Реклама

🏝️ 5Х5: літній відпочинок у Києві – 5 напрямків по 5 пропозицій

5 фестивалів, 5 арт-просторів, 5 незвичних місць Києва, 5 літніх майданчиків та 5 парків. Все це у нашому огляді, як провести літній відпочинок у Києві з користю та насолодою.
Čytaty latynkoju
🏝️ 5Х5: літній відпочинок у Києві – 5 напрямків по 5 пропозицій
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏝️ 5Х5: літній відпочинок у Києві – 5 напрямків по 5 пропозицій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
5 фестивалів, 5 арт-просторів, 5 незвичних місць Києва, 5 літніх майданчиків та 5 парків. Все це у нашому огляді, як провести літній відпочинок у Києві з користю та насолодою.

Літо – це маленьке життя, тому провести його потрібно так, щоб спогадів вистачило на весь наступний рік. Щоправда, для одних це довгоочікувана мить канікул та відпустки, а для інших — період насиченої роботи під палючим сонцем та у спекотному приміщенні.

Якщо вам випав другий варіант, не засмучуйтеся — ми знаємо як вам допомогти. А якщо ви ті щасливці, які вже придбали квитки та мрієте про літній відпочинок, то пропонуємо його почати вже сьогодні у Києві.

Na chasi підготував матеріал у форматі 5Х5 – 5 напрямків відпочинку у Києві з 5 пропозиціями для кожного розділу. Ну що, гайда назустріч літнім пригодам у вихідні, щоб було натхнення продуктивно працювати у будні.

5 фестивалів

? Atlas weekend

Його вважають ледь не найголовнішим музичним фестивалем літа в Україні. Atlas Weekend 2019 четвертий рік поспіль збирає десятки тисяч шанувальників та десятки топових артистів в одному місці. Серед хедлайнерів фесту цього року The Chainsmokers, Black Eyed Peas (без Фергі) та Ліам Ґаллагер. Останній також хедлайнить на цьогорічному Glastonbury.

Atlas Weekend 2019 пройде у липні на території ВДНГ. Перший день традиційно безкоштовний.

Дата: 9-14 липня

Місце: Академіка Глушкова, 1. Станція метро – «Виставковий центр»

Квитки можна придбати за посиланням.

? Upark Festival

Цього року організатори змінили формат та місце проведення. Віднині Upark – це триденний фестиваль з локацією у Sky Family Park на Воскресенці. У лайнапі — 30 Seconds To Mars, Rag’n’Bone Man, Mø та Die Antwoord замість The Prodigy.

Також у Sky Family Park на відвідувачів чекають пляж, зелена зона, фуд-корт та інші атрибути приємного фестивального життя. Але головний акцент робиться звичайно на музиці.

Одна з особливостей Upark – запрошення молодих та перспективних музикантів, яких можна було почути на великих європейських фестах, але ще не в Україні.

Дата: 16-18 липня

Місце: Sky Family Park, Ватутіна, 2

Квитки можна придбати за посиланням.

? Brave! Factory Festival

У Києві втретє пройде фестиваль електронної музики Brave! Factory від Closer.

Концепція – подія вільної музики та мистецтва. Торік фестиваль проходив на заводі «Метробуд», де на 50 тисячах м² розмістили шість сцен, а танцполи будували в заводських цехах, між місткостями для зберігання бетону та у старій котельні.

За словами організаторів, кожна з шести сцен – унікальна конструкція, яка уособлює певний музичний жанр, від електронного до построка. Окрім живих виступів, відбудуться концерти з багатьма інструментами та відеошоу.

Список учасників постійно доповнюється, але точно виступлять Alina Pash, Model 500, Jane Fitz & Carl H та багато інших.

Дата: 24-25 серпня

Місце: локація поки тримається у секреті

Квитки можна придбати за посиланням.

? Bouquet Kyiv Stage

Вперше фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage був проведений у Києві минулого року. Цікаво, що більшість заходів проходить в історичних та знакових місцях столиці, наприклад, у музеї Золоті Ворота та Софії Київській.

Фестиваль ставить наголос на українському культурному контенті як частині світової культури та об’єднує мистецтво з новітніми технологіями у єдиний культурний простір сучасності.

Тема цьогорічного фестивалю Bouquet Kyiv Stage 2019 – звуки міста. В основі закладена ідея слухати звуки міста та чути один одного.

Хедлайнери фестивалю – ДахаБраха, New Era Orchestrа, Airborne Extended та інші.

Дата: 17-26 серпня

Місце: Національний заповідник «Софія Київська», музей «Золоті ворота», культурний центр «Дім МК» (вул. Хмельницького, 57б)

Квитки можна придбати за посиланням.

