Реклама

Світові тренди дизайну житла для українців

Про тренди сучасного стилю житла чи офісу та світогляд українських замовників розповідає Олена Гута, засновниця бюро alterhaus. Її компанія пропонує ремонти житла у Києві «під ключ» за 50 робочих днів та з фіксованим бюджетом
Čytaty latynkoju
alterhaus
Світові тренди дизайну житла для українців
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. Світові тренди дизайну житла для українців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Про тренди сучасного стилю житла чи офісу та світогляд українських замовників розповідає Олена Гута, засновниця бюро alterhaus. Її компанія пропонує ремонти житла у Києві «під ключ» за 50 робочих днів та з фіксованим бюджетом

Хто цікавиться сучасними дизайнами

— Як мінімум один раз ремонт трапляється в житті майже кожної людини. Серед клієнтів alterhausЯк розвивати сервіс європейського рівня на українському ринку є різні люди: хтось робить квартиру для себе, хтось — для дітей чи батьків. Багато хто цікавиться рішеннями «під ключ», до яких входить не тільки оздоблення приміщення, а й меблювання.

Є частина людей, які купують квартири для подальшої здачі в оренду — для них це певний вид власного бізнесу. Останнім часом до нас почали звертатись й власники офісів, адже для них є вкрай важливим термін виконання ремонтних робіт, і їм близька наша філософія.

Ремонт як бізнес-процес

— Ми прораховуємо всі витрати заздалегідь і під час ремонтних робіт дотримуємося запланованого бюджету. Для деяких клієнтів оголошена сума видається значною, але якщо підрахувати усі дрібниці, то стає зрозумілою вигода комплексного підходу та фіксованих термінів виконання.

Якщо люди орендують квартиру та роблять ремонт у власній, скажімо, 6-9 місяців, вони переплачують за оренду ті кошти, які могли б вкласти у швидший процес оздоблення власного помешкання.

На жаль, в Україні ще не повністю сформована культура бізнес-грамотності. Не всі клієнти готові відкрито обговорювати бюджет. Але коли людина прямо каже, що має визначену суму і на неї розраховує, то саме такий підхід дозволяє отримати найкращі результати. В такому випадку ми зможемо запропонувати клієнтові найкращу комбінацію послуг, аби задовольнити його вимоги та не перевищити наявний кошторис.

Особливості європейського стилю

— На нашу думку, розкривати себе через ремонт — це старомодно, адже золота ліпнина та шовкові шпалери вже не в тренді. Це позбавляє затишку, не дає відпочити та почувати себе розкуто в приміщенні.

Ми вважаємо, що будь-який ремонт — це чисте полотно. Надати йому індивідуальністі можна за допомогою меблів, декору, аксесуарів.

Ми кажемо клієнтам, що вони самі набагато крутіші, ніж те приміщення, де вони мешкають. Тому стиль та «фішку» здатні уособлювати не стіни, а їхні особисті речі: бабусин комод, світлини з подорожей чи весілля — саме це створює затишок та передає емоції.

Інтер’єри від alterhaus

— На обрану нами філософію нас надихає європейський підхід. Скажімо, в магазинах Швейцарії покупцям пропонують лише 3 види міжкімнатних дверей, — і це задовольняє майже всіх клієнтів. У нас же в торгівельних залах виставлено більше сотні дверей та ще більше дверних ручок. Але таке розмаїття обертається проблемами: наприклад, якщо одна з ваших дверних ручок пошкодиться, є великий шанс, що ви не зможете її замінити — виявиться, що її знято з виробництва.

Ще один приклад європейської практичності: надання переваги фарбуванню стін замість клеєння шпалер. З часом всі матеріали можуть втратити первісний вигляд (як ніхто це знають сім’ї з маленькими дітьми); проте саме фарбування дозволяє за одну добу зробити в квартирі косметичний ремонт просто за допомогою валику та залишків фарби з основного ремонту. Це набагато простіше, ніж обдирати та переклеювати шпалери в усьому приміщенні.

Переваги простоти

— Ми відмовляємо клієнтів від кольорової плитки, усіляких нагромаджень та несмаку. В одному з відгуків клієнти нам написали: «Дякуємо, що в нас немає фотошпалер». Так, це вже немодно, і ми не соромимось про це казати.

На нашу думку, варто робити ставку на раціональність, стильну геометрію, чіткі лінії, стримані відтінки, м’які контрасти, виразні акценти, тонкість в деталях, мінімалізм — саме це разом із вмінням гармонійно поєднувати предмети меблів та декору створює сімейний затишок приміщення.

Нейтральні кольорові рішення вдало поєднуються з меблями незалежно від стилю.

Ми намагаємось розвивати в наших клієнтах дизайнерський смак, прищеплювати нову культуру.

Як українці приймають світові тренди дизайну житла

— За нашим досвідом, європейська філософія та підходи працюють, і ми намагаємося показати їх українським клієнтам. Ми настільки перенасичені інформацією, що у багатьох сферах бажаємо простих рішень — і ремонт є однією з них.

На нашу думку, ремонт — не те, на що варто витрачати останні гроші, й простота буде більш раціональним підходом.

Ще не всі клієнти це прийняли. Проте з часом люди розумiють, що прості рішення варті того, аби вкладати в них кошти.

alterhaus є в FacebookInstagram, Telegram 

Перейти на сайт | Розрахувати вартість вашого ремонту
або поспілкуватися наживо: +38 (044) 355-06-05

Share
Написати коментар
loading...