Реклама

🏛 У Києві оголосили тендер на проєктування Музею Революції Гідності

Čytaty latynkoju
🏛 У Києві оголосили тендер на проєктування Музею Революції Гідності
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏛 У Києві оголосили тендер на проєктування Музею Революції Гідності
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ще у 2018 році Кабінет міністрів провів міжнародний відкритий архітектурний конкурс Музею Революції Гідності. Тоді переміг проєкт архітекторів Яна Кляйгуса і Йоганнеса Кресснера із берлінської компанії «Кляйгус + Кляйгус».

І ось нещодавно оголосили відкритий тендер на проєктування будівлі. Загалом на будівлю планують витратити майже 55 мільйонів гривень.

Читайте також: 🥰 «Мені 30 років і я народився одночасно з Україною»: як це — зростати разом з власною державою

За задумом архітекторів, будівля Музею на вершині пагорба на Алеї Героїв Небесної Сотні символізуватиме вирішальний момент штурму цієї висоти 20 лютого 2014 року і стане сучасним багатофункціональним простором, де розгорнеться історія про боротьбу українці за свободу з вектором у майбутнє.

Цей проект є простим, образним і має характерний архітектурний обсяг, добре інтегрований у міський контекст із високим ступенем функціональності. Він осмислює спадщину європейської класичної архітектури цікаво та сучасно, реагуючи на складні й частково суперечливі вимоги ділянки та всього контексту. Пропозиція демонструє просте й витончене зображення, яке легко сприймається як музей, що також є меморіалом. Спогади про Героїв Небесної Сотні та повага до скорботи тих, хто втратив своїх рідних, створюють надзвичайний альянс у цій проектній пропозиції, яка здатна відтворити архітектурні традиції як Європи, так і України

Витяг з коментаря журі, яке обирало проєкт Музею

У Музеї планують зібрати експонати з часів Революції Гідності, а у центрі будівлі знаходитиметься та сама «йолка» з сотнями прапорів України та плакатами протестантів.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...