Реклама

🏃🏼‍♂️ Як виглядатиме спорткластер на ВДНГ: бігові доріжки, басейн та баскетбольні майданчики

Čytaty latynkoju
🏃🏼‍♂️ Як виглядатиме спорткластер на ВДНГ: бігові доріжки, басейн та баскетбольні майданчики
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏃🏼‍♂️ Як виглядатиме спорткластер на ВДНГ: бігові доріжки, басейн та баскетбольні майданчики
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

24 серпня, спеціально до Дня Незалежності України, на території ВДНГ відкриють першу частину спорткластеру, який стане найбільшим спортивним парком країни.

Розробляла концепцію компанія із трансформації міських просторів Big City Lab разом з литовським урбаністом Тадасом Йонаускісом, співавтором концепції розвитку ВДНГ на 40 років.

Загальну концепцію спортивного кластера формували з урахуванням даних із дослідження масового спорту в Києві, а також даних опитування професійних спортсменів, представників вуличних культур та відвідувачів Експоцентру.

За кордоном ми часто бачимо людей, що активно займаються спортом: бігають уранці, ходять у басейни або тренуються на спортивних майданчиках просто надворі. Примітно, що серед них не лише молодь, а й люди похилого віку. Це все належить до так званого масового спорту. Для європейців він — норма і дуже важлива частина повсякденного життя. Чого, на жаль, поки що не можна сказати про Україну, адже останніми роками ми мали найнижчі показники здорового способу життя серед усіх європейських країн. Настав час змінити цю невтішну тенденцію. Тим більше що сучасні дослідження доводять ще й економічну користь: 1 гривня, інвестована в масовий спорт, має ефект для суспільства на рівні 15 грн. Я дуже радий, що саме ВДНГ пощастило власним прикладом почати транслювати українцям нові цінності з масового спорту задля здорового активного способу життя. Ми покажемо, що спорт не має ані вікових, ані соціальних, ані будь-яких інших обмежень. Спорт — він для кожного, тому наш великий та безбар’єрний спортивний кластер буде відкритим абсолютно для всіх відвідувачів

Євген Мушкін, генеральний директор ВДНГ
Читайте також: 🤓 Фотопроєкт: екскурсії на ВДНГ — дізнайтесь історію та таємниці Експоцентру 

На території кластеру будуть: бігові й велодоріжки із професійним покриттям, локації для занять TRX, кросфітом, йогою та фітнесом, облаштовані зони із тренажерами для силових і кардіотренувань, столи для настільного тенісу, басейн із трампліном, баскетбольні й футбольні майданчики, скеледром, бетонний скейт-парк та решта локацій.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...