?️ Shnit Shorts: Best Of

Shnit – це всесвітній фестиваль короткометражних фільмів, який розпочинається у жовтні одночасно на п’яти континентах. Навесні та влітку фестиваль їздить світом, презентуючи найкраще з фестивалю – Shnit shorts: best of.

Світ рухається з неймовірною швидкістю, людям стає дедалі важче зупинитися на годину, а то і більше, щоб подивитися фільм. Тому короткометражки стають ідеальним варіантом. До того ж короткий метр – це свобода самовираження та найсміливіших задумів, чого не побачиш у повнометражному продюсерському кіно.

Україна познайомиться з двома програмами Shnit shorts: best of, які створені з захоплюючих та динамічних короткометражок з Франції, Ірану, Великобританії, Німеччини.

Кожна збірка триває 90 хвилин і складається з 6-8 фільмів.

Літній відпочинок

Фото Shnit

Дата: 22-23 червня

Місце: кінотеатр «Київська Русь», Січових Стрільців, 93

Квитки можна придбати за посиланням.

5 парків

?️ Труханів острів

Труханів острів сподобається любителям активного відпочинку і тим, хто хоче просто поніжитись на сонечку. Можна засмагати, влаштовувати пікніки та грати у волейбол. Для тих, хто ніяк не може без руху, є прокат велосипедів.

Любителі природи знайдуть для себе лісові угіддя, мальовничі озера та річки.

А ще звідси відкривається приголомшливий вид на правий берег Дніпра.

Місце: Труханів острів

Літній відпочинок

Фото з відкритих джерел

? Сквер Гейдара Алієва

На невеликій території був створений парк, який представляє справжній східний куточок.

Головна пам’ятка – фонтан-килим виконаний з різнокольорових скелець, які переливаються під кольоровими променями підсвітки. Ідеєю архітекторів стало те, що вода стікає по килиму прямо зі стін, потім тече по сходах вниз та впадає у велику чашу.

Ще одна частина скверу виконана у вигляді стін візитної картки Азербайджану – Бакинської фортеці.

Чудове місце для прогулянок з великою кількість лавок та безкоштовним Wi-Fi. Ввечері вмикається спеціальне освітлення стін та фонтану.

Місце: вул. Глибочицька

Літній відпочинок

Фото з відкритих джерел

☘️ Парк Кіото

У центрі парку знаходиться мальовничий ставок з маленьким водоспадом. Можна прогулятися до пагорба, що символізує гору Фудзі. На протилежному березі ставка стежки ведуть до автентично оформлених лавочок та декоративних ліхтариків.

Окремо варто звернути увагу на сад каменів.Здається, що брила розташовані хаотично. Насправді, це продумана композиція, де кожен камінь має свою назву та особливе значення в японській культурі.

У 2012 році, на сорокаріччя дружби між містами, тут висадили алею з японських дерев – молодих сакур.

Місце: метро Лісова, вул. Кіото

Літній відпочинок

Хмарочос

⛰️ Володимирська гірка

Одне з найбільш затишних та чарівних місць Києва. Чудовий парк, у якому так приємно провести кілька годин вихідного дня. Сюди приходять, аби спокійно відпочити та на хвильку перепочити від темпа міста.

Можливо це завдяки розташуванню парку: місцевість через велику кількості зелені швидше нагадує ліс, ніж парк, але знаходиться у самому центрі мегаполісу.

А після прогулянки можна завітати на вже знаменитий «скляний міст» та пройтися до Арки дружби народів.

Місце: Володимирський узвіз

Літній відпочинок

CC Search

? Пирогово

Недалеко від Києва розташувався музей народної архітектури та побуту. У ньому можна здійснити мандрівку у різноманітні часи та на власні очі побачити, як виглядали різні куточки України кілька століть тому.

На території музею розміщено понад 300 експонатів історичних споруд. Вони були зібрані в різних історичних регіонах України та складені в окремі експозиції. Кожна з них характеризує архітектуру та побут певного регіону.

Місце: вул. Академіка Тронько

Літній відпочинок

Фото з відкритих джерел

5 літніх місць

? Зелений театр

У парку Аскольдова могила знаходиться Зелений театр, який був побудований на руїнах фортечної споруди середини 19-го століття.

Після кількох років простою територію відновили. Тепер це величезний амфітеатр на 1,5-2 тисячі людей. Нижню частину локації тепер планують використовувати як повноцінну сцену, а не просто лаунж-зону.

Влітку у Зеленому театрі постійно проходитимуть вечірки та концерти.

Згодом також розроблять конструкцію з куполом, яким будуть закривати у холодні місяці. Це дасть змогу Зеленому театрові працювати ще й узимку. А поки не пропустіть можливість та відвідайте його влітку.

