Реклама

🧐 У готелі «Салют» проведуть вечірку на підтримку руху Save Kyiv Modernism

21 травня в готелі «Салют» на Арсенальній пройде вечірка на підтримку руху, яке бореться за збереження знакових архітектурних споруд столиці.
Čytaty latynkoju
🧐 У готелі «Салют» проведуть вечірку на підтримку руху Save Kyiv Modernism
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🧐 У готелі «Салют» проведуть вечірку на підтримку руху Save Kyiv Modernism
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
21 травня в готелі «Салют» на Арсенальній пройде вечірка на підтримку руху, яке бореться за збереження знакових архітектурних споруд столиці.

Вечірка Save Kyiv Modernism

Готель «Салют» — пам’ятник модернізму 70-х, стилю, який сьогодні перебуває на межі зникнення. Дитячий світ, ДК Корольова, «Тарілка» на Либідській — наразі всі ці об’єкти на межі зникнення чи некомпетентної реставрації. У більшості об’єктів модернізму вхід обмежений чи взагалі закритий.

Творче об’єднання DJBuro відкриє двері найкращих пам’яток модернізму.

Вечірка Save Kyiv Modernism

В проєктах DJBuro ми неодноразово використовували нецільові об'єкти Києва. Я згадую особисту участь в легендарній БОМЖ-паті, яка проходила у кесоні на Оболонській набережній і під Гаванським мостом, свої відеостріми у Мистецькому арсеналі та в охолоджувальній вежі в Чорнобильській зоні, сети колег на фоні центру Києва. Архітектура мене захоплювала з дитинства завдяки професії мами, і я вважаю, що культура ставлення до архітектурної спадщини — це перманентний процес. І ми приймаємо в ньому участь своїм діджейським способом

Влад Фісун, засновник DJBuro

За підтримки соціальної спільноти Save Kyiv Modernism основна мета формації привернути увагу громадськості до проблеми збереження архітектурної спадщини, а також використання таких об’єктів в культурних цілях.

На думку активістки руху Ольги Терефєвої, такі об’єкти мають потенціал одразу у багатьох сферах.

Наша культурна та економічна спадщина, результати проєктування та технологій будівництва українських архітекторів, будівельників, конструкторів, художників. Це крутий туристичний магніт, це локації для зйомок, це фотозони й місця для івентів, фестивалів, культурних проєктів. Модернізм занепав та потребує нового життя. Він ще може добре послужити суспільству. Я за збереження та переосмислення нових економічних культурних функцій для цієї архітектури

Ольга Терефєєва, активістка Save Kyiv Modernism

Вечірка відбудеться вже у цю суботу, 21 травня, о 19:00 на верхньому поверсі готелю Салют. Детальніше дізнатись про захід та придбати квитки можна за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...