Реклама

♻️ В Одесі відкрили перший zero waste магазин 

Čytaty latynkoju
mayak.org.ua
♻️ В Одесі відкрили перший zero waste магазин 
  1. Головна
  2. Місто
  3. ♻️ В Одесі відкрили перший zero waste магазин 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

«Банка» — це перший zero waste магазин Одеси, у якому можна робити покупки повністю без сміття, про це повідомляє «Маяк». Усі товари в магазині можна придбати лише з власним пакуванням, аби не використовувати первинну упаковку.

Тобто, якщо вам треба, наприклад, трошки кави, то вам треба буде принести власну тару. За словами засновниці «Банки», Марії Яроцької, такий формат магазину дає людям зрозуміти, що таке усвідомлене споживання та як не накопичувати відходи від своєї життєдіяльності.

Мені б хотілося, щоб у однодумців, які споживають усвідомлено, було місце для покупок - без дикої націнки на«еко-веган-органік», без обов'язкової оплати готівкою, як на ринку, і без косих поглядів продавців, які наполегливо пропонують взяти одноразовий пакет

Марія Яроцька, засновниця магазину «Банка»

У магазині не приймають готівку — оплата товарів лише карткою. Крім того, якщо ви придбаєте у «Банці» якийсь напій у пляшці й одразу його вип’єте у закладі та віддасте його на перероблювання, то ціна напою буде дешевшою. Також у магазині можна принести речі на утилізацію (тетрапак і пінопласт), однак платна функція — вона коштуватиме 35₴.

«Банка» знаходиться на Фонтанській дорозі, 71а.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...