Реклама

😎 New York Times написав про техно-вечірки Києва під час пандемії 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
😎 New York Times написав про техно-вечірки Києва під час пандемії 
  1. Головна
  2. Місто
  3. 😎 New York Times написав про техно-вечірки Києва під час пандемії 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Видання The New York Times опублікувало історію письменниці та журналістки Рози Лістер, яка провела літо у Києві. Вона пише книгу про глобальну водну кризу й мандрувала країнами світу. Через пандемію COVID-19 перелік країн, куди письменниця мала дістатись, постійно зменшувався.

Роза Лістер приїхала до Києва у середині червня. За її словами усе, що вона знала про місто це лише «про ворона, який знаходиться у дворі на вулиці Рейтарській, куди постійно приходять люди».

Їй треба було провести у Києві два тижні. Вона запитала у свого знайомого, як можна зайняти себе у місті й він порадив їй лише дві локації — того самого ворона та «напівзруйнований тренажерний зал на відкритому повітрі, побудований із металобрухту на березі одного з островів у Дніпрі».

Спочатку у письменниці було погане відчуття щодо Києва — вона очікувала побачити «жорстоке та сіре місто, де б її ніхто не побачив». Однак вже у перший день пані Лістер зрозуміла, що Київ зовсім інакший. Вона відвідала оперу й вже у ввечері, коли було досі світло, побачила парки та сквери, які вона порівнює з «Нарнією».

Читайте також: 🍕 Київський foodlover: вайб якого закладу вам найбільше підходить

Вже потім вона поїхала до зйомного житла, де у неї був сусід француз, який і запросив її прогулятись містом. У той самий вечір письменниця познайомилась з великою кількістю «веселих українців» та людей з інших країн — Канади, Німеччини та іншими іноземцями, які приїхали до Києва заради вечірок. Наступного дня вона побачила ще більше локацій, де проходили техно-вечірки — «річковий острів, ліс, колишня фабрика та ще одна фабрика».

Андеграунд сцена Києва деякий час формувала свою репутацію й врешті зараз місто регулярно подають як кандидата на посаду «нового Берліна». Не всім подобається це порівняння, оскільки це звучить досить банально та применшує індивідуальну ідентичність міста

Письменниця особливо підкреслила свободу, яка вирує у місті, яке «не усюди можна відчути». Вже після двох тижнів перебування у Києві вона взяла квиток, аби повернутись сюди у липні:

Це місто прихованих внутрішніх двориків, підземних переходів та барів, до яких ви потрапляєте помилково, і все це дає відчуття особистої власності над відкриттями, які кожен уже зробив

Дізнайтесь, як добре ви знаєте сучасний Київ у нашому тесті.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...