Місце: Паркова дорога, 2

Літній відпочинок

Андрій Баштовий, The Village

☕ Squat 17b

З 2007 року сквот виконував функцію житла, але з 2015 туди може прийти кожен охочий, щоб випити кави та роздивитися картини.

Складно уявити літній відпочинок без посиденьок на літніх майданчиках. Squat 17b працює щодня з самого ранку і до шостої-сьомої вечора. Тут готують смачну каву, мате, чай пуер та лимонади.

Ідея сквотингу зародилася у часи буржуазної революції в Англії. У 20 ст. сквотинг був пов’язаний з індустріалізацією – захоплення закинутих будівель відбувалися в багатьох великих промислових містах світу.

Місце: Терещенківська, 17

Літній відпочинок

Офіційна сторінка сквоту у Facebook

? Кінотеатр під відкритим небом 

Південний Берег Києва – літній клуб на березі Дніпра, який відкрився на місці колишнього Angar Пляж. Він працює все літо до перших осінніх холодів. Там проходять вечірки, фестивалі, а головне – кінопокази під відкритим небом.

Для всіх гостей доступні шезлонги, а теплий плед краще прихопити з собою на випадок прохолодного вечора.

Місце: Південний Берег Києва

Літній відпочинок

KyivMaps

? Київ з висоти пташиного польоту

Не тільки туристи, а й мешканці міста, мріють побачити Київ цілком. Для того, щоб зафіксувати на камеру приголомшливу панораму міста, люди шукають будь-які значні піднесення з хорошим видом. Ідеальним варіантом є столичні багатоповерхівки з дахом.

Один з будинків знаходиться на проспекті Лобановського. Це чудове місце з прекрасною панорамою, біноклем, кріслом та диваном. Однак, варто зателефонувати наперед, чи працює дах. Час від часу він здається в оренду для культурних заходів чи свят.

Місце: просп. Лобановського, 4а

Літній відпочинок

Gloss.ua

? Літо на ВДНГ

До вересня працюватиме парк відпочинку «Літо на ВДНГ». Це головна пікнік-зона міста, де будуть проходити стенд-апи, концерти, DJ-сети, кінопокази.

Крім того, на території комплексу підготували зони для гостей з різними інтересами: контактний зоопарк, ферма комах, виставка стародавностей, великий парк гойдалок, музей-виставка ілюзій та 3D-картин.

Любителям активного відпочинку будуть цікаві пейнтбольний майданчик, мотузковий парк, кінний клуб та спортивний хаб. Порятунком від спеки стануть басейн і сад гамаків. Велопрокат працює на центральному вході ВДНГ щодня.

Також на території розмістилися кафе, ресторани, зони барбекю та фудкорти.

Місце: ВДНГ, Академіка Глушкова, 1

Літній відпочинок

ВДНГ

5 арт-просторів

?️ Річковий вокзал і фуд корт

На першому поверсі Річкового вокзалу знаходиться арт-простір, з якого можна вийти на балкон, де розмістили лаунж-зону. Звідти можна насолоджуватися мальовничими краєвидами Дніпра.

В оновленій будівлі проходять кінопокази, виставки сучасних художників та скульпторів, презентації книг.

Спустившись сходами донизу, відвідувачі можуть завітати до сучасного фуд-холу Бухта Food Station на набережній. Там можна поласувати смачною їжею від «Маца и устрицы», Bistro Bistro, «Справжні чебуреки», Khu Yum, Wok Factory, «Мясо и лаваш», Black Burger, Meat Story, «Реберня» та інших.

Бухта Food Station працюватиме з квітня до середини жовтня. Ми писалиЯк виглядає Бухта Food Station біля оновленого Річкового вокзалу: дивіться фоторепортаж про відкриття цієї локації раніше.

Місце: Річковий вокзал, Поштова площа, 3

Літній відпочинок

Na chasi

?️ Set

Нова галерея розміщена навпроти Будинку актора на Ярославовому валі. Фотогенічне місце для Instagram. Особняк був побудований у 1910 році майстром неоренесансу Мартіном Клугом, вхід у будівлю прикрашають каріатиди.

В арт-просторі організовуються виставкові проекти, персональні виставки українських та закордонних художників. Також тут проходять лекції, перформанси, вечірки та відкриті зустрічі з митцями. Програму простору формує міжнародна кураторська рада.

Місце: Ярославів Вал, 14-а

Літній відпочинок

The Village

? Палац культури «Куренівка»

Це арт-простір від української спільноти Burning Man.

Кожен охочий може завітати та долучитися до створення мистецтва, проявити креативність, розкрити свій творчий потенціал.

