють взуття

Бренд Kachorovska працює без посередників за моделлю B2C: на їхніх плечах – розробка дизайну, поїздки на виставки, апробація моделей. Моделі відшивають на власній фабриці у Житомирі і напряму продають клієнтам.

У Kachorovska є індивідуальне виробництво, але водночас вони випускають і лінійки взуття. У цього українського бренду така політика: вони навмисно не виробляють пари у великих кількостях. Строки виготовлення однієї пари, за словами співзасновниці бізнесу, становить 2-3 тижні.

Сімейна справа Качоровських

«Виробництво взуття перейшло мені у спадок від бабусі та мами. Сьогодні брендом управляють три людини: я, моя мама та мій чоловік. У кожного є своя зона відповідальності», – розповідає Аліна про структуру керування компанією.

Процесами на виробництві керує мати Аліни, за профілем вона — взуттєвий технолог. Обов’язок самої Аліни — робота команди, а також розробка дизайну взуття разом з дизайнерами. «А всі меблі, що ви бачите у нас в магазинах-кав’ярнях – справа рук Руслана, мого чоловіка», — ділиться Очеретяна. — «Ми вже давно не користуємося послугами інтер’єрних бюро: Руслан сам розробляє дизайн та втілює його зі своїми майстрами».

Аліна Очеретяна — про взуттєвий бізнес родини Качоровських

«Ми дуже-дуже багато працюємо над клієнтським сервісом»

Така прискіпливість зумовлена тим, що цей український бренд виріс з ательє, зауважує Аліна Очеретяна, і додає: «Ми звикли, що кожна людина повинна отримати індивідуальний досвід та клієнтський сервіс. Всі наші клієнти, приходячи в магазин, отримують точно такий підхід, як ті клієнти, що замовляють індивідуальну модель у ательє».

Kachorovska виділяється з-поміж інших тим, що завжди намагалися встановлювати об’єктивну ціну на власне взуття та максимально висвітлюють в соцмережах всі докладені зусилля, наголошує Аліна. За словами співзасновниці, навіть італійські постачальники, в яких бренд купує різні матеріали, наприклад, підбори, позитивно відгукуються про їхні пари:

Знаючи ринок українського взуття, дуже малий відсоток виробників вкладає стільки зусиль та грошей в дослідження і розробку – це і апробація моделей та матеріалів, і відвідування виставок.

Share
Написати коментар
loading...