Реклама

🤔 «Наполеон» Рідлі Скотта — що про фільм кажуть критики

Čytaty latynkoju
🤔 «Наполеон» Рідлі Скотта — що про фільм кажуть критики
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤔 «Наполеон» Рідлі Скотта — що про фільм кажуть критики
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Уже незабаром, 23 листопада, у кінотеатрах відбудеться прем’єра нової історичної стрічки від Рідлі Скотта — «Наполеон».

Попри те, що фільм ще не вийшов у прокат уже можна дізнатися, що про нього кажуть критики, адже напередодні впало ембарго на рецензії.

Нагадаємо, що у фільмі нам розкажуть історію становлення Наполеона, якого зіграє Хоакін Фенікс, імператором. Також буде досліджено його стосунки з першою дружиною Жозефіною у виконанні Ванесси Кірбі. До того ж у фільмі нам обіцяють показати найвідоміші битви Наполеона.

Отже, до критиків. Загалом оглядачі доволі позитивно прийняли стрічку та відзначили її епічний масштаб та батальні сцени, які роблять «Наполеона» гідним перегляду в кінотеатрі.  Хоча й хтось відзначає, що фільм є дещо розтягнутим та іноді батальні сцени та сцени особистого життя не виглядають цілісно.

До прикладу, Девід Руні з The Hollywood Reporter написав, що «Наполеон»:

Попри всі його м'язи, атмосферу і добре поставлені бої, є занадто розтягнутим історичним гобеленом, щоб залишатися переконливим, особливо, коли фокус уваги відволікається від центральної пари. (…) Хоча Скотта можна похвалити за його амбіції, ні йому, ні Скарпі (сценаристу) не вдається з'єднати ці численні сюжетні шматки в цілісну оповідь.

Ніколас Барбер з BBC також відзначив видовищні батальні сцени, а також і сам зміст стрічки:

Фільм слугує чудовим точним викладом кар'єри Наполеона, чудово ілюстрованою сторінкою Вікіпедії, яка відмічає більшість основних подій його дорослого життя.

Джордан Фарлі з Total Film, вважає, що «Наполеон» це одна з «найкращих стрічок Скотта за майже два десятиліття»:

Фільм ніби намагається втиснути в себе все, що можна, в той час, як політичні ігрища, що розгортаються на периферії та в задніх кімнатах, ніколи не бувають такими захопливими, як під час розгортання глибоко нездорових стосунків Наполеона та Жозефіни.

Кетрін Брей з Empire Magazine, відзначила, що стрічка безумовно варта уваги описала «Наполеона» як «історичний епос, який постійно шукає тонкі способи» змінити наше уявлення про те, яким має бути історичний епос.

З огляду на коментарі про те, що стрічці не вистачає цілісності нагадаємо, що Скотт також готує 4-годинну версію «Наполеона» для Apple TV+, після того, як він відзначив, що хотів би випустити версію «Наполеона» на 4,5 години, у якій нам би зобразили більше деталей з життя Жозефіни, першої дружини Наполеона.

Можливо саме така «режисерська» версія зуміє глядачів ще краще занурити до історії Наполеона Бонапарта.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...