Умовно понад тисячу квадратних метрів будівлі розділили на дві частини: перша – для створення творчих проектів, друга – для їх презентації. У першій зоні знаходяться творчі майстерні: керамічна, ювелірна і квіткова майстерні, а також зони для обробки металу і дерева.

Другу зону «Куренівки» називають «вітальнею», бо проводять концерти, вечірки та лекції. Також наявні зони для їжі, бар та лаунж.

Місце: Констянтинівська, 73

Літній відпочинок

Фото: Сегодня, Віталій Лазебник

?️ Довженко-центр

На першому поверсі будівлі Національного центру Олександра Довженка розмістилася театральна та музична сцена, кінозала, музейна крамниця та ресторан.

Раніше це було закрите державне підприємством з кіноархівом і кінокопіювальною лабораторією. Зараз досліджують кінематографію, проводять зустрічі із сучасними режисерами та кінознавцями, показують унікальні архівні українські фільми, а ще — укладають та видають літературу про кіно. До 30 червня там проходить?️ Фільм «Чужий»: у Києві відкриють виставку автора дизайну монстра виставка Рудольфа Ґіґера, дизайнера фільму «Чужий» та одного з найвидатніших художників в жанрі біопанк.

Місце: Васильківська, 1

Літній відпочинок

Громадське

❗ Бонус

Pinchuk Art Centre, NAMU, M17, IZONE. Короткий список чудових музеїв та арт-просторів з цікавими та різноманітними виставками, які варто відвідати влітку.

5 маловідомих місць києва

? Косий Капонір

Ця земляна фортеця вважається другою за розмірами у світі. Косий капонір – лише одна з частин фортеці, де зберігали різну вогнепальну зброю та бійниці.

Сьогодні в одному з найбільших музеїв можна розглянути всі темниці, знамениту «карету смертників», а також побачити численну колекцію зброї та інші цінні експонати.

А ще — насолодитися неймовірним заходом Сонця над стадіоном «Олімпійський».

Місце: Госпітальна, 24

Літній відпочинок

Віталій Стельмах

?️ Київська районна електростанція

Електростанція у будівлі червоного кольору знаходиться на Рибальському півострові. Під час війни станцію було зруйновано, потім відновлено і введено до ладу як ТЕЦ-2.

Біля електростанції є сходи, які ідуть до Дніпра. Можна споглядати, як на них заходить вода. Звідти відкривається чудовий вид на Київ з незвичного для нашого ока кута. Інша паралель, адже зазвичай ми дивимося на ці місця з Подолу, а тут навпаки.

Місце: Рибальський острів

Літній відпочинок

The Village

? Столичний водопад

Справжній природній водоспад знаходиться у мальовничому місці – Голосіївському парку урочища «Поколіть». Це місце в густому живому лісі, в оточенні кількох озер. Водоспад створений водами каналу, який закінчує свій шлях в Дніпровських хвилях.

Чудову природну пам’ятку можна обрати для споглядання та проведення вихідного дня на свіжому повітрі.

Місце: Парк «Покол»

Літній відпочинок

Фото: bunilin.livejournal.com

? Головна астрономічна обсерваторія

У Голосіївському парку біля ВДНГ є маловідоме місце у Києві, де зірки і планети стають ближче до нас.

Це астрономічна обсерваторія Національної академії наук України, яка була створена у 1944 році. Наразі там ведуться дослідження процесу обертання Землі, вивчають Сонце, сонячні системи, розвиток зірок та галактик.

З 2004 року в обсерваторії працює музей, де відвідувачі можуть познайомитимя з історією світової та вітчизняної астрономії та потримати в руках шматочки метеоритів.

Найголовніше – можна зазирнути до небесних просторів з тисячами зірок та планет завдяки справжньому астрономічному телескопу.

Місце: Академіка Заболотного, 37

Літній відпочинок

Фото з сайту обсерваторії

? Мечеть «Ар-Рахма»

Дивовижна східна архітектура та мінарет заввишки в 27 метрів. Вночі мечеть підсвічують. Завдяки цьому вона сяє в темряві та її добре видно з різних куточків Києва.

На територію мечеті можуть потрапити не тільки мусульмани. Тут ставляться з гостинністю і розумінням до людей інших віросповідань, проводять екскурсії. Головне, щоб гості, які приходять в «Ар-Рахма», поважали традиції цього місця.

Місце: Лук’янівська, 46

Літній відпочинок

Фото з відкритих джерел

Читайте також про те, що «Чорнобиль» від HBO закінчився☢️ «Чорнобиль» від HBO закінчився – що ще почитати та подивитися на цю тему – що ще почитати та подивитися на цю тему.

Share
Написати коментар
loading...