Реклама

🧘🏼‍♂️ На ВДНГ створять урбан-парк: нова локація для занять спортом та заходів

Кожен може залишити свої відгуки й побажання щодо майбутнього урбан-парку.
Čytaty latynkoju
🧘🏼‍♂️ На ВДНГ створять урбан-парк: нова локація для занять спортом та заходів
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🧘🏼‍♂️ На ВДНГ створять урбан-парк: нова локація для занять спортом та заходів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кожен може залишити свої відгуки й побажання щодо майбутнього урбан-парку.

Урбан-парк на ВДНГ

На території урбан-парку на ВДНГ побудують бетонний скейт-парк, майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, клаймбінгу, дитячі урбан-локації та столи для тенісу. Усі вони будуть безкоштовні для відвідування.

На території парку планують регулярно проводити різноманітні змагання серед вуличних культур. Також тут створять Street Culture Hub, який об’єднає спільноту вуличних культур із різних міст України разом з відомими атлетами, артистами та командами.

Урбан-парк на ВДНГ

Україна посідає останнє місце в Європі за глобальним індексом процвітання від інституту Legatum. Причина, зокрема, у нерозвинутій культурі масового спорту та браку якісної спортивної інфраструктури. Саме тому в Концепції розвитку ВДНГ на 40 років зафіксовано важливий напрям — створення можливостей для спорту й активного відпочинку. Ми відчуваємо власну відповідальність за те, щоб наші відвідувачі мали змогу якісно відновлюватися та надихатися, водночас зміцнюючи своє здоров’я — саме тому починаємо формування масштабного спортивного кластера

Євген Мушкін, генеральний директор Національного комплексу «Експоцентр України»

Майбутній урбан-парк — це частина концепції спортивного кластера, що з’явиться на ВДНГ. Його розробкою займається компанія із трансформації міських просторів Big City Lab разом зі співавтором концепції розвитку ВДНГ — литовським урбаністом Тадасом Йонаускісом.

Урбан-парк на ВДНГ

Загальну концепцію спортивного кластера формують з урахуванням даних із дослідження масового спорту в Києві, що було проведено Big City Lab у 2018 році, та двох опитувань, які компанія здійснила навесні цього року разом з U-Sport. В одному з них команда провела інтерв’ю з лідерами спорту та представниками вуличних культур Києва. В іншому — опитала близько 2 300 людей віком від 18 до 60 років, половина з яких відвідує Експоцентр щонайменше кілька разів на місяць.

Серед майданчиків, які гості ВДНГ хотіли б побачити в інфраструктурі майбутнього спортивного кластера, окрім урбан-парку, згадувалися професійні бігові та велодоріжки, локації для заняття фітнесом (тренажери, TRX, кросфіт) і йогою, настільний теніс, басейн, баскетбольні й футбольні майданчики та скеледром.

Урбан-парк на ВДНГ

Фінальну концепцію спортивного кластера ВДНГ представлять у червні цього року. Зараз усі громадські активісти та ті, хто бажає в майбутньому займатися спортом на ВДНГ, можуть ознайомитись із майстер-планом урбан-парку та залишити команді розробників свої відгуки й побажання за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...