Реклама

🛍 Zero waste: онлайн-калькулятор допоможе порахувати кількість пластику, що споживає людина

Підрахунки за допомогою калькулятора вражають. Може, саме час усій планеті замислитись над Zero waste.
Čytaty latynkoju
🛍 Zero waste: онлайн-калькулятор допоможе порахувати кількість пластику, що споживає людина
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🛍 Zero waste: онлайн-калькулятор допоможе порахувати кількість пластику, що споживає людина
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Підрахунки за допомогою калькулятора вражають. Може, саме час усій планеті замислитись над Zero waste.

Акцент Zero waste робиться на тому, щоб заохотити людей відмовитись від продуктів, які їм не потрібні і які потенційно можуть опинитись в смітнику.

Тож аспіранти з польської Гірничо-металургійної академії створили онлайн-калькулятор, що допоможе з’ясувати кількість споживаного людиною пластику, пише IFL Science.

Zero waste

Як працює калькулятор

Omni Calculator обчислює споживання пластику для предметів, якими люди користуються на кухні, як-от харчова плівка та пластикові пакети; туалетного приладдя (ватяні палички та зубні щітки), а також одноразових контейнерів та соломинок.

Щоправда, калькулятор враховує тільки їх середню вагу, яка може значно відрізнятися у різних виробників.

Zero waste

«Калькулятор поділений на чотири розділи, у які ми можемо ввести кількість пластикових предметів, використовуваних нами протягом необхідної одиниці часу — тиждень, місяць чи півріччя», — розповіла винахідниця калькулятора Ханна Памула.

Як пише видання, через простоту калькулятор, ймовірно, може недооцінювати кількість використаного пластику. Однак підрахунки за допомогою калькулятора вражають.

Кількість пластику збільшується

За даними Інституту всесвітнього спостереження, у середньому кожен житель Північної Америки та Західної Європи в рік споживає близько 100 кілограмів пластику. В цілому глобальне виробництво одноразового пластику з кожним роком зростає, а терміни його використання скорочуються.

Наприклад, тільки в 2010 році в океани потрапило 12,7 млн ​​тонн пластику, причому 40% виробів з цієї маси були виготовлені в тому ж році. У світовому океані зараз близько 5,25 трильйонів шматків пластика.

Zero waste

На сайті калькулятора описані основні принципи, які дозволяють скоротити пластиковий слід на індивідуальному рівні. Це відмова від зайвих пакувань з пластику (наприклад, пакети в супермаркетах), сортування сміття та багаторазове використання пластика – пляшки для води.

Нагадаємо, у світі стрімко набирає популярності рух Zero waste. Одним з найпопулярніших видів сміття в Україні є поліетиленові пакети та вироби з пластику.

Читайте також про те, що кілька місяців тому у соцмережах набув популярності флешмоб #Trashtag#Trashtag: новий популярний челендж, присвячений екології.

Share
Написати коментар
loading...