Реклама

🚙 Рада підтримала розвиток електротранспорту в Україні

Планують тимчасово звільнити від збору на обов'язкове державне пенсійне страхування фізосіб, котрі купують право власності на легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚙 Рада підтримала розвиток електротранспорту в Україні
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚙 Рада підтримала розвиток електротранспорту в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Планують тимчасово звільнити від збору на обов'язкове державне пенсійне страхування фізосіб, котрі купують право власності на легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами.

Електротранспорт в Україні

Сьогодні парламент у першому читанні ухвалив законопроєкти №3476 та №3477 для стимулювання розвитку електротранспорту в Україні.

Відповідні законопроєкти вносять зміни до Податкового та Митного кодексу, що дозволяє підтримати в Україні виробництво електромобілів, зарядних станцій та усіх необхідних комплектуючих для електрокарів.

Також у рамках законопроєктів передбачається тимчасово звільнити від податку на додану вартість операції:

  • з ввезення на територію України імпортних товарів для виробництва транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами
  • з ввезення та/або постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами

До того ж планують тимчасово звільнити від збору на обов’язкове державне пенсійне страхування фізосіб, котрі купують право власності на легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами.

Раніше ми вже писали⚡️ Влада встановить зарядки для електромобілів на усіх головних дорогах України, як встановлять зарядки для електромобілів на усіх головних дорогах України.

Читайте також: 🚙 В Україні зріс попит на електрокари — NISSAN на першому місці

Покращення умов для власників електроавтомобілів

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначає, що ринок електромобілів в Україні за минулий рік зріс на 40%, і це зростання має тенденцію на продовження цього року.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2827530410670146&set=a.414303601992851&type=3&theater

Повідомляється, що у найближчому часі буде розроблено нові законопроєкти розвитку інфраструктури. Встановлення зарядних точок по всій країні — один з таких проєктів.

Також уряд вже ухвалив закон щодо пільгового режиму ввезення електромобілів в Україну до 2022 року.

Раніше ми вже писали? У Європі збільшили субсидії на електроавтомобілі — смішна ціна, як у Європі збільшили субсидії на електроавтомобілі — смішна ціна.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...