Реклама

⛳ Як користуватися дроном: ЄС запровадила правила

Правила необхідні для захисту громадян ЄС та одночасно забезпечують вільний обіг безпілотників та рівні умови їхнього використання.
Čytaty latynkoju
⛳ Як користуватися дроном: ЄС запровадила правила
  1. Головна
  2. Новини
  3. ⛳ Як користуватися дроном: ЄС запровадила правила
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Правила необхідні для захисту громадян ЄС та одночасно забезпечують вільний обіг безпілотників та рівні умови їхнього використання.

Агентство з безпеки польотів Європейського Союзу (EASA) вважає, що правила допоможуть операторам дізнатися, як користуватися дронами у всіх країнах-членах ЄС.

Про це передає TechCrunch.

Як користуватися дроном

⛳ Нема кордонів

Після того, як оператори отримали дозвіл на реєстрацію, можна користуватися дронами в Європейському Союзі. Це означає, що вони можуть безперешкодно керувати своїми безпілотними апаратами під час поїздок по Євросоюзу або при розробці бізнесу, в якому беруть участь дрони по всій Європі.

Дізнайтеся більше про те, що таке дронЯк правильно володіти та керувати дроном в Україні.

⛳ Основні правила

Починаючи з червня 2020 року, оператори повинні зареєструватися перед використанням дронів у місці, де вони проживають або мають головне місце діяльності.

Загальноєвропейські рамки створюють три категорії експлуатації для безпілотних літальних апаратів – «відкриті» (для дронів з низьким ризиком до 25 кг), «специфічні» (дрони вимагають авторизації) або «сертифіковані» (найвища категорія ризику, такі як експлуатація доставки або пасажирські безпілотні літальні апарати, або політ над великими групами людей). Кожна категорія має свій набір правил.

Як користуватися дроном

Правила також мають положення про конфіденційність. Наприклад, власники безпілотників з датчиками, які можуть захоплювати персональні дані, повинні бути зареєстровані для керування.

Загальні правила замінять національні нормативні акти, які, можливо, вже були впроваджені окремими країнами ЄС. Попри це, держави-члени можуть встановлювати власні додаткові правила. Наприклад, важливі зони, над якими забороняється політ.

Кожен безпілотник також підлягатиме реєстрації, що дозволить відстежити його у випадку необхідності. Це допоможе запобігати подіям на кшталт тих, що відбулися в 2018 році в аеропортах Ґатвік і Хітроу, коли дрони залетіли на їхні території, що спричинило тимчасову зупинку усіх рейсів та закриття летовищ.

Як користуватися дроном

⛳ Коли почнуть діяти

Правила, ухвалені EASA, замінять наявні нормативні приписи в окремих країнах-членах ЄС. Офіційно вони набудуть чинності протягом наступних 20 днів. Однак на практиці їх почнуть застосовувати лише через рік, щоб дати країнам ЄС час для їх впровадження.

Читайте також про те, що G20 затвердила? Штучний інтелект: країни G20 узгодили основні принципи поводження з ним правила використання штучного інтелекту.

Share
Написати коментар
loading...