Реклама

😉 У Twitter (X) завірусилася версія «Зоряних війн», яку транслювали у Чилі з вмонтованою рекламою пива

Čytaty latynkoju
youtube.com
😉 У Twitter (X) завірусилася версія «Зоряних війн», яку транслювали у Чилі з вмонтованою рекламою пива
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 😉 У Twitter (X) завірусилася версія «Зоряних війн», яку транслювали у Чилі з вмонтованою рекламою пива
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Навряд ви бачили «пивну трилогію» «Зоряних війн», звісно якщо вам не доводилося бувати у Чилі у 2003-2004 роках, адже тоді відбулася доволі незвична маркетингова кампанія однієї марки пива, яка нещодавно завірусилася у Twitter (X).

На початку нульових у Чилі одна з пивних компаній вирішила, що герої у «Зоряних війнах» живуть доволі напруженим життям і їм би не завадило зробити невеличку перерву, щоб просто випити пива.

Cerveza Cristal вирішила продемонструвати на чилійському телеканалі Chanel 13 оригінальну трилогію «Зоряних війн», однак замість того щоб робити рекламні паузи у компанії вирішили вмонтувати їх у самі фільми.

Наприклад у сцені, де Обі-Ван Кенобі демонструє Люку Скайвокеру меч його батька у Чилі у 2003 році могли побачити, що у спадок своєму сину Енакін Скайвокер залишив трішки пива.

Або ж у сцені, де Обі-Ван знешкоджує тяговий промінь, можна побачити, що наш герой бере невеличку перерву у цьому процесі для розпиття пляшечки Cerveza Cristal (у вас уже засіла ця мелодія?).

Згодом уже в п’ятому епізоді Люк наслідуючи свого першого вчителя теж вирішує взяти паузу у навчанні в магістра Йоди на баночку пива.

Уже у шостому епізоді перерву на пиво вирішує взяти Імператор Палпатін, можливо, саме так він хотів продемонструвати юному Люку Скайвокеру усі переваги Темного боку Сили.

Загалом відзначається, що ця рекламна кампанія проводилася під назвою La Fuerza es con Cerveza Cristal («Сила на боці Cerveza Cristal»). Відповідно й трансляція оригінальної трилогії «Зоряних війн» у такий комічний спосіб задумувалася з самого початку. До того ж ця реклама виявилася доволі успішною і  згодом схожий «трюк» повторили з фільмами «Гладіатор» та «Краса по-американськи».

Додмо, що така реклама звісно, що не могла викликати позитивну реакцію у Джорджа Лукаса. У 2004 році Lucasfilm подала скаргу до Ради із саморегулювання та етики реклами Чилі, де відзначала порушення авторських прав та рекламної етики, щодо розпізнавання реклами для глядачів. Рада взяла до уваги невдоволення Lucasfilm та заборонила повторні покази «пивної трилогії».

Хоча варто відзначити, що напередодні реакції творця франшизи, ця маркетингова кампанія зуміла отримати гран-прі на Міжнародному фестивалі творчості «Каннський лев», де відзначають нестандартні ідеї у галузі творчих комунікацій, реклами й суміжних галузей.

Звісно, що «пивна трилогія» не є каноном для всесвіту «Зоряних війн», однак, якщо у вас є сумніви можете їх розвіяти у нашому гайді по цьому всесвіту.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...