Реклама

🤔 Найприбутковішою франшизою Disney виявився не кіновсесвіт Marvel, чи «Зоряні війни»

Čytaty latynkoju
🤔 Найприбутковішою франшизою Disney виявився не кіновсесвіт Marvel, чи «Зоряні війни»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤔 Найприбутковішою франшизою Disney виявився не кіновсесвіт Marvel, чи «Зоряні війни»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Здавалося б, що можна сміливо припускати те, що найприбутковішими франшизами для Disney є кіновсесвіт Marvel, або ж «Зоряні війни». Однак згідно з останнім звітом компанії виявляється, що найбільш рентабельними для Disney є дві серії мультфільмів.

Згідно з «Планом створення акціонерної вартості компанії Disney», який було нещодавно опубліковано виявилося, що найвищий фінансовий коефіцієнт ROI (рентабельність інвестицій) мають «Крижане серце» та «Історія іграшок» власне це дві франшизи, які забезпечують найбільшу частку доходів та рентабельності інвестицій Disney.

Згідно з «Планом» у «Крижаного серця» доволі вражаючий показник рентабельності інвестицій, який становить 9,9, тобто у стільки разів окупилися витрати на франшизу. Щодо «Історії іграшок», то вона має показник рентабельності інвестицій у 5,5 разів.

Лише після цього ідуть франшизи Marvel та «Зоряні війни» з показниками у 3,3 раза та 2,9 раза відповідно.

Disney звісно не поділилася конкретними сумами доходів зі своїх франшиз, адже можна припустити, що Marvel, можливо, й має більші суми доходів, проте згідно з ROI окупність є нижчою за франшизи мультфільмів.

Водночас можна припустити, про яку суму ідеться у випадку з «Зоряними війнами». Відомо, що Disney викупила права на космічну сагу у її творця Джорджа Лукаса за $4.1 млрд. Відповідно після цієї інвестиції дохід Disney може становити наразі близько $12 млрд.

Раніше гендиректор Disney відзначав, що вважає, що у глядачів немає втоми від супергеройських фільмів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...