Реклама

🍏 У Києві відкриють музей Apple

Колекція музею налічуватиме понад 300 продуктів Apple.
Čytaty latynkoju
🍏 У Києві відкриють музей Apple
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🍏 У Києві відкриють музей Apple
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Колекція музею налічуватиме понад 300 продуктів Apple.

Музей Apple

Українська ІТ-компанія MacPaw анонсувала новий інтерактивний музей, який буде присвячено історії компанії Apple.

Ще у 2017 році MacPaw пообіцяла відкрити музей вінтажних Mac-комп’ютерів. На той час колекція компанії складалась з більш ніж 70 експонатів, які придбали на аукціоні сервісного центру Tekserve в Нью-Йорку.

Згодом компанія придбала унікальну збірку техніки Apple у приватного польського колекціонера. Зараз колекція налічує 323 експонати, частина з яких буде представлена у новому просторі компанії — MacPaw Space. Над концепцією музею працювала Photinus студія, яка відома своїми проєктами для Національного художнього музею України, ООН, та Ukraine WOW. Над дизайном простору MacPaw Space працює студія Baraban Architecture Crew.

Музей Apple

Компанія Apple надихнула мільйони людей своїм унікальним і прогресивним підходом до дизайну продуктів. Деякі з них є справжніми витворами мистецтва. Ми щасливі, що маємо змогу представити ці культові експонати для всіх прихильників Apple і не тільки. Коли ми придбали нашу першу колекцію Mac-комп’ютерів, то не могли зробити її загальнодоступною, тоді як кількість запитів на екскурсію постійно зростала. Тому це чудова новина, що скоро музей буде відкритий для всіх

Олександр Косован, CEO і засновник MacPaw

Музей Apple

Особливі екземпляри колекції:

  • Macintosh 128k з підписом Стіва Возняка
  • Macintosh Portable, перший «портативний» комп’ютер Apple вагою понад 7 кг. Цей Mac підписаний усією командою, яка над ним працювала.
  • Twentieth Anniversary Macintosh, який на момент анонсу коштував $7499. Співробітники в смокінгах доставляли ТАМ клієнтам у лімузині та допомагали з його установкою.
  • iBook Clamshell — перший комп’ютер з мережевою картою AirPort, який вперше забезпечив масовий бездротовий доступ до Інтернету.

Про офіс

MacPaw Space — це новий проєкт MacPaw, що знаходиться на завершальній стадії робіт. Простір стане платформою, де люди зможуть ділитися ідеями та знаходити підтримку однодумців, щоб втілити їх у життя.

Музей Apple

Окрім нового музею Apple, у MacPaw Space будуть проходити зустрічі, лекції, майстер-класи та воркшопи. У Space планують 100% безготівковий розрахунок із системою безконтактних платежів та можливістю придбати квитки на сайті. Гості музею зможуть відвідати екскурсію не тільки у приміщенні MacPaw Space, а й онлайн.

Для нас важливо зробити інноваційний простір для тих, хто прагне творити та ділитися натхненням та ідеями з іншими. Карантин вніс свої корективи, тому ми вирішили створити також digital-версію музею. Це не менш складна задача, адже хочемо не просто відтворити «фізичний» маршрут, а запропонувати саме онлайн-рішення

Надя Колесникова, Project Manager MacPaw Space

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...