Реклама

🤓 У Києві планують побудувати аеропорт для дронів

Очікується, що аеропорт для дронів може з'явитись до 2025 року.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤓 У Києві планують побудувати аеропорт для дронів
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🤓 У Києві планують побудувати аеропорт для дронів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що аеропорт для дронів може з'явитись до 2025 року.

Аеропорт для дронів

Як повідомив керівник громадської організації «Всеукраїнська федерація власників безпілотників», дистриб’ютор DJI в Україні Тарас Трояк, у Києві до 2025 року можуть побудувати аеропорт для безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Про це він повідомив під час конференції Infrastructure Digital Day, передає «Економічна правда».

За словами керівника громадської організації «Всеукраїнська федерація власників безпілотників», вже є проєкт аеропорту для дронів у Києві — Quadroport.

У нас є проєкт Quadroport, який ми хочемо побудувати в Києві. Це буде перший аеропорт для дронів, де можна буде тестувати будь-які типи БПЛА (...). Це амбітний проєкт. Ми плануємо десь до 2025 року його побудувати. Поки що бізнес складова там невелика, але ми дивимося на розвиток і розуміємо, що це потрібно.

Тарас Трояк, Керівник Всеукраїнської федерації власників безпілотників, дистриб'ютор DJI в Україні

Тарас Трояк зазначив, що цього року ринок безпілотних літальних апаратів в Україні сягне приблизно 500 мільйонів гривень, що більше аніж минулого року понад у два рази.

Цього року він зріс у 2,5 раза у порівнянні з минулим. І наступного року ми вже сподіваємося, що ринок буде більше ніж 1 млрд грн.

Тарас Трояк, Керівник Всеукраїнської федерації власників безпілотників, дистриб'ютор DJI в Україні

Раніше ми вже писали⛳ Як користуватися дроном: ЄС запровадила правила, як ЄС запровадила правила про те, як користуватися дроном.

Читайте також: 📸 Українець зробив одне з найкращих фото з дрона у світі

Правила користування

Агентство з безпеки польотів Європейського Союзу (EASA) вважає, що правила допоможуть операторам дізнатися, як користуватися дронами у всіх країнах-членах ЄС. Про це передає TechCrunch.

Після того, як оператори отримали дозвіл на реєстрацію, можна користуватися дронами в Європейському Союзі. Це означає, що вони можуть безперешкодно керувати своїми безпілотними апаратами під час поїздок по Євросоюзу або при розробці бізнесу, в якому беруть участь дрони по всій Європі.

Наразі оператори повинні зареєструватися перед використанням дронів у місці, де вони проживають або мають головне місце діяльності.

Загальноєвропейські рамки створюють три категорії експлуатації для безпілотних літальних апаратів:

  • «відкриті» (для дронів з низьким ризиком до 25 кг)
  • «специфічні» (дрони вимагають авторизації)
  • «сертифіковані» (найвища категорія ризику, такі як експлуатація доставки або пасажирські безпілотні літальні апарати, або політ над великими групами людей)

Правила також мають положення про конфіденційність. Наприклад, власники безпілотників з датчиками, які можуть захоплювати персональні дані, повинні бути зареєстровані для керування.

Загальні правила замінять національні нормативні акти, які, можливо, вже були впроваджені окремими країнами ЄС. Попри це, держави-члени можуть встановлювати власні додаткові правила. Наприклад, важливі зони, над якими забороняється політ.

Кожен безпілотник також підлягатиме реєстрації, що дозволить відстежити його у випадку необхідності. Це допоможе запобігати подіям на кшталт тих, що відбулися в 2018 році в аеропортах Ґатвік і Хітроу, коли дрони залетіли на їхні території, що спричинило тимчасову зупинку усіх рейсів та закриття летовищ.

Також ми вже раніше писали? Автопілот Tesla втік від поліції у Канаді, поки водій та пасажири спали, як автопілот Tesla втік від поліції у Канаді, поки водій та пасажири спали.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...